
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,533 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,862,383 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,905,128 |
تولید بیو پلیمر پلولان توسط شبه مخمرAureobasidium pullulans و بهینه سازی آن | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 3، دوره 33، شماره 5 - شماره پیاپی 1907، مرداد 1387 اصل مقاله (376.71 K) | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا قزلباش؛ ایرج نحوی؛ منوچهر توسلی؛ گیتی امتیازی* | ||
چکیده | ||
Aureobasidium pullulans به صورت یک مخمر سیاه در آسکومیست ها راسته دوتییدال ها طبقه بندی میگردد. در این تحقیق ابتدا سویه های مختلفی از pullulans A. از طبیعت جدا شد و بهترین سویه (سویه 51) برای بهینهسازی تولید پلولان انتخاب شد. مقدار پلولان اندازهگیری و با آنزیم پلولاناز (E.C.3.2.1.41)درجه خلوص آن نیز تعین گردید. در بهینهسازی منبع کربن دو منبع گلوکز و سوکروز بررسی شدند و سوکروز که تولید بهتری داشت (g/l 40) به عنوان منبع کربن انتخاب گردید. سپس با درصد های مختلف سوکروز راندمان تولید بررسی و مقدار 5% به عنوان بهترین درصد قندی انتخاب شد. بعد از این مراحل، منبع ازت با سه نوع عصاره مخمر، سولفات آمونیوم و نیترات سـدیم به طور جداگانه بهینهسازی شدند. سپس هوادهی با دورهای120،180و200 دور در دقیقه (rpm)، 9- 4= pH و دماهای C ? 25، 28 و 32 نیز برای بدست آوردن به ترتیب بهترین دور هوادهی، pH و دما مورد مطالعه قرارگرفتند که به ترتیب rpm 180، 5/7 وC ? 28 بهترینهای این عوامل بودند. از این سویه دراین شـرایط بهینه بعد از 5 روز g/l48 پلولان تولیـد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلولان؛ پلولاناز (E.C.3.2.1.41 ) | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimization and Production of Pullulan by Auerobasidium pullulans | ||
چکیده [English] | ||
A pullulans classified under the family Dothideales. In present study different strains isolated from nature and the best strain with a large amount of pullulan production (51) is selected for optimization. Amount of pullulan and its purity determind by pullulanase enzyme activity. Sucrose and glucose select as source of carbon and this strain produced 40 g/l pullulan on sucrose. The best yield was obtained on 5% sucrose. Production of pullulan under different nitrogen source (yeast extract, ammonium sulphate, sodium nitrate), pH (4- 9), temperature (25, 28, 32 °C) and shacking (120,180,200 rpm) by this strain were investigated. Under the best condition 48g/l pullulan was produced within 5 days. A small pigment in the medium was observed during the. fermentation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aureobasidium pullulans, Yeast, Auerobasidium Pullulans, pullulan, Pullulanase (E.C.3.2.1.41) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,098 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,528 |