![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,684,131 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,913,617 |
تحلیل ساختار بازار و اثر انتقال قیمت بر حاشیه بازاریابی در صنعت گوشت گاو ایران | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، 2-41، شماره 2 - شماره پیاپی 418164، شهریور 1389، صفحه 147-157 اصل مقاله (382.69 K) | ||
نویسندگان | ||
سید صفدر حسینی1؛ افسانه نیکوکار2؛ آرش دور اندیش3 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
2دانشگاه خراسان، اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
3دانشگاه فردوسی مشهد، اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
چکیده | ||
یکی از مهمترین مؤلفههای اثرگذار بر رفاه تولیدکنندگان، عوامل بازاریابی و مصرفکنندگان یک کالا، چگونگی انتقال قیمت کالاست. ساختار بازار کالا بر انتقال قیمت اثر میگذارد. انتقال نامتقارن قیمت با تأثیر بر حاشیة بازار، سود عوامل بازاریابی را افزایش و رفاه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را کاهش میدهد. در سالهای اخیر قیمت زیاد گوشت گاو، موجب نارضایتی مصرفکنندگان شده است، در حالی که تولیدکنندگان 40 درصد قیمت خردهفروشی را دریافت کردهاند. یکی از عواملی که سبب افزایش حاشیة بازار یک کالا میشود، انتقال نامتقارن قیمتهاست که ممکن است ناشی از ساختار غیررقابتی بازار باشد. هدف این مطالعه بررسی ساختار بازار و اثر انتقال قیمت بر حاشیه بازاریابی گوشت گاو در ایران است. در این مقاله، پس از بررسی ساختار، رفتار و عملکرد بازار گوشت گاو، الگوی حاشیه بازار برای دوره 87-1377 برآورد شده است. نتایج نشان میدهد پراکنش نامناسب کشتارگاهها و تعداد زیاد واسطهها در زنجیره بازاریابی، ساختار بازار را غیررقابتی کرده، حاشیه بازار را افزایش و رفاه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان را کاهش داده است. نتایج برآورد الگوی حاشیه بازار نشان میدهد که در بازار گوشت گاو ایران، انتقال قیمتها و هزینه بازاریابی نامتقارن است و موجب افزایش حاشیه بازار شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
انتقال قیمت؛ حاشیه بازار؛ ساختار بازار؛ گوشت گاو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Analysis of Market Structure and the Impact of Price Transmission on Marketing Margin in Iranian Beef Market | ||
نویسندگان [English] | ||
seyed safdar hosseini1؛ afsaneh nikookar2؛ Arash door andish3 | ||
چکیده [English] | ||
Price transmission is one of the most important factors that affects the producers, consumers and marketing agents’ welfare. Market structure affects price transmission. Asymmetric price transmission affects the marketing margin, increases marketing agents’ profit and decreases producers and consumers’ welfare. In recent years high prices of beef has caused consumers’ dissatisfaction however, producers have gained not more than 40 percent of retail prices. Asymmetric price transmission is one of the reasons that increases marketing margin and may arise from non-competetive market structure. The objective of this paper is to analyze market structure and the impact of price transmission on marketing margin. To achieve this objective, first;structure, conduct and performance of beef market were analyzed and then marketing margin model was estimated for the 1377-87 period. The results revealed that the share of beef in red meat production has increased but inappropriate spread of slaugther-houses and existence of a large number of middlemen in marketing chain have ended up with non-competitive structure, increasing marketing margin and reduction of beef producers and consumers’ welfare. The results of estimating marketing margin showed that price transmission and marketing cost transmission in Iranian beef market were asymmetric, causing the increase in marketing margin. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
., beef, marketing margin, Market Structure, Price Transmission | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,944 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,548 |