تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,115 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,778 |
اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد تولیدی و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 1، دوره 41، شماره 4 - شماره پیاپی 421789، اسفند 1389، صفحه 299-307 اصل مقاله (190.77 K) | ||
نویسندگان | ||
محسن بیات1؛ حسن علی¬عربی2؛ محمدمهدی طباطبایی3؛ علی اصغر ساکی3؛ داریوش علیپور4؛ پویا زمانی4؛ احمد احمدی5؛ زهرا زمانی6؛ امیر حسین دزفولیان7 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی¬سینا، همدان | ||
2استادیار دانشگاه بوعلی¬سینا | ||
3دانشیار دانشگاه بوعلی سینا | ||
4استادیار دانشگاه بوعلی سینا | ||
5مربی دانشگاه بوعلی سینا | ||
6دانشجوی دکتری دانشگاه بوعلی سینا | ||
7دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی¬سینا | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت بررسی اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین طراحی شد. 8 راس گاو هلشتاین در اواسط مرحله شیردهی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین ناقص تکرار شده با سه دوره21 روزه استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد (بدون روغن سویا و بدون ویتامین E)، 2) 3 درصد روغن سویا بدون ویتامین E، 3) بدون روغن سویا- 8000 واحد بینالمللی ویتامین E، 4) 3 درصد روغن سویا- 8000 واحد بینالمللی ویتامین E. در پایان دوره، نمونهگیری از شیر و خون حیوانات انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش ویتامین E خوراک، چربی شیر را افزایش داد. روغن سویا لاکتوز شیر را افزایش و چربی شیر را کاهش داد. روغن سویا و همچنین اثر متقابل روغن سویا و ویتامین Eتأثیری بر شمار سلولهای بدنی و بار میکروبی شیر نداشتند. حیوانات تغذیه شده با ویتامین E شمار سلولهای بدنی و بار میکروبی شیر کمتری نسبت به حیواناتی که با ویتامین E تغذیه نشده بودند داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف ویتامین E در سطوح بالا شمار سلولهای بدنی شیر را کاهش و سلامت غده پستان را در گاوهای شیرده افزایش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن سویا؛ سلامت پستان؛ گاوهای شیری؛ ویتامین E | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Different Levels of Vitamin E and Soybean Oil on Production Performance and on Mammary Gland Health in Holstein Cows | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohsen Bayat1؛ Hasan Ali Arabi2؛ Mohammad Mahdi Tabatabaei3؛ Ali Asghar Saki3؛ Dariush Alipour4؛ Pouya Zamani4؛ Ahmad Ahmadi5؛ Zahra Zamani6؛ Amir Hosein Dezfoulian7 | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to determine the effect of feeding Soybean Oil (SO) along with vitamin E on performance and mammary gland health in Holstein cows. Eight Holstein lactating cows were employed in a 2×2 factorial experiment and in an incomplete replicated latin square design. Treatment diets were: 1) 0% SO plus 0 IU of vitamin E, 2) 3% SO plus 0 IU of vitamin E, 3) 0% SO plus 8000 IU of vitamin E, and 4) 3% SO plus 8000 IU of vitamin E. At the end of each period milk and blood samples were taken. Increasing dietary vitamin E increased milk fat. Soybean oil addition decreased milk fat production, and increased milk lactose. Neither soybean oil nor the interaction of SO by vitamin E had any effect on either milk Somatic Cell Count (SCC) or Total Microbial Count (TMC). Animals fed Vitamin E had lower SCC and TMC than animals not fed the vitamin. Results finally indicated that vitamin E supplementation at a high level reduces SCC while increasing mammary glands' health in lactating dairy cows. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
., .., Dairy Cows, Somatic Cell Count (SCC), Total Microbial Count (TMC) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,568 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,918 |