تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,067 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,233 |
بررسی پارهای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV)، وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 2 - شماره پیاپی 427821، اسفند 1389، صفحه 217-224 اصل مقاله (337.12 K) | ||
نویسندگان | ||
مینا راستگو1؛ مینا کوهی حبیبی2؛ کرامت اله ایزدپناه3؛ غلامحسین مصاحبی2؛ رابرت جی میلن4؛ ماسیمو تورینا5 | ||
1مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد دانشگاه شیراز، مرکز تحقیقات ویروس¬شناسی گیاهی | ||
4استاد مرکز تحقیقات بیماری¬های ویروسی گیاهی، تورین، ایتالیا | ||
5دانشیار مرکز تحقیقات بیماری¬های ویروسی گیاهی، تورین، ایتالیا | ||
چکیده | ||
ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV) از جمله عوامل بیماری موزاییک خربزه (Cucumis melo) در استان آذربایجانغربی و احتمالاً نواحی دیگر ایران میباشد. نمونههای گیاهان زراعی و غیرزراعی دارای علائم و بدون علائم از مزارع کدوییان اطراف ارومیه جمعآوری و با استفاده از آزمونهای سرولوژیکی Indirect-ELISA،DAS-ELISA و Lateral flow مورد بررسی قرارگرفتند. پراکندگی ویروس در استان آذربایجان غربی در طی سالهای زراعی 87-85 و وقوع ویروس در نمونههای جمعآوری شده کدو و خیار از استانهای تهران و فارس تعیین شد. در بررسی طیف میزبانی، ویروس در گیاهان کدو، خیار، خربزه، کمپوزه، هندوانه، خیارچنبر، لوبیا، هویج، گوجهفرنگی و بادمجان و نیز تعدادی میزبان غیرزراعی از جمله پیچک، تاج خروس وحشی و گاو چاقکن شناسایی شد. در آزمونهای انتقال انجام شده، ویروس تنها از طریق تماس فیزیکی گیاهان آلوده با سالم منتقل شد. در بررسی مقاومت و تحملپذیری ارقام موجود به ویروس خربزه ارومیه، ارقام محلی خیار و کدو در مقایسه با ارقام تجاری حساسیت بیشتری از خود نشان دادند. وقوع ویروس در سایر استانها بیانگر وجود آن در نقاط مختلف ایران میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مقاومت ارقام محلی؛ موزاییک؛ ویروس خربزه ارومیه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Biological Characterization of Urmia Melon Virus, Incidence of the Virus in few Provinces of Iran and Assessment of Local and Commercial Summer Squashes and Cucumbers's Response to Virus | ||
نویسندگان [English] | ||
Mina Rastgou1؛ Mina Koohi Habibi2؛ Keramatolah Eizadpanah3؛ Gholamhosein Mosahebi2؛ Rabert Ji Milen4؛ Masimo Turina5 | ||
چکیده [English] | ||
Ourmia melon virus (OuMV) is the causal agent of mosaic disease on melon in West-Azerbaijan province and probably in some other parts of Iran. Symptomatic and non-symptomatic samples of cultivated and non-cultivated hosts were collected from most cucurbit-planting parts of the province and surveyed using common serological methods namely: Indirect-ELISA, Direct-ELISA and Lateral flow. Some squash, cucumber, cantaloupe and melon samples were collected from the Experimental Fields of the College of Agriculture Karaj, while several samples were obtained from Shiraz regions to be tested upon. Distribution of OuMV during 2006-2008 and in western Azerbaijan province was surveyed whith squash, cucumber, melon, watermelon, cantaloupe, eggplant, tomato, carrot and bean detected as cultivated hosts while black binweed (Convolvulus sp.), red root pigweed (Amaranhtus retroflexus L.) and prickly lettuce (Lactuca scariola L.) as non-cultivated hosts. The virus was transmitted from the infected plants to healthy ones just by contact while other methods of transmission failed. Local varieties of cucumber and squash were observed to be more sensitive to OuMV than the commercial ones, as found out through resistance/tolerance assay. Occurance of the virus in other provinces of Iran showed its prevalence in other parts of the country too. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
DAS-ELISA, lateral flow, Local varaietes, Mosaic, Ourmia melon virus, Resistance | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,001 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,626 |