تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,515,139 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,776,291 |
The effect of dietary bovine colostrum supplementation on serum malondialdehyde levels and antioxidant activity in alloxan-induced diabetic rats | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 13، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 498114، خرداد 2011، صفحه 63-67 اصل مقاله (98.11 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2011.22674 | ||
نویسندگان | ||
ملیحه عباسعلی پورکبیره1؛ Nahid Atyabi1؛ Malihe Poorkabir1؛ Ashkan Jebeli javan2؛ Mehri Afshar3 | ||
1دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
2دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان | ||
3دانشگاه علوم پزشکی زابل | ||
چکیده | ||
Due to the range of its constituents, colostrum has been considered as a supplement for various diverse purposes. This study was conducted to examine the effect of supplementary bovine colostrum on serum malondialdehyde (MDA), antioxidant activity (AOA) and glucose in a diabetic rodent model. Sixty male Wistar rats were divided into 10 groups of six rats each for 40 days as follows: non-diabetic; diabetic; diabetic with 10%, 20% or 30% colostrum intake; non-diabetic with 10%, 20% or 30% colostrum intake; diabetic treated with insulin; and diabetic treated with glibenclamide. Although serum MDA levels showed a significant decrease in response to insulin (2.56 ± 0.31 µmol/L) and 10%, 20% or 30% colostrum intake (0.46 ± 0.04, 0.29 ± 0.06, 0.37 ± 0.09 µmol/L, respectively), the decrease was greater in the diabetic rats (3.92 ± 0.29 µmol/L) (p < 0.01). Significant changes were seen in the AOA of both insulin (0.78 ± 0.11 mmol/L) and glibenclamide (0.7 ± 0.08 mmol/L) treated rats compared to the diabetic rats (0.69 ± 0.1 mmol/L); however, AOA showed a significant increase in response to 10% (1.78 ± 0.11 mmol/L), 20% (1.57 ± 0.02 mmol/L) and 30% (1.75 ± 0.02 mmol/L) colostrum (p < 0.001). All treated groups showed a significant decrease in serum glucose levels compared to the diabetic group (391 ± 39.79 mg/dL) (p < 0.01). It seems that colostrum might be a beneficial dietary supplement for reducing serum MDA and glucose levels while increasing serum AOA in type1 diabetes mellitus. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
اثر مکمل آغوز گاوی بر روی سطح مالون دآلدئید سرمی و فعالیت آنتی اکسیدانی در دیابت القاء شده با آلوکسان در رت | ||
نویسندگان [English] | ||
malihe pourkabire1؛ ناهید اطیابی1؛ ملیحه پور کبیر1؛ اشکان جبلی جوان2؛ مهری افشار3 | ||
چکیده [English] | ||
بمنظور بررسی ترکیبات آغوز و استفاده از این ماده بعنوان مکمل غذائی برای اهداف مختلف مطالعه ای انجام شد . در این مطالعه اثر مکمل غذائی آغوز گاوی بر روی مالون دی آلدئید سرم (MDA) ، فعالیت آنتی اکسیدان (AOA) و گلوکز در مدل حیوانی جونده دیابتی بررسی شد . برای این مطالعه 60 رت نر Wistar انتخاب و به 10 گروه 6 تائی برای مدت 40 روز به ترتیب زیر تقسیم شدند : گروه غیر دیابتی ، گروه دیابتی ، گروه های دیابتی همراه با مصرف 10% ، 20 % و 30% آغوز ، گروه های غیر دیابتی همراه با مصرف10% ، 20 % و 30% آغوز ، گروه دیابتی همراه با مصرف انسولین ، گروه دیابتی همراه با مصرف گلیبن کلامید . اگر چه سطح (MDA ) سرم یک کاهش معنی داری در پا سخ به انسولین (µmol/dl 31/0± 56/2) و مصرف10 % ، 20% و 30% آغوز به ترتیب (µmol/dl 04/0± 46/0 ،06/0± 29/0و 09/±37/0) نشان داد اما کاهش در رت های دیابتی( µmol/dl29/0±92/3) بیشتر بود P <0.01)..( اختلاف معنی داری در AOA در هر دو گروه رت با مصرف انسولین mmol/dl) 11/0± 78/0( و گلیبن کلامید mmol/dl) 08/0± 7/0( در مقایسه با رت های دیابتی) mmol/dl 1/0± 69/0( دیده شد ; در هر حال AOA افزایش معنی داری در پا سخ به 10 % ) mmol/dl11/0± 78/1( ، 20% mmol/dl )02/0± 57/1(و 30% mmol/dl)02/0 ± 75/1( مصرف آغوز نشان داد P<0.001) ( . همه گروه های درمانی یک کاهش معنی داری در میزان گلوکز سرم در مقایسه با گروه های دیابتیmg/dl) 39/79 ± 391 ( نشان دادند P<0.01) ( . بنظر میرسد که آغوز یک مکمل مفید در ر زیم غذائی در کاهش MDA سرم و سطح گلوکز و افزایش AOAسرم در دیابت ملیتوس تیپ I باشد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,203 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,146 |