تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,102,499 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,208,920 |
بررسی و مقایسه عوامل تغذیهای مؤثر بر کاهش کلسترول تخممرغ در مرغهای تخمگذار تجاری | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 42، شماره 1 - شماره پیاپی 507591، تیر 1390، صفحه 21-27 اصل مقاله (207.38 K) | ||
نویسندگان | ||
سودابه مرادی1؛ محمود شیوازاد2؛ احمد زارع شحنه2؛ سید احمد میرهادی3 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد | ||
2پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، استاد | ||
3عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه عوامل تغذیهای مؤثر بر مقدار کلسترول زرده تخممرغ و تعیین بهترین و اقتصادیترین روش کاهنده کلسترول تخممرغ اجرا شد. آزمایش به مدت 90 روز بر روی 396 قطعه مرغ تخمگذار سویه Hy-Line W36 در سن 56 هفتگی با 11 تیمار غذایی و 4 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیرههای حاوی سطوح 2 و 4 درصد پیه گاوی، 2 و 4 درصد روغن کلزا، 1 و 2 درصد پودر سیر، 1/0 و 2/0 درصد پروبیوتیک، 125 و 250 میلیگرم مس در هر کیلوگرم جیره (مس از منبع سولفات مس تامین شد). نتایج این آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی تغییر معنیداری در میزان تولید تخممرغ (بر اساس روز مرغ)، وزن تخممرغ، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، کیفیت سفیده، وزن سفیده تخممرغ، درصد و ضخامت پوسته ایجاد نکردند. سطوح 1 و 2 درصد پودر سیر و سطوح 125 و 250 میلیگرم مس در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش معنیدار وزن زرده نسبت به گروه کنترل گردیدند. سطوح 125 و 250 میلیگرم مس در کیلوگرم جیره، کلسترول زرده را به ترتیب به میزان 4/23 و 5/26 درصد به ترتیب نسبت به گروه شاهد کاهش دادند (01/0P<). سطوح 1 و 2 درصد پودر سیر نیز موجب کاهش معنیدار کلسترول زرده به میزان به ترتیب 47/14 و 2/16 درصد به ترتیب نسبت به گروه شاهد شدند (01/0P<). افزودن پروبیوتیک به جیره کلسترول سرم را به طور معنیدار افزایش داد. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق استفاده از 1% پودر سیر و بالابردن مقدار مس در جیره مرغهای تخمگذار تا 125 میلیگرم در کیلوگرم جیره میزان کلسترول زرده تخممرغ را کاهش داده و میتواند در تولید تخممرغهایی با کلسترول کمتر از حد طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پودر سیر؛ کلسترول تخممرغ؛ مس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Dietary Factors Affecting Egg Cholesterol Content in Laying Hens | ||
نویسندگان [English] | ||
Soudabeh Moradi1؛ Mahmoud Shivazad2؛ Ahmad Zare shahneh2؛ Seyed Ahmad Mirhadi3 | ||
چکیده [English] | ||
This trial was conducted to evaluate the effects of different dietary factors that affect egg cholesterol concentration in laying hens of 56 to 70 weeks of age. Three hundred and ninety six Hy-Line W36 laying hens were subjected to 11 experimental treatments, each treatment consisting of 4 replicates, each replicate of 9 hens. Dietary treatments included the control, made up of corn plus soy meal with an AME content of 2750 kcal/kg; vs. experimental treatments comprised of control diet supplemented with 2 and 4% canola oil, 2 and 4% tallow, 1 and 2% garlic powder, 0.1 and 0.2 % probiotic and finally 125, vs. 250 mg/kg of copper in the form of cupric sulphate. All experimental groups received AME plus other nutrients on an equal basis. Egg production and weight were assessed on a daily basis. During the laying period from 58 to 70 weeks of age, egg production rate, egg, feed intake, FCR, albumin quality and weight, shell thickness and fractional shell weight were found out as not differing among treatments. Yolk weights were significantly higher when 1%, and 2% garlic powder as well as 125, 250 mg/kg of Cu were added to the diets (P<0.05). Adding 125 and 250 mg/kg of copper to the laying hens' diets reduced egg cholesterol concentration by 23.4 and 26.5 percent respectively (P<0.01). Egg yolk cholesterol concentration decreased significantly in birds fed 1 and 2 percent of garlic powder (14.47 and 16.2% as compared to control group) (P<0.01). Probiotic treatment increased the serum cholesterol level significantly. In conclusion, it was found out that an inclusion of 125 mg/kg of cu plus 1% of garlic powder in the laying hens' diets can decrease yolk cholesterol concentration without bringing about any adverse impacts on the hens' production performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
., Copper, garlic powder, Probiotic, yolk cholesterol | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,551 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,906 |