تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,100 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,079 |
عوامل مؤثر بر دانش کشاورزان زعفرانکار شهرستان تربت جام درباره اصول علمی و صحیح کشت زعفران | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 42-2، شماره 3 - شماره پیاپی 884040، تیر 1391، صفحه 347-356 اصل مقاله (782.25 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2012.24808 | ||
نویسندگان | ||
سعید فعلی1؛ فاطمه حسینی2؛ غلامرضا پزشکی راد3؛ محمد چیذری4 | ||
1دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
4استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
هدف کلی این تحقیق توصیفی- همبستگی، شناسایی عوامل مؤثر بر دانش کشاورزان زعفرانکار درباره اصول علمی و صحیح کشت زعفران است. ابزار پژوهش، پرسشنامهای بود که روایی و پایایی آن تأیید گردید. جامعه آماری مورد نظر شامل کلیه کشاورزان زعفرانکار شهرستان تربت جام استان خراسان رضوی در سال زراعی 88-1387 است (2253N=) که از این میان، تعداد 169 نفر به روش نمونهگیری خوشهای بهعنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند و در نهایت، 152 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (152n=). یافتههای توصیفی تحقیق نشان میدهند که دانش فنی اکثریت کشاورزان (78 نفر یا 30/51 درصد) درباره زعفران در سطح "متوسط" است. همچنین، این نتایج نشان دادند که بیشترین و کمترین دانش فنی کشاورزان، به ترتیب، در زمینههای آشنایی با عملیات برداشت و با ارقام مناسب و آمادهسازی بذر است. نتایج حاصل از یافتههای استنباطی نشان داد که بین برخی از ویژگیهای فردی و زراعی کشاورزان با دانش فنی آنها رابطه معنیداری وجود دارد. در آزمون رگرسیون چندگانه خطی متغیرهای "استفاده از منابع اطلاعاتی درباره زعفران، سطح تحصیلات، دسترسی به نهادههای کشاورزی و اعتبارات، اندازه مزرعه و بالاترین عملکرد سالانه" توانایی تبیین 5/78 درصد از تغییرات دانش فنی کشاورزان درباره اصول علمی و صحیح کشت زعفران را دارا بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
اصول علمی؛ تربت جام.؛ دانش؛ کشاورز زعفرانکار؛ کشت زعفران | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Factors Affecting the Knowledge of Torbat-e-Jam Township's Saffron Growing Farmers Regarding Correct and Scientific Principles of Saffron Cultivation | ||
نویسندگان [English] | ||
Saeid Feli1؛ Fatemeh Hosseini2؛ Gholamreza Pezashki Rad3؛ Mohammad Chizari4 | ||
چکیده [English] | ||
The purpose followed in this descriptive-correlational study was to identify factors affecting Saffron farmers' knowledge regarding scientific principles of saffron's cultivation. The research instrument was structural questionnaire with close-ended questions, the validity and reliability of which was confirmed. The target population of the study consisted of all Saffron farmers in Torbat-e-Jam township, Razavi Khorasan province, (N=2253) out of whom and according to Cochran formula, a number of 169 individuals were selected, using statistical sampling in a cluster randomization method. Finally, 152 questionnaires were recollected and analyzed (n=152). Descriptive results of the research indicated that the majority of saffron farmers' knowledge (78 or 51.30%) stood at a "moderate" level. Furthermore, the results indicated that the highest vs. the highest level of knowledge amount of saffron farmers was respectively related to their familiarity with harvest operations vs. choice of and proper varieties. There was a statistically significant observed relationship between "farmers’ personal and economical characteristics", and their "technical knowledge". The results of the Bivariate Regression revealed that 78.5 percent of variability in technical knowledge of Saffron farmers stemmed from their “use of information resources, educational level, access to agricultural inputs and credits, farm size, as well as their maximum annual production”. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Knowledge, Saffron cultivation, Saffron farmer, Scientific principles, Torbat-e-Jam | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,783 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,255 |