تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,506 |
تعداد مقالات | 70,338 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,686,473 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,879,619 |
تعیین بهترین سطح جایگزینی پروتئین پودر ماهی با انواع پودر خون در جیره جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 13، شماره 2، اسفند 1390، صفحه 49-60 اصل مقاله (211.07 K) | ||
نویسنده | ||
علی نبی زاده* | ||
مربی، گروه علوم دامی، گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین بهترین سطح جایگزینی پودر ماهی با پودر خون، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (5 × 3) با سه منبع پودر خون (کشتارگاه های صنعتی مشهد، یاسوج و تالش) و پنج سطح جایگزینی (صفر، 30، 40، 50 و 60 درصد) اجرا شد. 600 قطعه جوجه یک روزه گوشتی به صورت مخلوط از هر دو جنس به صورت تصادفی به 15 تیمار که هر تیمار چهار تکرار داشت اختصاص داده شد. نوع پودر خون اثر معنی داری بر مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذا، درصد سینه، ران و چربی محوطه شکمی نداشت. اثر سطح جایگزینی بر خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذا معنی دار بود (05/0 >P). به طوری که بیشترین مصرف خوراک مربوط به 30 درصد جایگزینی بود که با سایر سطوح اختلاف معنی دار داشت (05/0 >P). کمترین مصرف خوراک مربوط به 50 درصد جایگزینی بود که با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0 >P). بیشترین افزایش وزن مربوط به 30 درصد جایگزینی بود که به جز 40 درصد جایگزینی با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0 >P). اثر نوع پودر خون و سطح جایگزینی و اثر متقابل آنها بر درصد سینه، ران و چربی محوطه شکمی معنی دار نبود. جایگزینی 50 درصد پروتئین پودر ماهی با پودر خون مشهد باعث بهبود ضریب تبدیل غذا شد. لذا 50 درصد جایگزینی پروتئین پودر ماهی توسط پودر خون مشهد در جیره جوجه های گوشتی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ پودر خون؛ پودر ماهی؛ جوجه گوشتی؛ ضریب تبدیل غذا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Determination of the best level of substitution of fish meal protein with some kind of blood meals in broiler chicks | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Nabizadeh | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted for determining the best level of substitution of fish meal with blood meal in broiler chicks. In a three × five factorial experiment with three sources of blood meal (blood meals of Mashhad, Yasoj and Talesh) and five levels of substitution (zero, 30, 40, 50 and 60 percent). A Total of 600 one-day-old chicks were randomly allocated to 15 treatments with each treatment having four replicates. The results indicated that there were not significant difference between sources of blood meal on the weight gain, feed intake, feed conversion rate and percent of breast, thighs and abdominal fat. All the carcass traits were expressed as percentages of live weights. Levels of substitution had significant effect (P< 0.05) on weight gain, feed intake and feed conversion rate. 30 percent substitution had the most feed intake that its difference was significant (P< 0.05) with other treatments. Least feed intake was for 50 percent substitution that its difference was significant (P< 0.05) with other treatments. Most weight gain was for 30 percent substitution which except with 40 percent substitution represented a significant difference (P< 0.05) with other treatments. Type of blood meal and level of substitution and interaction between them had not any significant effect on percent of breast, two thighs and abdominal fat. These results demonstrated that 50 percent substitution of fish meal protein with blood meal of Mashhad improved feed conversion ratio in broiler chicks. Therefore, 50 percent substitution of Mashhad blood meal is recommended. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blood meal, Broilers, feed conversion ratio, Fish meal, weight gain | ||
مراجع | ||
1 . شیوازاد م (1374) جیرهنویسی با کامپیوتر. ناشر شرکت سهامی تهیه، تولید و توزیع علوفه، چاپ اول. 2 . صوفی سیاوش، ر.، و جانمحمدیح (1384) تغذیه دام. چاپ پنجم، انتشارات عمیدی، 783 ص. 3 . مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (1375) ویژگیهای آرد خون. نشریه شماره 1366. 11 ص. 4 . نبیزاده، ع.، نصیری مقدم، ح. و افتخاری شاهرودی ف (1384) بررسی اثرات جایگزینی پروتئین پودر ماهی توسط پودر خون در عملکرد جوجههای گوشتی. علوم کشاورزی ایران 36(2): 280-273.
5 . Association of Official Agricultural Chemists (1970) Official Methods of Analysis. 11th Ed. Assoc. off. Agric. Chem. Washington. D.C. 6 . Austic RE and Nesheim MC (1990) Poultry Production. 13th Ed. Lea and Febiger, Philadelphia. USA. 178 p. 7 . Dari RL, Panz Jr AM, Kessler AM and Jost HC (2005) Use of digestible amino acids and the concept of ideal protein in feed formulation for broilers. Applied Poultry Research 14(2): 352-361. 8 . D'Mello JPF (1994) Amino acid imbalances, antagonisms and toxicities in: Amino Acids in Farm Animal Nutrition. CAB International. Wallingford. 418 p. 9 . Donkoh A, Atuahence CC, Anang DM and Ofori SK (1999) Chemical composition of solar – dried blood meal and its effect on performance of broiler chickens. Animal Feed Science and Technology 81(3-4): 299-307. 10 . Ehab R, Haroun E and Burean DP (2007) Comparison of the bioavailability of lysine in blood meals of various origins to that of l-lysine HCl for rainbow trout. Aquaculture 262(2-4): 402-409. 11 . Ensminger ME and Olentine CGJR (1990) Feed and Nutrition Complete. 2nd Ed. 1037 p. 12 . Fernandez SR, Zhang Y and Parsons CM (1995) Dietary formulation with cottonseed meal on a total amino acid versus a digestible amino acid basis. Poultry Science 74(7): 1168-1179. 13 . Fisher H (1986) The amino acid deficiencies of blood meal for chicks. Poultry Science 47: 1478-1481. 14 . Friedhelm K, Wijtten PJA, Lemme A and Langhout DJ (2002) Impact of a balanced amino acid profile on broiler performance. Veterinarija ir Zootechnica. T. 19(41): 70-75. 15 . Khawaja T, Khan SH and Ansari NN (2007) Effect of different levels of blood meal on broiler performance during two phases of growth. International Journal of Poultry Science 6(12): 860-865. 16 . Kratzer FH and Norman G (1959) The availability of lysine in blood meal for chicks and poulets. Poultry Science 36: 562-565. 17 . Lia J, Waibel P and Noll S (1989) Nutritional evaluation of blood meal and feather meal for turkey. Poultry Science 68(11): 1413-1518. 18 . Lu GW and Chen TC (2000) Quality characteristics 19 . Marichal MD, Carriquiry M, Pereda R and Sanmartin R (2000) Protein degradability and intestinal digestibility of blood meals: comparison of two processing. Animal Feed Science and Technology 88(1-2): 91-101. 20 . National Research Council (1994) Nutrient requirements of poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press. Washington, DC. USA. 176 p. 21 . Petkov S, Sova Z, Kacerovsky O, Slavik L, Parizkova L and Nemec Z (1985) Replacement of fish meal and bone meal by blood meal. Results of the growth test. Agnomica, -B NO: 2-8, 3-15, 9 refs. 22 . Relphsay R (1989) Manual of poultry production in the tropics. Published by CAB International. 50 p. 23 . Schingoethe D (1991) Amino acid profiles of some common feeds. Feed stuffs. 18th March. Pp. 11-12. 24 . Scott ML, Nesheim MC and Young RJ (1982) Nutrition of the Chicken. 3th Ed. ML Scott and Associates. Ithaca. N.Y. 382 p. 25 . Waldroup PW, Mitehell RGM, Payne GR and Johnson ZB (1976) Characterization of the response of broiler chickens to diets nutrient density content. Poultry Science 55(1): 130-145. 26 . Winter AR and Funk EM (1951) Poultry Science Practice. 3th Ed. 293 p.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,169 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,804 |