تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,498 |
تعداد مقالات | 70,231 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,438,437 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,662,021 |
کاربرد باکتری های باسیلوس به عنوان پروبیوتیک برای افزایش پارامترهای رشد و تولید در استخر های پرورش میگوی سفید هندی Fenneropenaeuse indicus | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 11، دوره 58، شماره 4 - شماره پیاپی 1000091، دی 1384 اصل مقاله (815.96 K) | ||
نویسندگان | ||
سعید ضیایی نژاد؛ قباد آذری تاکامی؛ علیرضا میرواقفی؛ مهران حبیبی رضایی؛ مهدی شکوری* | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی عملکرد باکتری های باسیلوس به عنوان پوبیوتیک بر بازده مزارع پرورش میگو انجام پذیرفت . در این مطالعه ، میگوی سفید هندی ( F.indicus ) از مرحله PL 30 تا PL 120 دراستخرهای خاکی 100 متر مربع در سه تیمار تحت تاثیر مخلوطی از 5 گونه ازباکتری های جنس باسیلوس قرار گرفت . تیمار P ، شامل میگوهایی بود که فقط در مرحله پرورش پروبیوتیک دریافت می کردند . تیمار PP میگوهایی را دربر می گرفت که علاوه بر مرحله پرورش ، در مرحله تکثیر نیز پروبیوتیک دریافت کرده بودند و تیمار C به عنوان تیمار کنترل هیچ گونه پروبیوتیکی دریافت نمی کرد. براساس یافته های این تحقیق ، بازماندگی ، وزن تر، تولید کل ، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه میگوها تحت تاثیر باکتری های باسیلوس بویژه در تیمار PP به طور چشمگیری بهبود یافت (05/0 < ?) برای مثال بازماندگی ، تولید کل و FCR در تیمارPP به ترتیب 53/88 % ،Kg/100m 2 56/25 و 73/1 و در تیمار کنترل به ترتیب 5/71 % ، Kg/100m 2 06/19 و 98/1 بود. اما از نظر طول کل و طول کاراپاس با وجود افزایش درتیمارهای پروبیوتیکی ،اختلاف معنی داری با تیمارکنترل مشاهده نشد.( 05/0 < ?) | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Application of Bacillus spp. Bacteria as a Probiotic for Enhancement of Growth and Production Parameters in Indian White Shrimp (Fenneropenaeus indicus) Ponds | ||
چکیده [English] | ||
This investigation was performed with the aim of surveying the effect of Bacillus bacteria administration, as a probiotic, on shrimp farms production efficiency. Indian white shrimp (Findiclffi) was affected by a mixture of 5 species of Bacillus bacteria from PL 30 to PL 120 in 100 m2 earthen-ponds in three treatments: Treatment P consisted of shrimp that received the probiotic only in farming stage (PL 30 to PL 120) ; treatment PP was consistent of shrimp that received the probiotic in both hatchery (naupli 1, to PL 30) and farming stages, and finally control (C) that received no probiotic in either of the hatchery or farming stages . According to findings in the investigation shrimp survival rate, wet weight, final production, FCR and SGR improved significantly (p<0.05) with application of Bacillus bacteria , specially in treatment PP. To cite an example; survival rate, final production and FCR were,88.53 %, 25.56 Kg/100m2, and 1.73 respectively in treatment PP while 71.5%, 19.06 Kg/100m2 and 98 in control. However from total and carapace length points of view there were no significant differences observed among treatments (p>0.05). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,347 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 784 |