![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,972 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,784,144 |
اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 12، 2-38، شماره 2 - شماره پیاپی 1000302، آذر 1387 اصل مقاله (124.13 K) | ||
نویسندگان | ||
بهناز سخدری؛ محمود شیوازاد؛ مجتبی زاغری* | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت جیره نویسی با حداقل قیمت، وجود محدودیت در میزان مصرف گندم و شناخت اثرات ناشی از مصرف آنزیم فوق بر عملکرد طیور مطالعه حاضر انجام گرفت. در این تحقیق اثرات استفاده از آنزیم چند منظوره گالی-زیم در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل 4×2 با 1200 قطعه جوجه از سویه راس و به تفکیک جنس در 8 گروه آزمایشی با سه تکرار و هر تکرار شامل 25 قطعه جوجه مورد بررسی قرار گرفت. جوجه ها به مدت 49 روز با جیره حاوی سطوح مختلف گندم با و بدون آنزیم که بطور جداگانه برای دوره های آغازین (10-1روزگی) و رشد ماده ها (24-11روزگی) و نرها (28-11روزگی) و پایانی ماده ها (49-25روزگی) و نرها (49-29 روزگی) تنظیم شده بود تغذیه گردیدند. جیره ها حاوی 4 سطح مختلف گندم شامل جیره شاهد (ذرت- کنجاله سویا)، جیره های حاوی 20 ، 35 و50 ? گندم جایگزین شده بجای ذرت جیره شاهد بدون و با آنزیم (300-500 گرم /تن خوراک) بودند. در هر مرحله ترکیب جیره ها از لحاظ انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی یکسان بود. در طول دوره پرورش جوجه ها به صورت آزاد تغذیه شدند و هیچ گونه آنتی بیوتیک و یا کوکسیدیواستات به جیره ها اضافه نگردید. وزن جوجه ها در پایان هر مرحله اندازگیری گردید و در پایان دوره پرورش نیز دو نمونه از هر تکرار انتخاب و بعد از کشتار وزن چربی محوطه بطنی و وزن لاشه، درصد ماده خشک فضولات ودرصد وزن لوزالمعده اندازگیری گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که اثرجایگزینی سطوح مختلف گندم وآنزیم بر افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک معنی دار بود(05/0P>)، همچنین با افزایش سطح گندم درصد وزن چربی محوطه بطنی کاهش یافت (05/0P>) که علت آن کاهش قابلیت هضم چربی ها به علت وجود پلی ساکارید های غیر نشاسته ای محلول در گندم و کنجاله سویا است. تاثیر مصرف آنزیم و سطوح مختلف گندم بر درصد وزن لوزالمعده معنی دار نشد(05/0P>). به طور کلی با توجه به عملکرد رشد و ضریب تبدیل می توان نتیجه گرفت که بکارگیری سطوح مختلف گندم با آنزیم می تواند اثرات مضر ناشی از وجود پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای موجود در گندم را کاهش دهد و عملکرد طیور را بهبود ببخشد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Xylanase-protease Enzyme Supplementation in diets Containing Different Levels of wheat on Broiler Chicken Performance | ||
چکیده [English] | ||
Non-starch polysaccharides (e.g.: wheat based diet) which are supplemented with enzymes. could have a high potential in nutrient ingestion, digestion and absorption, However, response to the enzyme is dependent on chicks age, as well as genetic status of both the cereal and the chick. This study was conducted in a completely randomized design in 2×4 factorial arrangement to study the efficiency of xylanase and protease enzymes with wheat based diet on broiler performance. One thousand and two hundred of commercial chicks (Ross 308, both sexes) were randomly allocated into 8 dietary treatments with three replicates of 25 birds each. The diets were balanced separately for starter (1-10 d), female grower (11-24 d) and male grower (11-28 d), female finisher (25-49d) and male finisher (29-49 d) stages. The diets contained 0, 20, 35, and 50% wheat, replaced with corn, with or without enzyme. The enzyme containing diets 300-500 gr/ton of enzymes as well as all diets in each stage were isocaloric and isonitrogenous, fed ad libitum. Body weight, feed consumption and feed conversion ratios were measured at the end of the growing period. Two birds from each replicate were selected at the end of experiment, carcass weight, abdominal fat, excreta dry matter and pancreas weights were determined. The result indicated that weight gain, feed intake and feed conversion ratios were dramatically affected by different levels of wheat and enzyme supplementation (P> 0.05). There were significant differences observed among groups in carcass weight, percentage of abdominal fat and excreta dry matter (P> 0.05). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Wheat, enzyme, Corn, Chicken performance | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,599 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,714 |