
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,910,820 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,959,744 |
اثر شوری بر غلظت عناصر پر مصرف در شاخساره پنج گونه مرکبات | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، 2-38، شماره 2 - شماره پیاپی 1000302، آذر 1387 اصل مقاله (176.83 K) | ||
نویسندگان | ||
عبدالحسین ابوطالبی؛ عنایت اله تفضلی؛ بهمن خلدبرین؛ نجفعلی کریمیان؛ یحیی امام* | ||
چکیده | ||
تاثیر سطوح مختلف کلرور سدیم برغلظت عناصر پر مصرف در شاخساره دانهالهای پنج گونه مرکبات شامل بکرائی (Citrus reticulata×C. limetta) لیموی ولکامریانا (C. olkameriana) نارنج (C. aurantium) لیموشیرین (C. limetta) و لیموآب (C. aurantifolia) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دانهالهای یکساله گونه های مورد مطالعه در گلدانهای حاوی خاک آهکی (2/8pH=) کشت شد و آبیاری آنها با آب آبیاری حاوی غلظتهای صفر، 20، 40 و 60 میلی مول درلیتر کلرور سدیم صورت گرفت. پس از انقضای مدت آزمایش (90روز) غلظت عناصر پر مصرف شامل ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم در شاخساره اندازه گیری شد. در تیمار شاهد، بین گونه های مورد آزمایش از نظر غلظت عناصر پر مصرف اختلاف معنی دار وجود داشت. شوری اثرات متفاوتی بر غلظت عناصر پر مصرف گذاشت. تحت تاثیر شوری، مقدار ازت، کلسیم و منیزیم در شاخساره همه گونه ها کاهش یافت. بر اثر شوری، مقدار فسفر در شاخساره همه گونه ها به جز لیموآب کاهش و مقدار سدیم در شاخساره همه گونه ها افزایش یافت. مقدار پتاسیم در شاخساره همه گونه ها در اثر شوری کاهش یافت ولی در شاخساره نارنج افزایش نشان داد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Salinity on Concentration in Shoot of | ||
چکیده [English] | ||
Effects of various NaCl levels on shoot content of macro elements, in seedlings of five citrus species namely:Bakraei (Citrus reticulata X C. limetta), Volkamer lemon (C. volkameriana), Sour orange (C. aurantium), Sweet lime (C. limetta) and Mexican lime (C. aurantifolia), were studied in a glasshouse, using a randomized complete block design with factorial arrangement of four replications. one-year old seedlings of each species were grown in pots, containing calcareous native soil (pH=8.2) . They were then irrigated with water supplemented with 0 (control), 20, 40 and 60 mM NaCl. At the end of the experiment (90 days later) the amount in shoots of N, P, K, Ca, Mg, and Na were determined. The amount varied among species, even in control plants. Salinity had different effects on shoot content of macro elements. Salinity reduced N, Ca and Mg content (in shoot) all species. It also reduced the amount of P in shoots of all species, except for Mexican lime. Na content increased in shoot for all species. The amount of K in shoot of all species decreased whit increase in salinity level, except for sour orange, in which it tended to increase. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
salinity, Macro elements, Citrus. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,280 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,733 |