![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,881 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,919 |
ارزیابی کیفی و بررسی تغییرات چربی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) نگهداری شده در یخ | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 14، دوره 60، شماره 5 - شماره پیاپی 1000338، اسفند 1387 اصل مقاله (162.28 K) | ||
نویسندگان | ||
مسعود رضائی؛ روحا... جوادیان؛ محمدعلی سحری* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تغییرات چربی ماهی آمور در مدت 20 روز نگهداری در یخ مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت. طی دوره نگهداری، کیفیت چربی ماهی آمور، از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش معنیداری را (در سطح احتمال 5 درصد) نشان داد. تجزیه وتحلیل آماری دادهها، افزایش معنیداری را در مقدار پراکسید، تیوباربیوتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و کاهش معنیداری را در مقدار آهن هِم نشان داد. بر اساس شاخصهای حسی بافت، ظاهر عمومی، چشم، رنگ و بوی آبشش، کیفیت و تازگی ماهی آمور از درجه عالی تا خوب تا روز چهارم و از درجه خوب تا قابل پذیرش تا روز دهم نگهداری ارزیابی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی کیفی؛ تغییرات چربی؛ یخ؛ ماندگاری و ماهی آمور | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Sensory Evaluation and Lipid Quality of Grass Carp (Ctenopharyngodon idella) Stored in Ice | ||
چکیده [English] | ||
In this research, variation in the lipid content of grass carp (Ctenopharyngodon idella) during 20 days of storing it in ice was investigated qualitatively. The quality of the fat of the grass carp, in terms of oxidative and hydrolytic deterioration, significantly reduced over the storage period (P < 0.05). Also statistical analysis showed significant increase in peroxide value (PV), thiobarbitoric acid (TBA) and free fatty acid (FFA), and significant decrease in heme iron (HI). The quality and freshness of the meat of the grass carp was reported good to excellent until the fourth day and as well good to acceptable until the tenth day according to sensory evaluation of texture, general appearance, eye, color and smell of gills. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
sensory evaluation, Lipid quality, Ice, Shelf life, Grass carp (Ctenopharyngodon idella) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 807 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,197 |