![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,583 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,757 |
بررسیکمی و کیفی زایدات میادین میوه و ترهبار شهر تهران | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 16، دوره 60، شماره 5 - شماره پیاپی 1000338، اسفند 1387 اصل مقاله (184.73 K) | ||
نویسندگان | ||
قاسمعلی عمرانی؛ مسعود منوری؛ رضا نقوی؛ علی بانیمهجور* | ||
چکیده | ||
میادین میوه و ترهبار زیر پوشش سازمان میادین میوه و ترهبار و فراوردهای کشاورزی شهرداری تهران فعالیت میکنند. تعداد آنها هشت واحد است که در مجموع 337 باب غرفه دارند. دراین پژوهش برای شناخت کمیت و کیفیت زایدات میادین میوه و تره بار شهر تهران در زمستان 81 و تابستان 82 ، به صورت حداقل و حد اکثر و به طور تصادفی نمونه برداری شد که در نتیجه میانگین درصد اجزای ترکیبات زباله، چگالی و همچنین ترکیب شیمیایی زایدات مورد نظر به شرح زیر تعیین شد؛ میوه و سبزی 35/84 درصد، شیشه 19/0 درصد، چوب85/3درصد، کاغذو مقوا و کارتن 59/3 درصد، پلاستیک و پت 03/3 درصد، فلزات19/0درصد، استخوان و مواد پروتئینی50/1 درصد، نان خشک40/0 درصد، منسوجات50/0 درصد، سایر مواد متفرقه 35/3 درصد. همچنین متوسط اندازهگیریها برای چگالی زایدات 30/283 کیلوگرم بر متر مکعب به دست آمد. میانگین نتایج تجزیه شیمیایی نمونههای زایدات میادین میوه و تره بار بر پایه این پژوهش به قرار زیر به دست آمد، رطوبت 94/80 درصد، شوری (EC)33/9، اسیدیته (pH) 52/5، درصد اشباع(SP) 75/88، درصد افت در 400 درجه (OM) 88/65 درصد، خاکستر در 800 درجه (Ash) 19/29 درصد، ازت کل(N) 38/1 درصد، فسفر کل(P) 24/0 درصد پتاس کل (K) 43/1 درصد، سدیم کل(Na) 47/0 درصد، کربن کل (OC) 32/36 و نسبت C/N 30/31 ، که نشان دهنده تناسب این مواد برای استفاده از یک برنامه تهیه کمپوست با کیفیت خوب در شهر تهران است. | ||
کلیدواژهها | ||
زایدات؛ میوه وتره بار؛ کمی وکیفی؛ تهران و کمپوست | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study of quantity and quality of the waste produced in Tehran fruit & vegetable wholesale markets | ||
چکیده [English] | ||
Fruit and vegetable markets in Tehran are managed under the supervision of Fruits, Vegetable and Agricultural Products Wholesale Markets Organization. There are eight wholesale markets, including 327 stands in Tehran. In order to examine the waste produced in wholesale fruit an vegetable markets in winter 2002 and summer 2003 qualitatively and quantitatively, sampling was carried out as minimum and maximum and in a random mode. The average percentage of the components of the waste materials and their specific gravity and chemical composition were determined as follows: fruit & vegetables 84.35% , glass 0.19% , wood 3.85 %, paper, card board and carton 3.59 % PET and plastics 3.03 % , metals 0.19 %, bone and protein materials 1.50 % , dry bread 0.40 % , fabrics 0.50% and miscellaneous materials 2.35 %. Average specific gravity of the waste is 283.3 (kg/m3). Results of the chemical analysis of the waste produced in wholesale fruit and vegetable markets were as follows: moisture 80.94% , salinity 9.33% , acidity (pH) 5.52% , SP 88.75% , OM 65.88% , ash 29.19 % , N 1.38% , P 0.24% , K 1.43% , Na 0.47% , O.C 36.32% and C/N Ratio 31.30. Results indicate fruit & vegetable markets waste are suitable for production of high quality compost in Tehran city. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
waste, fruit and vegetable, quantity and quality, TEHRAN, Compost | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,805 |