تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,194 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,009 |
مطالعه بیوسنتز ترکیبات سیانوژنیک در بادام (Prunus dulcis) تلخ و شیرین | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 1 - شماره پیاپی 1000384، فروردین 1386، صفحه 67-75 اصل مقاله (197.1 K) | ||
نویسندگان | ||
عباس یداللهی1؛ کاظم ارزانی2؛ علی عبادی3؛ میشل ویرتنسون3؛ تریشیا فرانکس* 4 | ||
1دانشجوی دکترای باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3دانشیار، گروه باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران | ||
4استادیار دانشگاه آدلاید | ||
چکیده | ||
سیانوژنز در جنس Prunus منجر به تولید ترکیبات سیانوژنیک گلیکوزیدی (نظیر ماده تک قندی پرونازین و دو قندی آمیگدالین) می شود. با وجود شناخته شدن مکانیسم توارث تلخی در جنس Prunus و گونه بادام، چرخه بیوسنتز ترکیبات سیانوژنیک در ژنوتیپ های مختلف آن مشخص نیست. لذا نمونه های میوه از ژنوتیپ های تلخ و شیرین بادام جمع آوری و پروتئین های محلول آنها استخراج شد. پروتئین های محلول با استفاده از مندلونیتریل گلوکوزیل ترانسفراز و آنتی بادی پلی کلونال تهیه شده برای آن، با روش ایمیونولوژیک وسترن و با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی زیاد (HPLC) محصولات حاصل از این پروتئین مطالعه شدند. نتایج نشان داد که این آنزیم در همه ژنوتیپ تلخ و شیرین وجود داشته و در مراحل اولیه نمو بذر شروع به بیان شدن می کند و بیان آن در کلیه ژنوتیپ ها تا اواسط مراحل نمو قابل ردیابی است. در ژنوتیپ های شیرین با وجود افزایش غلظت پروتئین های محلول بذر، سنتز این پروتئین در 26-25 هفته بعد از گلدهی متوقف شده و فقط ژنوتیپ های تلخ همچنان به سنتز این آنزیم (پروتئین) ادامه می دهند. نتایج تجزیه متابولیت ها با HPLC نشان داد که همزمان با افزایش بیان این پروتئین از مقدار پرونازین کاسته شده و آمیگدالین در بذرها تجمع می یابد. بنابراین فقط ژنوتیپ های تلخ قادر به حفظ سطح زیاد از بیان پروتئین تا پایان نمو بذر هستند که نهایتاً باعث تبدیل پرونازین به آمیگدالین در بذر و ایجاد مزه تلخی می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیگدالین؛ آنتی بادی؛ پرونازین؛ تلخی؛ سیانوژنز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study of Cyanogenic biosynthesis of bitter and sweet Almond (Prunus dulcis) | ||
نویسندگان [English] | ||
Abbas Yadollahi1؛ Ali Ebadi3؛ Micheal Winthensohn3؛ Terishia Franks4؛ | ||
چکیده [English] | ||
Cyanogenesis in Prunus species produces cyanogenic glycosides such as monoglycoside Prunasin and digelicosede amygdalin. Despite the mechanism of almond bitterness inheritance has been known, biosynthesis cycle of cyanogenic compounds among different genotypes is still unclear. Total soluble proteins of fruits was extracted from collected sweet and bitter almond genotypes and was studied using western immune blotting assay with Mandelonytril glycosidase and related polyclonal antibody, and products of this enzyme was studied by HPLC. Results showed that all of bitter and sweet genotypes had the ability of enzyme synthesis in the fruit and it is produced since mid stage of fruit development. Only bitter genotypes kept synthesis the enzyme and it was suppressed for sweet ones. The HPLC analysis of metabolites synthesized by the enzyme showed that the amount of cyanogenic content of bitter genotypes was much more than the sweet ones and merely in bitter genotype seeds prunasin content was reduced while amygdalin content was gradually increased. This means bitter genotypes could accumulate amygdalin in their seeds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Amygdalin, Antibody, Bitterness, Cyanogenesis, Prunasin | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,252 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,488 |