تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,125 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,793 |
بهینهسازی استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی جلبک قهوهای Sargassum angustifolium خلیج فارس به روش استخراج به کمک مایکروویو | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 65، شماره 3، آبان 1391، صفحه 243-255 اصل مقاله (211.84 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2012.29488 | ||
نویسندگان | ||
آریا باباخانی لشکان1؛ مسعود رضائی1؛ کرامت ا... رضایی2؛ سید جعفر سیف آبادی3 | ||
1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده بیوسیستم، دانشگاه تهران | ||
3گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
عصارههای جلبک قهوهای سارگاسوم Sargassum angustifolium با استفاده از روش استخراج به کمک مایکروویو استخراج شدند. تیمارها شامل 3 حلال (آب، متانول و اتانول) 3 قدرت و مدت زمان استخراج (w 90 ×10، w180×20 و w 270×30 دقیقه) و 3 نسبت جلبک به حلال (1:5، 1:10 و 1:20) بود. برای طراحی آزمایشها از طرح بهینهسازی تاگوچی استفاده شد. میزان ترکیبات فنولی کل، شناسایی ترکیبات فنولی، قدرت کاهندگی آهن، درصد خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد و خاصیت آنتیاکسیدانی کل عصارهها مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج، استخراج با حلال آبی، زمان 30 دقیقه و نسبت جلبک به حلال 1 به 20 تیمار بهینه برای استخراج عصاره از این جلبک میباشد. میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، خنثیکنندگی رادیکالهای آزاد و خاصیت آنتیاکسیدانی کل این تیمار به ترتیب؛ 60/2 برحسب میلیگرم اسیدتانیک بر گرم ماده خشک جلبک، 18/1 بر حسب میلیگرم اسید اسکوربیک در گرم ماده خشک ،04/60 % و 45/36 بر حسب میلیگرم اسید اسکوربیک در گرم ماده خشک بود. ترکیبات فنولی شناسایی شده جلبک سارگاسوم شامل اسید گالیک (33/7 میکروگرم بر میلیلیتر)، اسید پروتئوکاتچوئیک (93/29)، اسید جنتیستیک (15/15) و اسید هیدروکسی بنزوئیک (61/14) بود. نتایج نشان داد این جلبک گونه مناسبی برای استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ ترکیبات زیست فعال؛ سارگاسوم.؛ عصاره جلبکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimization of Extraction of Antioxidant Compounds in Microwave-Assisted Extracts of Brown Algae Sargassum angustifolium | ||
نویسندگان [English] | ||
Aria Babakhani Lashkan1؛ Masoud Rezaei1؛ Keramatollah Rezaei2؛ Seyed Jafar Seifabadi3 | ||
چکیده [English] | ||
Microwave-assisted extraction was applied for extraction of algal extracts from brown algal species (Sargassum angustifolium). Extraction condition consists of three solvents (ethanol, methanol and water), three extraction times and powers of microwave (10min×90W, 20min×180W and 30 min×270W) and three ratios of algae to solvent (1:5, 1:10 and 1:20). All the experimental parameters were applied at three levels according to Taguchi's statistical design. Total phenol contents, individual phenolic compounds, DPPH scavenging activity, ferrous reducing power and total antioxidant activity of the extracts were determined. According to results, the best condition for extraction of antioxidant compounds from S.angustifolium was aqueous extract, ratio of sample to solvent 1 to 20 and 30 minute extraction time and microwave power of 270 W. The TPC, DPPH scavenging activity, FRAP and TAA in optimized treatment are respectively; 2.60 TAE, 1.80 ASAE, %60.04 and 36.45 ASAE. The water extract of Sargassum have phenolic compund such as, gallic Acid (7.33 µg/ml), Protocatechuic acid (29.93 µg/ml) gentistic acid (15.15 µg/ml) and hydroxy benzoic acid (14.61 µg/ml). Results show that this algae was suitable for the extraction of antioxidant compounds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Algal extract, Antioxidant, Bioactive compounds, Sargassum | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,642 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,405 |