تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,497,978 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,800 |
شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد | ||
محیط شناسی | ||
مقاله 1، دوره 39، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 1-10 اصل مقاله (720.67 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jes.2013.30384 | ||
نویسندگان | ||
مختار مهدوی1؛ سیمین ناصری2؛ امیرحسین محوی3؛ مسعود یونسیان4؛ محمود علیمحمدی5 | ||
1دانشکدة بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، فوق لیسانس مهندسی بهداشت محیط | ||
2دانشکدة بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد گروه مهندسی بهداشت محیط | ||
3دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط | ||
4دانشکدة بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد گروه مهندسی بهداشت محیط | ||
5دانشکدة بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط | ||
چکیده | ||
امروزه تعداد زیادی ازکشورها دارای مشکل کم آبی و اکثر آنها مجبور به استفاده از روشهای شیرینسازی آب برای تهیة آب آشامیدنی هستند. اگر چه فرایندهای مختلف دیگری همچون اسمز معکوس و تقطیر چند تأثیره به صورت تجارتی برای نمکزدایی استفاده میشوند اما فرایندهای دیگری هم از جمله انجماد و تبخیر خورشیدی وجود دارد که برای مناطق و زمانهای خاص مفید و سودمند است. این مطالعه اثر انجماد غیرمستقیم برای نمکزدایی از آبهای شور و لب شور را نشان میدهد. در این مطالعة 5 نمونه آب شور و لب شور به صورت سنتتیک ساخته شد سپس مراحل انجماد (کریستالسازی)، زهکشی آب منجمد نشده، شستوشوی سطحی با آب مقطر سرد، زهکشی مجدد و ذوب کریستالها در دمای محیطی روی آنها انجام شد. با اولین انجماد نمونهها در دمای oC20-، به طور متوسط حدود 58% کاهش در کل املاح محلول نمونهها حاصل شد. طی اولین فرایند انجماد، آب آشامیدنی قابل شرب از نمونهها حاصل نشد اما با دو بار فرایند پی در پی انجماد روی نمونهها، آب آشامیدنی از نمونههای اول، دوم، سوم و چهارم حاصل شد ولی از نمونه پنجم که دارای TDS 44000 میلیگرم در لیتر بود آب قابل شرب حاصل نشد. با اولین فرایند انجماد روی نمونه اول، با TDS mg/L 3066، TDS 38% کاهش یافته است و با انجام دومین فرایند انجماد روی آب حاصل از اولین فرایند انجماد، TDS8% کاهش یافت. نمونة دوم با mg/L TDS 4775 به ترتیب با اولین و دومین فرایند انجماد 47% و 89% کاهش TDS داشت. نمونة سوم با mg/L TDS 11900 به ترتیب 65% و 90% کاهش در TDS و نمونة چهارم با mg/L TDS 19000 به ترتیب 69% و 91% کاهش در TDS داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آب شور و لب شور؛ تصفیه آب؛ فرایند انجماد؛ کریستال سازی؛ نمکزدایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Desalination of Synthetic Brackish and Saline Water by Freezing Technology | ||
نویسندگان [English] | ||
Mokhtar Mahdavi1؛ Simin Nasseri2؛ Amir Hosein Mahvi3؛ Masoud Yunesian4؛ Mahmoud Alimohamadi5 | ||
چکیده [English] | ||
Today many countries have water shortage problems, so most of them compel to resort to desalination processes. This paper describes the effect of indirect contact freezing by external cooling for desalination of seawater and brackish water. Although various types of processes are introduced for desalination and such processes as reverse osmosis (RO) and multi-effect distillation (MED) are used commercially, there are also less common processes, like freezing and solar evaporation which in special regions and time may have good applications. In this study 5 synthetic sample of brackish and saline water was made in laboratory and process including freezing, crystallization, and separation, surface washing and melting accomplished on samples. With first freezing of sample at -20 oC, about 58% reduction of Total Dissolved Solid was happened to samples. At firs by one freezing process potable water was not produced but by two successive freezing processes on potable water was produced from first, second, third and fourth sample. Of course it doesn't happen to fifth sample. Accordingly, the TDS of the first water sample with initial dissolved solids concentration of 3066 mg/L had reduced 38% after the first process of freezing and to 84% after the second process of freezing. For second sample with 4775 mg/L TDS, by first and second freezing TDS reduction was 47% and 89% respectively. Third sample with 11900mg/L TDS, by first and second freezing had 65% and 90% TDS reduction and fourth sample with 19000mg/L TDS, by first and second freezing had 69% and 91% TDS reduction. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Desalination, Freezing process, Water treatment, Crystallization, Brackish and Saline water | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,424 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,497 |