تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,555 |
تعداد مقالات | 70,736 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,671,236 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,867,513 |
مقایسه دو روش خشک کردن با هوای داغ و مایکروویو برای تولید برگه موز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 43، شماره 1، شهریور 1391، صفحه 73-83 اصل مقاله (268.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2012.35209 | ||
نویسندگان | ||
لیلا زیرجانی* 1؛ حمید توکلی پور2 | ||
1کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
2استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
چکیده | ||
در این پژوهش از موز واریته کاوندیش نوع بلند استفاده شد. پس از تهیه برش، نمونه های موز با سه پیش فرآیند (متابی سولفیت سدیم 1% ( T1) ، بلانچ و متابی سولفیت سدیم 1% ( T2) و بلانچ و محلول یک به یک اسید آسکوربیک و اسید سیتریک 1% ( T3) آماده سازی شدند و یک نمونه تیمار نشده نیز به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شد ( T0). نمونه ها به دو روش خشک کردن با هوای داغ در دماهای ̊ C 80 و 70 ،60 و مایکروویو در توانهای W 700 و 500 ، 300 خشک شدند. سپس نمونههای خشک شده از نظر پارامترهای کیفی مانند: رنگ، میزان قند (ساکارز) ، میزان ویتامین ث، جذب مجدد آب و سرعت و زمان خشک کردن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که زمان خشک کردن در روش خشک کردن با مایکروویو کوتاهتر از روش خشک کردن با هوای داغ بود و در واقع 90% کاهش در زمان خشک کردن در روش مایکروویو نسبت به روش هوای داغ مشاهده شد و پیش فرآیندها نسبت به نمونههای تیمار نشده سرعت خشک کردن را افزایش و زمان خشک کردن را کاهش دادند و در بین سه پیش فرآیند اعمال شده پیش فرآیند (T2) با توجه به پارامترهای کیفی ارزیابی شده مناسب تر است. | ||
کلیدواژهها | ||
بلانچ؛ سرعت خشک کردن؛ زمان خشک کردن؛ جذب مجدد آب؛ پیش فرآیند | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A Comparison of Hot Air vs. Microwave Drying Methods in Production of Banana Chips | ||
نویسندگان [English] | ||
Leila Zirjani1؛ Hamid Tavakolipour2 | ||
چکیده [English] | ||
Bananas of long Cavendish variety constituted the experimental samples in this research work. Following the slicing of bananas, the samples were treated with three pretreatments of: 1% sodium bisulphate (T1), a combination of blanching and 1% sodium bisulphate treatment (T2), combined blanching and treatment with 1% ascorbic plus citric acid (1:1) mixture (T3) as well as an untreated sample, considered as control (T0). All the samples were dried making use of two drying methods: (Hot air drying in 60, 70 and 80°c vs. microwave drying of 300, 500 and 700 W power intensity). Dried samples were evaluated for some such quality measures as color, sugar content (sucrose), vitamin C content, rehydration as well as drying time and rate. The results showed that drying time in the case of microwave drying was shorter than that in hot air drying. A 90% decrease in drying time was observed in microwave drying method rather than hot air drying. In comparison with untreated samples, pretreatments caused an increase in drying rate while a decrease in the needed drying time. On the whole, (T2) pretreatment acquired a more positive score relative to other treatments from view point of quality parameters. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blanching, drying rate, Drying time, rehydration, pretreatment | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,635 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,500 |