
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,691 |
تعداد مقالات | 72,219 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,112,318 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 101,916,424 |
تعهدات دولتها در قبال حق بر غذا با توجه به ماده یازدهم میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی | ||
مطالعات حقوق خصوصی | ||
مقاله 7، دوره 43، شماره 2، شهریور 1392، صفحه 119-134 اصل مقاله (279.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jlq.2013.35273 | ||
نویسندگان | ||
فرهاد طلایی* 1؛ علی رزم خواه2 | ||
1استادیار گروه حقوق بین¬الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز | ||
2کارشناسی ارشد حقوق بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
در چارچوب حقوق بینالملل، حق بر غذا، حق بنیادین هر شخص بر دسترسی پایدار به غذا بهگونهایست که پاسخگوی نیازهای غذایی وی باشد. با توجه به جایگاه ویژه دولتها در حقوق بینالملل، بررسی تأمین حق بر غذا به عنوان یکی از تعهدات دولتها از اهمیت خاصی برخوردار است. پرسش اصلی آن است که اساس حقوقی تعهدات دولتها در زمینه حق بر غذا چیست و چگونه باید به این تعهد عمل کنند. در این مقاله نشان داده میشود که مبنای حقوقی تعهد دولتها نسبت به حق بر غذای کافی برگرفته از اسناد بینالمللی حقوق بشری به ویژه میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگیست. همچنین در این مقاله بیان میشود که مهمترین روشهای تحقق حق بر غذا، تدوین استراتژیهای ملی، قانونگذاری و اقامهپذیری حق بر غذا میباشند. نهایتاً نتیجهگیری میشود که برای تحقق حق بر غذا، دولتها باید به تعهدات خود در سطوح ملی و بینالمللی عمل کنند. | ||
کلیدواژهها | ||
حق بر غذا؛ تعهدات دولتها؛ حقوق بینالملل؛ میثاق حقوق اقتصادی؛ اجتماعی و فرهنگی؛ کمیته حقوق اقتصادی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
OBLIGATIONS OF STATES REGARDING THE RIGHT TO FOOD, ACCORDING TO ARTICLE XI OF THE INTERNATIONAL COVENANT ON ECONOMIC, SOCIAL AND CULTURAL RIGHTS | ||
نویسندگان [English] | ||
Farhad Talaie1؛ Ali Razmkhah2 | ||
1Academic Member of the Faculty of Law and Political Science, Shiraz University | ||
2M.A. in International Law Shiraz University | ||
چکیده [English] | ||
In the framework of international law, the right to food is a fundamental right of person towards having sustainable access to food with the quality which responds to his/her food needs. With due respect to the special position of States in international law, it is importance to examine their obligations regarding the right to food. The principal question is that what constitutes the legal basis of such obligations. In this paper, it is demonstrated that the legal basis of these obligations originates from the international documents on human rights, particularly, the UN Covenant on Economic, Social, and Cultural Rights. In addition, this paper examines the most important mechanisms for realization the right to food, including designing national strategies, legislating and providing legal ways to guarantee the right to food. This paper concludes that if the right to food is to be fulfilled, States should observe their obligations nationally and internationally. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
The Right to Food, Obligations of States, International Law, The 1966 UN Covenant on Economic, social, and Cultural Rights, The Committee on Economic | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,842 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,368 |