تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,450 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,027 |
استفاده از عصارة جلبک قهوهای سارگاسوم (Sargassum angustifolium) بهمنزلة آنتیاکسیدان در نگهداری گوشت چرخشدة ماهی کیلکای معمولی (cultiventris Clupeonella) در یخچال | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 66، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 1-13 اصل مقاله (566.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35459 | ||
نویسندگان | ||
آریا باباخانی لشکان1؛ مسعود رضائی* 1؛ کرامت ا.. رضایی2؛ سید جعفر سیف آبادی3 | ||
1گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکدة بیوسیستم، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3گروه بیولوژی دریا، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصارههای جلبکی، بهمنزلة آنتیاکسیدانهای طبیعی، در گوشت چرخشدة ماهی کیلکای معمولی انجام شد. گوشت چرخشده شامل تیمارهایی با دو غلظت (ppm300 و ppm 600) از عصارههای آبی استخراجشده با مایکروویو و یک تیمار حاوی 5/0 درصد اسید اسکوربیک و یک تیمار شاهد بدون استفاده از هیچ افزودنی بود. نمونهها برای مدت 8 روز در دمای یخچال (4 درجة سلسیوس) نگهداری شدند و نمونهبرداری در روزهای صفر، 2، 4، 6 و 8 انجام شد. نتایج میزان پراکسید1، اسیدهای چرب آزاد2، تیوباربیتوریک اسید3 و ترکیب اسیدهای چرب نمونهها نشان داد که نمونههای حاوی عصارة جلبکی و غلظت ppm300 به فساد اکسیداسیونی کمتری نسبت به سایر تیمارها دچار شدند (P<0.05). نتایج نشان داد که این جلبک گونة مناسبی برای استفاده بهمنزلة نگهدارندة طبیعی است. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبکهای دریایی؛ استخراج؛ آنتیاکسیدانهای طبیعی؛ اکسیداسیون چربی؛ ماهی کیلکا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Application of Sargassum (Sargassum angustifolium) Extract as a Natural Antioxidant in Chilled Storage of Minced Kilka (Cultiventrisclupeonella) | ||
نویسندگان [English] | ||
Aria Babakhani Lashkan1؛ Masoud Rezaei1؛ Karamatollah Rezaei2؛ Seyed Jafar Seifabadi3 | ||
1Department of Seafood Processing, Faculty of Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Mazandaran, Iran | ||
2Department of Food Science, Engineering and Technology, Faculty of Biosystems Engineering, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Department of Seafood Processing, Faculty of Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Noor, Mazandaran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study examined the utilisation of seaweed extract as a source of natural antioxidants for retarding lipid oxidation in minced Kilka. The Kilka mince with two different concentrations (300 ppm and 600 ppm) of water extract obtained by microwave, one control sample with no added extracts and one control sample with added vitamin C were prepared. The samples were stored at refrigerator (4º C) for 8 days. The measurement were undertaken at 0, 2, 4, 6 and 8 days from the beginign of the experiment. The mince that containd the extract with 300 ppm concentrate was found to be very effective in retarding lipid oxidation as it resulted in low levels of peroxide value (PV), tiobarbitoric acid (TBA), free fatty acids (FFA) and changeed the fatty acids. Results showed that this alga is suitable to be used as a natural antioxidant. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
extraction, Natural Antioxidant, Lipid oxidation, Kilka, Seaweeds | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,331 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7,865 |