تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,145 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,886 |
تأثیر اسانسهای اوکالیپتوس کامالدولنسیس (Eucalyptus camaldulensis)، پونة معطر (Mentha pulegium) و آلوئه ورا (Aloe vera) در رفتار رشد باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) و لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae)، عامل استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در مزارع قزلآلای رنگینکمان کشور و مقایسة آن با | ||
شیلات | ||
مقاله 10، دوره 66، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 105-118 اصل مقاله (490 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35468 | ||
نویسندگان | ||
سیده مهسا مقیمی1؛ مهدی سلطانی* 2؛ سید سعید میرزرگر3؛ مریم قدرتنما4 | ||
1دانشکده دامپزشکی،دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و بیماری های آبزیان | ||
2استاد گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
4دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، رفتار رشد تعداد مشخصی از جدایههای باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، در غلظتهای 20، 40، 80، 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر، از اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا و غلظتهای 05/0، 12/0، 5/0، 1 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از داروی کلرآمینT در دمای 25 درجة سانتیگراد و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی آنها مطالعه شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر از رشد اکثر جدایههای باکتریها ممانعت شد؛ به طوری که، در غلظتهای 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر از آن اسانسها، طی زمانهای 60 و 90 دقیقه پس از انکوباسیون، رشد اکثر جدایهها متوقف شد، اما اسانس آلوئه ورا تأثیر چشمگیری در توقف رشد جدایههای باکتریها نداشت. با افزایش غلظت داروی کلرآمینT، ممانعت درخور توجهی در رشد پرگنهها دیده شد؛ به طوری که، در غلظتهای 5/0 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از دارو، طی زمانهای 4 و 10 ساعت پس از انکوباسیون، هیچ کدام از جدایهها رشد نداشتند. بنابراین، نتایج نشان داد که اولاً، تأثیر ضدباکتری اسانسهای گیاهی مذکور علیه باکتریهای مورد نظر بسیار کمتر از کلرآمینT است؛ ثانیاً، تأثیرات ضدباکتری اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر بیشتر از تأثیرات ضدباکتری اسانس آلوئه ورا بوده است. بنابراین، در صنعت آبزیپروری میتوان از اسانسهای پونة معطر و اکالیپتوس کامالدولنسیس و نیز داروی کلرآمینT، بهمنزلة ضدعفونیکنندة آب، برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ کلرآمینT؛ استرپتوکوکوس اینیایی؛ لاکتوکوکوس گارویه؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Eucalyptus camaldulensis, Mentha pulegium, Aloe vera Essences and Chloramine T on Growth Behavior of Streptococcus iniae and Lactococcus garvieae the Causes of streptococcosis/ lactococcosis in Farmed Rainbow Trout (Onchorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyedeh Mahsa Moghimi1؛ Mehdi Soltani2؛ Seyed Saeed Mirzargar3؛ Maryam Ghodratnama4 | ||
1Department of aquatic animal health, Faculty of veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
2Department of aquatic animal health, Faculty of veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
3Department of aquatic animal health, Faculty of veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
4Department of aquatic animal health, Faculty of veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study aimes to evaluate the effects of Eucalyptus camaldulensis, Mentha pulegium, Aloe vera (20, 40, 80, 160 and 320 μl/ml) and chloramine T (0.05, 0.12, 0.25, 0.5, 1 and 2mg/ ml) on the bacterial growth of Streptococcus iniae (8 isolates) and Lactococcus garvieae (12 isolates) after 30, 60 and 90 minutes and 1, 2, 4 and 10 hours post incubation at 25°C. The liquid dilution method was used to assess the minimum inhibitory concentration (MIC) using sub-culturing on the blood agar, after 30, 60 and 90 minutes incubation at 25°C. An increase in the concentration of Eucalyptus camaldulensis and Mentha pulegium caused that the bacterial growth decreased so that under the 160 and 320 μl/ml MIC of these essences after 60 and 90 minutes post incubation the growth was completely stopped. No effect was found for Aloe vera. Chloramine T proved to be the most effective substances to these bacterial strains giving a MIC of 0.5 and 2 mg/ml after 4 and 10 hours post incubation. The results also indicated that all strains of S. iniae and L. garvieae isolated from farmed rainbow trout are resistant to A. veraessence. However, E. camaldulensis, M. pulegium essences and chloramine T could be used as potential substances for reduction of bacterial loading in the water column in farmed rainbow trout. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chloramine T, essences, Lactococcus garvieaeOnchorhynchus mykiss, Streptococcus iniae | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,355 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,972 |