تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,507,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,771,051 |
مطالعۀ کیفی دلالتهای معنایی غذا و تناول آن نزد زنان | ||
زن در توسعه و سیاست | ||
مقاله 1، دوره 11، شماره 2، تیر 1392، صفحه 153-169 اصل مقاله (170.02 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jwdp.2013.36087 | ||
نویسندگان | ||
امید قادرزاده* 1؛ احمد غلامی2 | ||
1استادیار جامعهشناسی دانشگاه کردستان | ||
2کارشناس ارشد جامعهشناسی دانشگاه کردستان | ||
چکیده | ||
تناول غذا در کنار ابعاد فیزیولوژیک، کارکردهای تمایزبخشی دارد و همین مسئله تناول غذا را از یک نیاز جسمی به مسئلهای بنیادین در بیان هویت اجتماعی مبدل کرده است که افراد به تناظر آن به بیان روایتی خاص از جایگاه و هویت اجتماعی خود میپردازند. در همین زمینه، مسئلة اصلی نوشتار حاضر این است که زنان چگونه، به میانجی یک امر زیستی و بیولوژیک، جایگاه اجتماعی خود را بازسازیِ معنایی میکنند. روششناسی مطالعۀ حاضر کیفی است و روش مردمنگاری برای انجامدادن عملیات میدانی و برای تحلیل دادهها از نظریۀ مبنایی استفاده شده است. نتایج حاصله از مصاحبۀ نیمهساختیافته با 30 نمونۀ زن، نشان از تغییر در رویکرد زنان متعلق به جایگاههای مختلف اجتماعی نسبت به غذا و تناول آن دارد. برای زنان مورد مصاحبه، غذا و تناول آن دلالتهای معناییِ سیرشکمی، سادهگرایانه، کارکردگرایانه، زیباییشناسانه، و سبکبخشی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اجتماعات ذائقه؛ زنان؛ غذا؛ مدیریت بدن؛ مراقبت غذایی؛ هویت غذایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A qualitative study of meaning significances of sood and eating among women | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Ghaderzadeh1؛ Ahmad Qolami2 | ||
1Assitant Professor of Sociology,Kurdistan University | ||
2Postgraduate Alumnus of Sociology,Kurdistan University | ||
چکیده [English] | ||
Eating, as a way for Body Management reproduces a social function and meaning beyond its biological performances. Thus, it’s meaning has been transformed from a bodily need to a fundamental element in expression and narrativeness of social identity and social positions. The main question of this paper targets the ways women reconstruct and reinterpret their social positions through food and eating. Field operation of the research is conducted according to the ethnographic method. Data of research gathered through Semi-structured interview technique and the data analyzed by grounded theory. The findings, based on interviewing with 30 women informants, demonstrated fundamental changes in their lifeworld and subjective orientation to food and eating. According to their perspective, food and eating is interpreted as obviating starvation, simplicity, operational, aesthetics and Stylization significances among women. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
body management, Food, nutritious identity, nutritious supervision, taste communities women | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,052 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,104 |