تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,712 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,550 |
An investigation of the effects of using an enzyme-probiotic combination on broilers performance | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 9، دوره 7، شماره 4، فروردین 2014، صفحه 299-304 اصل مقاله (117.7 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2013.36291 | ||
نویسنده | ||
Saeed Seifi* | ||
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: Growth promoters are chemical and biological substances that are added to livestock food with the aim to improve the growth of chickens in fattening and the utilization of food, and in this way achieve better production and financial results. OBJECTIVES:An experiment was conducted to evaluate the effects of enzyme complex, probiotic, and their combination on performance of broilers fed a basal wheat-barley-soybean meal diet from 1 to 47 d of age. METHODS:Atotal of 480-dayold male broiler chicks (Arbor Acres) were randomly assigned to 6 treatments, with 4 replicate cages per treatment and 20 birds per cage. The experiment consisted of a 3×2 factorial arrangement of the treatments, with 3 concentrations of enzyme complex (0, half of the commercial suggested level or commercial suggested level) and 2 concentrations of probiotic (0 and suggested level). RESULTS: Results showed that the suggested level of enzyme complex could improve body weight and feed conversion ratio (p<0.05), but addition of probiotic only decreased the feed conversion ratio (p<0.05). There was no interaction between enzyme complex and probiotic on performance (p>0.05). Probiotic supplementation did not improve the efficacy of enzyme complex at any levels. The examination of length and relative weight of different regions of intestine showed that only enzyme complex could decrease the relative weight of duodenum and length of jejunum; however, there was no interaction between treatments for these parameters. CONCLUSIONS: This research did not demonstrate any interaction effect between enzyme complex and probiotic on broilers performance fed wheat-barley-soybean meal diet. | ||
کلیدواژهها | ||
Broilers؛ enzyme؛ performance؛ Probiotic | ||
عنوان مقاله [English] | ||
بررسی اثرات استفاده توام آنزیم–پروبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی | ||
نویسندگان [English] | ||
سعید سیفی | ||
گروه علوم درمانگاهی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینه مطالعه: محرک های رشد مواد شیمیایی و بیولوژیکی هستند که با هدف بهبود رشد جوجهها و بهبود استفاده از مواد غذایی به جیره اضافه شده و بدین گونه باعث تولید بیشتر و سود بالاتر می شوند. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثرات استفاده از آنزیم، پروبیوتیک و ترکیب آنها بر روی عملکرد جوجههای گوشتی با جیره غذایی بر پایه گندم، جو، سویا از سن 1 تا 47 روزگی انجام شد. روش کار: 480 جوجه گوشتی نر (نژاد آربور آکرز) به طور تصادفی به 6 تیمار، با 4 تکرار برای هر تیمار و 20 پرنده در هر قفس تقسیم شدند. این آزمایش شامل آرایش فاکتوریل 2 × 3 بود، در این آزمایش 3 غلظت از آنزیم (صفر، نصف مقدار تجاری و مقدار تجاری) و 2 غلظت از پروبیوتیک (صفر و مقدار تجاری) در گروههای مختلف استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که سطح پیشنهادی آنزیم میتواند باعث بهبود وزن و ضریب تبدیل غذایی شود (05/0)p<، اما اضافه کردن پروبیوتیک به تنهایی باعث کاهش ضریب تبدیل شد (05/0.)p< اثر متقابلی بین آنزیم و پروبیوتیک بر روی عملکرد جوجهها دیده نشد (05/0.)p> پروبیوتیک باعث بهبود عملکرد آنزیم در سطوح مختلف نشد. آزمایش طول و وزن نسبی مناطق مختلف روده نشان داد که تنها آنزیم میتواند وزن نسبی و طول ژژنوم و اثنی عشر را کاهش دهد. نتیجه گیری نهایی: این بررسی هیچ اثر متقابلی بین آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره پایه گندم، جو، سویا نشان نداد. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
جوجه گوشتی, آنزیم, عملکرد, پروبیوتیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,724 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,105 |