تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,089,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,869 |
بررسی تأثیر جدایه های تریکودرما در جلوگیری از رشد قارچ Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین روی پسته | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 2، بهمن 1392، صفحه 71-79 اصل مقاله (286.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2014.36594 | ||
نویسندگان | ||
ساناز چگینی1؛ کیوان بهبودی* 1؛ محمد جوان نیکخواه1؛ محسن فرزانه2 | ||
1گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج. | ||
2گروه کشاورزی، پژوهشکدة گیاهان و مواد اولیۀ دارویی دانشگاه شهید بهشتی، تهران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، تأثیر جدایههایی از قارچ تریکودرما برای کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus R5 و آفلاتوکسین ناشی از آن در شرایط آزمایشگاه در محیط کشت و مغز پسته مطالعه شد. غربالگری اولیه براساس تأثیر ترکیبات فرّار و غیرفرّار جدایهها روی رشد استرین A. flavus R5انجام شد. نتایج نشان داد که ترکیبات فرار 4 جدایة T1، T3، T4 وT17 به ترتیب با 66/60 درصد، 88/68 درصد، 33/63 درصد و 59 درصد و ترکیبات غیرفرار جدایههای ذکرشده در غلظت 50 درصد به ترتیب با 50 درصد ، 82 درصد، 75 درصد و 58 درصد کاهش، بیشترین تأثیر را در جلوگیری از رشد میسلیومی A. flavus R5دارند. در حضور عصـارة برونسلولی این 4 جدایه، میزان آفلاتوکسین و رشد استرین A. flavus R5 در محیط مایع کاهش یافت و بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین مربوط به جدایههای T3و T4 به ترتیب با 76/89 درصد و 25/86 درصد بود. تأثیر عصارة این 4 جدایه در پاکسازی آفلاتوکسین اضافهشده به محیط کشت نشان داد که این جدایهها باعث کاهش معنیدار آفلاتوکسین شدند و جدایة T3 با 03/88 درصد کاهش آفلاتوکسین، بیشترین تأثیر را از خود نشان داد. بررسی کاربرد عصـارة برون سلولی جدایههای T1، T3، T4 و T17به ترتیب سبب 11/64 درصد، 40/84 درصد، 88/77 درصد و 44/51 درصد کاهش میزان آفلاتوکسین تولیدشده در پسته شدند. جدایههای T1، T3، T4 و T17 به ترتیب متعلق به گونههای T. harzianum، T. longibrachiatum، T. harzianum و T. harzianum بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین؛ تجزیه؛ تریکودرما؛ پسته؛ عصارۀ خارج سلولی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study on growth inhibition of Aspergillus flavus and aflatoxin B1 reduction in Pistachio by Trichoderma strains | ||
نویسندگان [English] | ||
Sanaz Chegini1؛ keivan behboudi1؛ mohammad javan nikkhah1؛ mohsen farzaneh2 | ||
2university of shahid beheshti | ||
چکیده [English] | ||
In this investigation the effect of Trichoderma isolates in inhibition of Aspergillus flavus growth and reducing of aflatoxin B1 (AFB1) was studied in culture media and pistachio nuts. Among Trichoderma isolates, T1, T3, T4 and T17 isolates showed significant impact on inhibiting of A. flavus R5growth. T3 and T4 isolates were the most effective isolates, which caused 84.40% and 77.88% reduction of aflatoxin produced by A. flavus R5on pistachio and 88.03% and 79.73% reduction of aflatoxin B1 which was added to the medium respectively. In order to study the way the Trichoderma isolates affected the pathogen, the influence of volatile compounds and filtrate culture extract of Trichoderma isolates on A. flavus R5 growth were investigated. Study on volatile compounds effect showed that T1, T3, T4 and T17 isolates with 60.66%, 68.88%, 63.33% and 59% reduction of fungal growth, respectively. The results showed that T1, T3, T4 and T17 isolates could inhibit the mycelia growth of A. flavus in PDB liquid medium. Isolates of T3 and T4 caused 58.88% and 50.01% reduction of fungal biomass, followed by 90.76% and 86.25% reduction of aflatoxin B1 (AFB1), respectively. Results of the most experiments that was done in this study showed that T3 and T4 isolates are the most effective isolates in biological control of A. flavus R5. According to ITS1- 5.8s- ITS2 Gene Sequence analysis, T1, T3 and T4 isolates belonged to T. harzianum, T. longibrachiatum and T. harzianum, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
AFB1 reduction, Aflatoxin, Aspergillus flavus, Pistachio, Trichoderma | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,598 |