تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,592 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,195,381 |
چرخۀ کامل انرژی در تولید اتانول از ملاس نیشکر در ایران | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 5، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 135-142 اصل مقاله (156.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.50121 | ||
نویسندگان | ||
محسن غدیریانفر1؛ علیرضا کیهانی* 2؛ محمود امید2 | ||
1دانشجوی دکتری ،دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
2استاد، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه روند انرژی از کشت نیشکر تا تولید اتانول از ملاس، در ایران بررسی شد. با توجه به نتایج، انرژی مصرفی بهازای هر لیتر الکل، 32/22 مگاژول است. ازاینرو، مقدار نسبت انرژی (ER) برابر 95 درصد و محتوای انرژی خالص (NEV)، 12/1- مگاژول است. توسعهنیافتن صنایع جانبی و صنایع تبدیلی محصولات جانبی کشت و صنعتهای نیشکر در ایران، از دلایل بالابودن نسبی محتوای انرژی خالص است. در بین نهادهها نیز سوخت مازوت که برای تولید برق در کارخانۀ تولید ملاس و شکر مصرف میگردد، با 75/45 درصد بیشترین سهم را دارد. پس از مازوت، برق مصرفی در مرحلۀ تولید اتانول از ملاس و همچنین برای پمپاژ آب با 57/34 درصد قرار دارد. پس از آن هم نهادههایی همانند سوخت دیزل، ترکیبات فسفاته (سوپر فسفات تریپل)، و اوره بهترتیب بیشترین سهم را از انرژی ورودی بهخود اختصاص دادهاند. ازآنجاکه هنوز صنایع جانبی و تبدیلی نیشکر در ایران شرح و بسط نیافته است و محصولات جانبی مانند سرشاخههای نیشکر در مزرعه و باگاس هیچ مصرفی ندارند، بنابراین، مطالعات روی تولید اتانول از ملاس یا تولید بیوگاز یا الکتریسیته از باگاس در حیطۀ مدیریت ضایعات قرار میگیرند. در این موارد حتی اگر ER عددی کوچکتر از 1 بود، با توجه به مسائل جانبی دیگر، همانند منافع زیستمحیطی یا اشتغالزایی، ادامۀ تولید این محصولات، توجیهپذیر است. نوع تخصیص انرژی مصرفی به محصولات جانبی تأثیر شگرفی در مقدار ER دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اتانول؛ انرژی؛ مدیریت؛ نیشکر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Full chain of energy in ethanol production from sugar cane molasses in Iran | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohsen Ghadiryanfar1؛ Alireza Keyhani2؛ Mahmood Omid2 | ||
1Ph. D. Student, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
2Professor, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6,154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,317 |