تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,505,104 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,212 |
تأثیر آبگیری اسمزی بر ریزساختار، چروکیدگی، جذب مجدد آب، و ویژگیهای حسی میوۀ "به" پیشتیمارشده با پوشش خوراکی فعال | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 143-153 اصل مقاله (1014.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.50122 | ||
نویسندگان | ||
مینا اکبریان1؛ بابک قنبرزاده* 2؛ محمود صوتی3؛ جلال دهقان نیا3 | ||
1دانشآموخته، دانشکدۀ کشاورزی ، گروه علوم و صنایع غذایی ،دانشگاه تبریز | ||
2دانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
3استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، ابتدا بهینهسازی ترکیب محلول اسمزی در فرایند آبگیری اسمزی میوۀ "به" بهوسیلۀ روش سطح پاسخ [1](RSM) و براساس حداکثر ضریب کارایی آبگیری اسمزی (WL/SG) بررسی شد. نتایج نشان داد که فروکتوز بهصورت خطی و درجۀ دو بر WL/SG مؤثر است، درحالیکه کلرید کلسیم و اسیدسیتریک تأثیر معنیداری بر میزانWL/SGندارند. اثر پوششهای خوراکی فعال بر پایۀ کربوکسی متیل سلولزـپکتینـاسیداسکوربیک و همچنین اثر آبگیری اسمزی بر ریزساختار میکروسکوپی، چروکیدگی،[2] جذب مجدد آب،[3] و ویژگیهای حسی در ورقههای "به" خشکشده مطالعه شد. نمونههای پوششدار و اسمزشده، دارای کمترین آسیب از نظر فروپاشی سلولی و چروکیدگی، در ریزساختار میکروسکوپی بودند و نمونههای اسمزشده میزان چروکیدگی کمتری در مقایسه با شاهد و نمونۀ پوششدار اسمزینشده داشتند. بهکاربردن پوششهای خوراکی، سبب کاهش جذب مجدد آب بهوسیلۀ محصول نهایی، در مقایسه با نمونۀ بدون پوشش گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
آبگیری اسمزی؛ پوشش خوراکی؛ چروکیدگی؛ ریزساختار میکروسکوپی؛ میوۀ "به" | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of osmotic dehydration on microstructure, shrinkage, rehydration ratio and sensory properties of quince slices pretreated by active edible coating | ||
نویسندگان [English] | ||
Mina Akbarian1؛ Babak Ghanbarzadeh2؛ Mahmood Sowti3؛ Jalal Dehgannya3 | ||
1M. Sc. Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz | ||
2Associated Professor , Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz | ||
3Assistant Professor of Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,279 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,106 |