تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,909 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,019 |
تأثیر روشهای گوناگون پوستگیری بر برخی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ لوبیای خرنوب ایرانی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 8، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 165-172 اصل مقاله (174.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.50124 | ||
نویسندگان | ||
ساناز خلیقی1؛ سلیمان عباسی* 2؛ محمدحسین عزیزی عزیزی2 | ||
1داش آموخته کارشناسی ارشد، داشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار،دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، | ||
چکیده | ||
در ایران درخت خرنوب (Ceratonia siliqua) بهطور پراکنده در مناطق گوناگون کازرون و ممسنی یافت میشود. در این پژوهش، برخی ویژگیهای ریختشناسی و شیمیایی غلاف و لوبیای خرنوب عملآمده در این مناطق و تأثیر روشهای گوناگون پوستگیری و خالصسازی بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ بهدستآمده از آن، بررسی شد. برای پوستگیری از دو روش آبی و اسیدی (اسیدسولفوریک 97 درصد، اسیدکلریدریک 37 درصد و اسیداستیک گلایسیال 100 درصد) استفاده گردید. سپس تأثیر غلظت پودر آندوسپرم (3-1 درصد)، pH (4، 7، و 10)، و دما (90-50 درجۀ سانتیگراد) بااستفاده از روش سطح پاسخ بر بازده استخراج و حلالیت صمغ خام استخراجشده، تعیین گردید، و با رسوبدهی فاز محلول با ایزوپروپانول، اتانول، و شستشو با استن، صمغ خالص تهیه شد. نتایج کسبشده از روشهای پوستگیری نشان داد که کیفیت و شفافیت آندوسپرم حاصل از دو مرحلۀ اسیدیکردن با اسیدسولفوریک (40:60) بهتر از پوستگیری آبی و پوستگیری اسیدی با اسیدکلریدریک و اسیداستیک گلایسیال است. مادۀ خشک فاز نامحلول با افزایش دمای انحلال، کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
پوستگیری؛ خالصسازی؛ صمغ لوبیای خرنوب | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Different Dehulling Methods on Some Physical and Chemical Properties of Iranian Carob Bean Gum | ||
نویسندگان [English] | ||
Sanaz Khaligi11؛ Soleiman Abbasi2؛ Mohammad Hossein Azizi2 | ||
1MSc student, Department of Food Science and Technology, Faculty of | ||
2Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the morphological and chemical properties of carob pods and carob beans as well as the effect of different extraction, and purification methods on the physical and chemical properties of the purified gums have been investigated. In order to dehusk carob beans, boiling water as well as acidic methods were used. The endosperm powder was prepared and the effect of endosperm powder concentration (1– 3%), pH (4, 7, and 10) and heat treatment (50– 90°C) on the extraction of the crude gum were evaluated based on an RSM design. The resulting dispersion was centrifuged and the supernatant recovered. Purification of the gum was followed by adding alcohols and acetone into the supernatant. Results of dehulling treatment showed that the endosperms which treated by sulfuric acid (twice) were more transparent than others. Moreover, the solubility of the gum was increased by rising the temperature. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Carob bean gum, Dehulling, purification | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,205 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 969 |