![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,161 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,923,638 |
شناسایی عوامل زمینه ای ارتقای مدیریت دانش در دانشکدههای کشاورزی | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 44، شماره 3، مهر 1392، صفحه 441-451 اصل مقاله (529.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2013.50231 | ||
نویسندگان | ||
ملیحه فلکی* 1؛ حمید موحد محمدی2؛ حسین شعبانعلی فمی2؛ حسین رحمان سرشت3 | ||
1دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد دانشکدۀ مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی | ||
چکیده | ||
با ورود به هزارۀ سوم میلادی، شاهد تغییرات سریع در فناوریها و شدت پیچیدگی محیط هستیم. در چنین شرایطی، ایجاد مزیت رقابتی پایدار، نیازمند نوع جدیدی از سازمانهاست که قابلیت خلق دانش کیفی را داشته باشند. مؤسسات آموزش عالی از جمله دانشکدههای کشاورزی نیز برای مقابله با چالشهای پیش رو، به خلق دانش و مدیریت بهینۀ آن نیاز دارند. به همین دلیل از مدیران دانشکدههای کشاورزی انتظار میرود که با مدیریت هر چه بهتر و مؤثرتر دانش سازمانی به صورت سازماندهیشده و تلفیق آن در فرهنگ سازمانی، عملکرد دانشکدههای کشاورزی را بهبود بخشند. در این خصوص، شناخت عوامل مؤثر بر ارتقای مدیریت دانش میتواند راهنمایی برای مدیریت بهتر آن باشد.این تحقیق با هدف تبیین عوامل زمینهای ارتقای مدیریت دانش در مؤسسات آموزش عالی کشاورزی صورت گرفته است. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. جامعۀ آماری تحقیق را کلیۀ اعضای هیئت علمی دانشکدههای کشاورزی تشکیل دادند که 1482 نفر بودند و به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای با انتساب متناسب، 350 نفر انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه گردآوری شد. روایی پرسشنامه با بهرهگیری از نظرهای متخصصان و پایایی آن با اندازهگیری آلفای کرونباخ (91/0) در مرحلۀ پیشآزمون تأیید شد. تحلیل عاملی عوامل مؤثر بر ارتقای مدیریت دانش در دانشکدههای کشاورزی با استفاده از نرمافزارSPSS، به استخراج هفت عامل زیربنایی منجر شد. این عوامل شامل فرهنگ سازمانی دانشمدار، ساختار سازمانی انعطافپذیر، توسعۀ حرفهای دانشگران،ارزیابی و اندازهگیری، زیرساخت فناوری اطلاعات، الگوگیری و استراتژی بودند که در مجموع 22/67 درصد از واریانس عوامل زمینهای مؤثر بر مدیریت دانش در دانشکدههای کشاورزی را تبیین کردند. از این رو، پیشنهادهای زیر برای ارتقای مدیریت دانش در دانشکدههای کشاورزی ارائه میشود:ارتقای فرهنگ مشارکتی برای تسهیم دانش، توسعۀ حرفهای منابع انسانی دانشگر به منزلۀ عنصر کلیدی در سیستم مدیریت دانش و جهتگیری دانایی محور در تعریف و تدوین چشماندازها،اهداف و راهبردهای دانشکدههای کشاورزی. | ||
کلیدواژهها | ||
دانش؛ دانشکدۀ کشاورزی؛ مدیریت دانش | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Contextual Factors for Enhancement of Knowledge Management in Agricultural Faculties | ||
نویسندگان [English] | ||
Maliheh Falaki1؛ Hamid Movahed Mohammadi2؛ Hossien Shaabanali Fami2؛ Hossein Rahman Seresht3 | ||
1Ph.D. Student, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
2Associate Professors, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
3Professor, Management and Accounting Faculty, Allame Tabatabaee University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In new Millennium, we encourage with rapid changes in technologies and complexity of environment. In such situations, create sustainable competitive advantage, requires new type of organization that have the ability to create qualitative knowledge. Higher education institutes including agricultural faculties to meet challenges ahead, require knowledge creation and manage it. So, managers of agricultural faculties are expected better management and more effective organizational knowledge and integrated in organizational culture to promote agricultural faculties’ performance. In this regard, investigation of factors promoting knowledge management help to better manage it. The purpose of this study was implementation of contextual factors for enhancement of knowledge management in agricultural faculties. This research is done through a survey. The statistical population of the study consisted of all agricultural faculty members in agricultural colleges in Iran. The stratified random sampling technique was used, 350 faculty members comprising the sample size of the study. Research was administrated through a valid and reliable questionnaire. Content validity of questionnaire was ascertained by a panel of expert judgment and reliability determined through a pilot test and calculation of Cronbach’s alpha coefficient (0.91). Factor analysis was used as main statistical technique to analyze the data. The findings revealed that seven factors determined about 67.22 percent of variations of contextual factors for enhancement of knowledge management in agricultural faculties. The factors were knowledge– based organizational culture, flexible organizational structure, and professional development of knowledge workers, measurement, IT infrastructure, benchmarking and strategy. Hence, the following suggestions for improving knowledge management in agriculture faculties are: promoting participatory culture for knowledge sharing, professional development of knowledge workers as a key element in knowledge management systems and knowledge-based orientation in defining and developing the visions, goals and strategies of agricultural faculties. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Knowledge, Knowledge Management, Agricultural Faculties | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,447 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,195 |