تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,490 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,318 |
Identification of Coxiella burnetii by touch-down PCR assay in unpasteurized milk and dairy products in North - East of Iran | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 1، تیر 2014، صفحه 15-19 اصل مقاله (287.16 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2014.50558 | ||
نویسندگان | ||
saeid khanzadi* 1؛ Abdollah Jamshidi1؛ Jamshid Razmyar2؛ Shiva Borji3 | ||
1Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran | ||
2Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran | ||
3Graduated from the Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran | ||
چکیده | ||
Coxiella burnetii is the causative agent of the zoonotic disease Q fever, and ruminants being considered as the main source for human infection. Although the main route of infection in human is inhalation of contaminated aerosols, oral transmission by contaminated raw milk or unpasteurized dairy products is also a possible route of infection. Raw milk or dairy products produced from unpasteurized milk may contain virulent C. burnetii. OBJECTIVES: This study aimed to determine the contamination rate of milk and unpasteurized dairy products with C. burnetii. METHODS: Touch-down PCR was used to examine the presence of C. burnetii on 147 dairy product samples collected from local traditional and commercial markets in Mashhad-Khorasan Razavi province- Iran. RESULTS: 2 of 28 (7.14%) cheese samples, 2 of 26 (7.69%) yoghurt samples, 8 of 23 (34.78%) sheep milk samples, and 2 of 60 (3.33%) cow milk samples were found to be positive for C. burnetii DNA. However, 10 goat milk samples were found to be negative. CONCLUSIONS: The results of this study indicate that the clinically healthy dairy livestock and their dairy products are important sources of C. burnetii infection. | ||
کلیدواژهها | ||
Coxiella burnetii؛ Milk؛ touch-down PCR؛ unpasteurized dairy products | ||
عنوان مقاله [English] | ||
شناسایی کوکسیلا بورنتی با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز به روش تاچداون در شیر و فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه | ||
نویسندگان [English] | ||
سعید خانزادی1؛ عبداله جمشیدی1؛ جمشید رزم یار2؛ شیوا برجی3 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
3دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده [English] | ||
کوکسیلا بورنتی عامل بیماری مشترک تبکیو است و نشخوارکنندگان منبع اصلی عفونت انسانی محسوب میشوند. اگرچه راه اصلی ایجاد عفونت در انسان از طریق استنشاق آئروسلهای آلوده است، اما انتقال خوراکی از طریق مصرف شیر خام و فرآوردههای لبنی آلوده نیز از راههای احتمالی ایجاد عفونت محسوب میشود. شیر خام و فرآوردههای لبنی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه ممکن است حاوی کـوکسیلا بـورنتـی بیمـاریـزا بـاشد. هدف: این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی شیر و فرآوردههای لبنی به کوکسیلا بورنتی انجام شد. روشکار: در این مطالعه برای آزمایش حضور کوکسیلا بورنتی در 147 نمونه فرآورده» لبنی جمعآوری شده از فروشگاههای عرضه» محصولات سنتی و صنعتی در شهر مشهد، استان خراسان رضوی، واکنش زنجیرهای پلیمراز به روش تاچداون استفاده شد. نتایج: دو نمونه از 28 نمونه پنیر (14/7)%، دو نمونه از 26 نمونه ماست (69/7)%، 8 نمونه از 23 نمونه شیر گوسفند (78/34)% و دو نمونه از 60 نمونه شیر گاو (33/3)% از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. در 10 نمونه شیر بز مورد آزمایش کوکسیلا بورنتی یافت نشد. نتیجهگیری نهایی: نتایج بهدست آمده از این مطالعه نشان میدهد که دامهای سالم از نظر بالینی و فرآوردههای لبنی آنها از منابع مهم آلودگی به کوکسیلا بورنتی محسوب میشوند. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
کوکسیلا بورنتی, شیر, واکنش زنجیرهای پلیمراز به روش تاچ داون, فرآوردههای لبنی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,117 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,124 |