تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,197,947 |
بررسی تغییرات کیفی هلوی رقم آلبرتا در طول انبار با بسته بندی اتمسفر تعدیلیافته (MAP) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 8، دوره 45، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 79-91 اصل مقاله (297.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.50944 | ||
نویسندگان | ||
شهرام بهروزی1؛ یونس مستوفی* 2؛ ذبیح اله زمانی2؛ احمد احمدی3؛ اسحاق رنجبر1؛ جمانه ادیب نیشابوری1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3مربی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر بستهبندی با اتمسفر تعدیلیافته با سه ترکیب گازی مختلف و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلیاتیلن با دانسیتة پایین و پلیپروپیلن) در طول 9 هفته نگهداری در انبار بر ویژگیهای کیفی و عمر ماندگاری هلوی رقم آلبرتا در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مطالعه شد. میوهها بعد از تیمار در سردخانه در دمای یک درجة سانتیگراد با رطوبت نسبی 90درصد نگهداری شدند و میوههای بستهبندی با ترکیب هوا، بهمنزلة شاهد در نظر گرفته شدند. میوههای تیمارشده هر هفته از انبار خارج و پس از 24 ساعت نگهداری در دمای اتاق از نظر فاکتورهای مختلف کیفی مثل رنگ ظاهری، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، pH، تولید اتیلن و شاخص TSS/TA میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میوهها در شرایط اتمسفر تعدیلیافته ویژگیهای کیفی را بهتر حفظ کردند. پوشش پلیاتیلن فاکتورهای سفتی میوه، pH، TA، TSS و شاخص TSS/TA میوه را بهتر از پلیپروپیلن حفظ کرد. تولید اتیلن در پوشش پلیپروپیلن کمتر از پلیاتیلن بود. ترکیب گازی با حفظ سفتی، pH، TA، کاهش وزن، شاخص TSS/TA و کاهش تولید اتیلن بهتر از ترکیب گازی (O22% + CO25%) بود. درمجموع تیمار پوشش پلیاتیلن با ترکیب گازی ( O22% + CO210%) سبب حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی هلو رقم آلبرتا بهمدت 63 روز شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلی اتیلن با دانسیته پایین؛ پلیپروپیلن؛ تولید اتیلن؛ عمر انبارمانی؛ کیفیت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of Quality Changes on ‘Elberta’ Peach during Storage with Modified Atmosphere Packaging (MAP) | ||
نویسندگان [English] | ||
Shahram Behrouzi1؛ Yunes Mostofi2؛ Zabihollah Zamani2؛ Ahmad Ahmadi3؛ Ishagh Ranjbar1؛ Jomaneh Adib Neishabouri1 | ||
1Former Graduate Students, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Instructor, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In the present research, effects of modified atmosphere packaging (MAP) including three gas combinations and two packaging films (Low density polyethylene (LDPE) and Polypropylene (PP)) on postharvest quality and storage-life of 'Elberta' peach were evaluated. The study was conducted as a factorial experiment based on CRD (completely randomized design) with three replicates for 9 weeks. Fruits were stored at 1oC and 90% relative humidity (RH). Packages with air combination considered as control. Samples were taken out each week and quality parameters of the fruits (color index, weight loss, firmness, total soluble solids, titratable acidity, pH, ethylene production and TSS/TA ratio) were measured after 24hr at room temperature. Results showed that fruits in the modified atmosphere packaging had better preservation of quality characteristics. Factors such as firmness, pH, TA, TSS and TSS/TA ratio maintained better in LDPE film compared to polypropylene film. Ethylene production in polypropylene film was less than LDPE film. Gas combination of 10% CO2 and 2% O2 maintained a better quality according to firmness, pH, TA, weight loss, TSS/TA ratio and reduced ethylene production compared to treatment of 5% CO2 and 2% O2. In conclusion, in LDPE film with gas combination of 10% CO2 and 2% O2, quality was maintained better and the storage-life of 'Elberta' peach was extended for 63 days. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ethylene production, low density polyethylene, polypropylene quality, storage-life | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,591 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,604 |