تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,516,307 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,777,430 |
بررسی میزان جیوه در میگوهای عرضه شده در بازار تهران | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 13، دوره 69، شماره 2، تیر 1393، صفحه 191-195 اصل مقاله (331.2 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.50993 | ||
نویسندگان | ||
ساناز عراقیه فراهانی1؛ سهیل اسکندری* 2؛ بهروز اکبری آدرگانی3؛ محمدرسول هادیانی4؛ َشهرام شعیبی4 | ||
1دانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد ساری، مازندران– ایران | ||
2گروه شیمی غذا با منشأ دامی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | ||
3مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران–ایران | ||
4گروه سم شناسی و آلایندهها، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | ||
چکیده | ||
زمینـه مطالعه: میگو منبع غنی از پروتئینها، پپتیدها، اسیدهای آمینه، مس، منیزیم، ید و روی بوده و مصرف این محصول روبه گسترش میباشد. متأسفانه در چند سال اخیر جیوه از راههای مختلف و به مقادیر بسیار زیادی وارد اکوسیستمهای آبی و دریایی شده که به دلیل تجمع بیولوژیک، ماندگاری بالا و خطرات مسمومیت آن؛ قابل تامل و بررسی خواهد بود. هدف: تعیین سطح آلودگی به جیوه در میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران و مقایسه آن با حد مجاز بین المللی. روش کار: بدین منظور 19 عدد نمونه به صورت تصادفی از نقاط مختلف شهر تهران جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. میزان جیوه با استفاده از دستگاه Mercury Analyzer مدل 80 DMA و روش کار استاندارد 6722ASTM D اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه مقایسه شدند. نتایج: نتایج حاصل نشان داد که به طور میانگین مقدار جیوه در عضله نمونههای مورد آزمـایش g/gh59/8 ± 44/76 با توجه به اینکه میزان جیوه کمتر از حد مجاز WHO و g/g( FAOh500) بود. نتیجه گیری نهایی: مصرف میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران از نظر میزان جیوه بلامانع بوده و خطرات جدی بر سلامتی انسان ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
میگو؛ جیوه؛ حد مجاز مصرف | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Assessment of mercury contamination in the marketed shrimp in Tehran: A health consideration | ||
نویسندگان [English] | ||
Sanaz Araghieh Farahani1؛ Soheil Eskandari2؛ Behrooz Akbari Adergani3؛ Mohammad Rasoul Hadiani4؛ Shahram Shoeibi4 | ||
1Gratuated from the Islamic Azad University, Science and Research Branch of Sari, Mazandaran-Iran | ||
2Food with Animal Origin Chemistry Labs, Food and Drug Control Laboratories, Food and Drug Laboratory Research Center, Food and Drug Organization, Ministry of Health and Medical Education, Tehran-Iran | ||
3Analytical Chemistry Labs, Food and Drug Control Laboratories, Food and Drug Laboratory Research Center, Food and Drug Organization, Ministry of Health and Medical Education, Tehran-Iran | ||
4Toxicology & Contaminant Labs, Food and Drug Control Laboratories, Food and Drug Laboratory Research Center, Food and Drug Organization, Ministry of Health and Medical Education, Tehran-Iran | ||
چکیده [English] | ||
BACKGROUND: Mercury contamination of aquatic ecosystem, due to its bioaccumul-ation, persistence, high risk and poisoning has become a concern in recent years. Consumption of shrimp as a rich source of protein, peptides, amino acid and minerals (Cu, Mg, Zn, I) is growing up. OBJECTIVES: The purpose of the present study is to determine the mercury content of shrimp in Tehran market and compare this with international limits. METHODS: For this purpose, 19 samples were collected randomly from different retail markets in different parts of Tehran and their mercury content was measured by Mercury Analyzer DMA-80 with standard method ASTM D6722. The results were compared using one-way analysis of variance (ANOVA). RESULTS: It was found that, the mean level of mercury in muscles of all examined samples was 76.44±8.59 ppb, that is in agreement with the existing data and lower than the WHO and FAO guideline (500 ppb). CONCLUSIONS: Shrimp consumption considering its mercury content is permitted in Tehran and has no serious risk to human health. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Mercury, MRLs, Shrimp | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,371 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 961 |