تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,343 |
A trace analysis of oxytetracycline and tetracycline residues in pasteurized milk supplied in Tehran: a one-year study (April 2011-March 2012) | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 2، آبان 2014، صفحه 119-123 اصل مقاله (196.46 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2014.51409 | ||
نویسندگان | ||
Ali Rasooli* 1؛ Zahra Amani1؛ Alireza Bahonar2؛ Gholamreza Shams1؛ Zohreh Abdolmaki1 | ||
1Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
2Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: Tetracyclines (TCs) are broad-spectrum antibiotics that are widely used in veterinary medicine. The presence of TCs residues in milk is a public health concern all over the world. OBJECTIVES:This study aimed to determine TCs residuals in pasteurized milk marketed by some dairy companies in Tehran from April 2011 to March 2012. METHODS: 432 pasteurized milk samples were purchased from supermarkets supplying the milk products of 12 major dairy companies in Tehran (3 samples from each company every month), and they were stored at -20 0C until analysis. Oxytetracycline (OTC) and Tetracycline (TC) residues in each sample were extracted by a liquid - liquid phase procedure and quantitated using a high performance liquid chromatographic (HPLC) method. Chromatographic conditions included a mobile phase as oxalic acid buffer- acetonitril (80: 20) with a flow rate of 1mL/min and UVdetection at 355 nm. RESULTS: TCs residuals in most milk samples were lower than 100 ppb, maximum residue level (MRL); however, in seven samples (1.62%) the total residues of OTC and TC were more than MRL. In the latter milk samples, the median total TCs residue was 625 ppb, ranging between 274 and 1270 ppb. CONCLUSIONS: Because of the presence of TC residues above the MRL level in a limited number of milk samples, it is concluded that more studies and supervision of health authorities are needed in this field. | ||
کلیدواژهها | ||
HPLC؛ Milk؛ residue؛ tetracyclines | ||
عنوان مقاله [English] | ||
ردیابی کمّی بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین در شیرهای پاستوریزه مصرفی شهر تهران در طول سال 1390 | ||
نویسندگان [English] | ||
علی رسولی1؛ زهرا امانی1؛ علیرضا باهنر2؛ غلامرضا شمس1؛ زهره عبدالملکی1 | ||
1بخش فارماکولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2گروه بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینـه مطالعه: تتراسایکلینها آنتی بیوتیکهای وسیع الطیفی هستند و به طور گسترده در دامپزشکی مصرف میشوند. حضور بقایای تتراسایکلینها در شیر یک نگرانی بهداشت عمومی در سراسر جهان به شمار می رود. هدف: بررسی میزان بقایای تتراسایکلین ها در شیر های پـاستـوریـزه مصرفی شهر تهران در ماههای مختلف سال 1390. روش کار: 432 نمونه شیر از محصولات 12 شرکت عمده تولید کننده شیر پاستوریزه شهر تهران (3نمونه شیر از هر شرکت و در مجموع هرماه 36 نمونه) از فروشگاههای محلی خریداری و تا زمان آنالیز در فریزر oC20– نگهداری شد. بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین از طریق یک روش استخراج مایع– مایع از نمونه های شیر جدا شد و با استفاده از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی تعیین مقدار گردید. شرایط کروماتوگرافی شامل فاز متحرک، بافر اسید اگزالیک – استونیتریل (20 :80)، میزان جریان mL/min1 و با دتکتور UV در طول موج nm 355 ردیابی گردید. نتایج: میزان تتراسایکلینها در اکثر نمونهها کمتر از میزان حد مجاز ( ppb 100) بود و تنها در 7 نمونه شیر (62/1)% مجموع بقایای تتراسایکلین و اکسی تتراسایکلین بالاتر از حد مجاز به دست آمد. در نمونههای اخیر، میانه مجموع بقایای تتراسایکلین ها برابر با ppb 625 و با دامنه 274 تا ppb 1270 بود. نتیجه گیری نهایی: باتوجه به حضور بقایای تتراسایکلین در تعدادی از نمونههای شیر مصرفی در مقادیر بالاتراز حد مجاز نیاز به مطالعه گسترده تر و نظارت بیشتر مسئولین بهداشتی در این زمینه احساس می شود. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی, شیر, بقایای دارویی, تتراسایکلین ها | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,463 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,689 |