تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,129,455 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,358 |
مقایسۀ اثر رزماری، آویشن، بره موم، آنتی بیوتیک، و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 45، شماره 2، مرداد 1393، صفحه 99-106 اصل مقاله (175.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.51812 | ||
نویسندگان | ||
مسعود طاهر1؛ شعبان رحیمی* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3؛ عباس عاشوری1 | ||
1دانشجوی گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استاد گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
بهمنظور مقایسۀ اثر دو نوع عصارۀ گیاهی، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، و برهموم بر عملکرد، وزن نسبی اندامهای داخلی، خصوصیات لاشه، و ریختشناسی رودۀ باریک جوجه های گوشتی چالشیافته با سالمونلا انتریتیدیس این آزمایش بر پایۀ طرح کاملاً تصادفی انجام شد. 420 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزۀ نر شامل 7 تیمار با 4 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار گروهبندی و بهمدت 6 هفته پرورش داده شدند. در روز 10 به جز گروه کنترل منفی بقیۀ گروهها با باکتری Salmonella Enteritidis ازطریق دهانی تلقیح شدند. نتایج نشان داد که جیرۀ حاوی آنتی بیوتیک ضمن تأثیر بر وزن نسبی سینه، باعث بالارفتن وزن نسبی لاشه در مقایسه با سایر گروههای آزمایش شد (05/0P<). این مطالعه نشان داد عصاره های گیاهی افزون بر تأثیر بر چربی محوطۀ بطنی و کاهش آن میتوانند باعث افزایش ارتفاع پرزها و عمق کریپتهای رودۀ باریک شوند و سطح وسیعتری برای جذب فراهم کنند (05/0P<). بیشترین میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن در گروه های حاوی بره موم مشاهده شد(05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره گیاهی؛ روده باریک؛ سالمونلا انتریتیدیس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison the effects of rosemary, thyme, propolis, antibiotic and probiotic on broiler performance | ||
نویسندگان [English] | ||
Masoud Taher1؛ Shaban Rahimi2؛ Mohammad-Amir Karimi Torshizi3؛ Abbas Ashouri1 | ||
1Student, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
2Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
To compare the effects of two herbal extracts, antibiotic, probiotic, and ethanol extract of propolis on performance, relative weight of internal organs, carcass characteristics and morphology of the small intestine of broilers challenged with Salmonella Enteritidis a trial was performed based on completely randomized design. Four hundred and twenty day old male broiler chicks including 7 treatments with 4 replicates of 15 birds per replicate were reared for six weeks. On day 10, except for the negative control group, other groups were inoculated orally with Salmonella Enteritidis. The results showed that antibiotic had significant effect on the relative weight of the breast, increased the relative carcass weight and enlargement of the liver compared to the other groups improving its metabolism and feed conversion ratio. This study showed that plant extracts in addition impact on abdominal fat reduction can increase the height and crypt depth in the small intestine and provide a greater surface area for absorption. In addition, the maximum amount of feed intake and weight gain were observed in the propolis fed group. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
herbal extracts, Salmonella Enteritidis, small intestine | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,849 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,573 |