تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,374 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,851 |
تأثیر عصاره اتانولی بره موم، پودر رزماری و کرم خاکی بر عملکرد بلدرچین در حال رشد | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 17، شماره 2، مهر 1394، صفحه 235-245 اصل مقاله (542.08 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.53378 | ||
نویسندگان | ||
سید ناصر خالقی میران1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 2؛ شعبان رحیمی3؛ محمدرضا باسامی4؛ سکینه بابایی1 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استادیار گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
4استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
تأثیر عصارۀ اتانولی برهموم سبز ایرانی، پودر رزماری و کرم خاکی بر عملکرد، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی، با استفاده از 160 قطعه جوجۀ بلدرچین مخلوط نر و ماده در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (شامل 1/0 درصد عصارۀ اتانولی برهموم، 5/0 درصد پودر برگ رزماری، 5/0 درصد پودر کرمخاکی و تیمار شاهد) و چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بهمدت 42 روز بررسی شد. پودر کرمخاکی سبب بهبود عملکرد شد (05/0>P). اثر تیمارهای آزمایشی بر میزان تولید آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند معنیدار نبود. بالاترین عیار آنتیبادی علیه آنفلوانزا و نیوکاسل بهترتیب مربوط به رزماری و برهموم بود (05/0>P). رزماری پاسخ بهتری را در ایمنی سلولی نشان داد (05/0>P). افزودن برهموم و رزماری به جیره، سبب بهبود فراسنجههای خونی شد و پودر کرمخاکی فقط تریگلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین با چگالی کم سرم خون را در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد (05/0>P). نتایج نشان داد که برهموم و رزماری علاوه بر تقویت سیستم ایمنی سبب کاهش گلوکز و لیپیدهای سرم شدند. پودر کرمخاکی عملکرد را بهبود بخشید، ولی اثر کمتری بر بهبود سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی سلولی؛ ایمنی همورال؛ خواص آنتیاکسیدانی؛ گلوکز سرم؛ لیپیدهای سرم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of ethanolic extract of propolis, rosemary and earthworm meal on performance of growing quails | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Naser Khaleghi Miran1؛ Mohammad Amir Karimi Torshizi2؛ Shaban Rahimi3؛ Mohammad Reza Bassami4؛ Sakine Babaei1 | ||
1Ph.D. Candidate, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
3Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
4Assistant Professor, Department of Clinical Science, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University, Mashhad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effect of ethanolic extract of Iranian green propolis, rosemary and earthworm meal to determine on performance, immune system and blood metabolites of Japanese quail, using 160 mixed-sex quail chicks in a completely randomized design by four treatments (including ethanolic extract of propolis 0.1 percent, rosemary leaves meal 0.5 percent, earthworm meal 0.5 percent and control) and four replicates of 10 birds in each replication for 42 days. Earthworm meal improved the performance (P<0.05). The treatments had no significant effect on the antibody production against sheep red blood cells. The highest antibody titers against Avian Influenza and Newcastle disease were related to rosemary and propolis, respectively (P<0.05). Rosemary supplemented group showed a better response to cell mediated immunity (P<0.05). Addition of propolis and rosemary in diet led to improvement in blood metabolites and earthworm meal decreased blood serum triglycerides, cholesterol and low density lipoproteins compared to the control treatment (P<0.05). The results showed that propolis and rosemary enhanced immunity. Furthermore, they were reduced serum glucose and lipids. Although earthworm meal improved performance but it was less effective in improving the immune system and blood metabolites. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
antioxidant properties, cell mediated immunity, humoral immunity, serum glucose, serum lipids | ||
مراجع | ||
1 . Acikgoz Z, Yucel B and Altan O (2011) The effects of propolis supplementation on broiler performance and feed digestibility. Archiv Fur Geflugelkunde. 69: 117-122. 2 . Aghdam Shahryar H, Namvari M, Nourollahi H and Shaddel Tili A (2011) Effect of alcoholic extract propolis on immune system in broiler chickens. Basic and Applied Scientific Research. 1(11): 2094-2097. 3 . Aldarraji QM, Halimoon N and Majid NM (2013) Antioxidant activity and total phenolic content of earthworm paste of Lumbricus rubellus (red worm) and Eudrilus eugenia (African night crawler). Entomology and Nematology. 5(3): 33-37. 4 . Denli M, Cankaya S, Silici S, Okan F and Uluocak AN (2005) Effect of dietary addition of Turkish propolis on the growth performance, carcass characteristics and serum variables of quail (Coturnix coturnix Japonica). Asian - Australasian Journal of Animal Sciences. 18: 848-854. 5 . Faixova Z and Faix S (2008) Biological effect of rosemary (rosmarinus officinalis) essential oil (A Review). Folia Veterinaria. 52(3-4): 135-139. 6 . Fuliang HU, Hepburn HR, Xuan H, Chen M, Daya S and Radloff SE (2005) Effects of propolis on blood glucose, blood lipid and free radicals in rats with diabetes mellitus. Pharmacological Research. 51: 147-152. 7 . Ghazalah AA and Ali AM (2008) Rosemary leaves as a dietary supplement for growth in broiler chickens. International Journal of Poultry Science. 7(3): 234-239. 8 . Hashemi SR and Davoodi H (2012) Herbal plants as new immuno-stimulator in poultry industry: a review. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances. 7(2): 105-116. 9 . Karasawa K, Uzuhashi Y, Hirota M and Otani HA (2011) matured fruit extract of date palm tree (Phoenix dactylifera L.) stimulates the cellular immune system in mice. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 59: 11287-11293. 10 . Khaleghi Miran SN, Karimi Torshizi MA, Bassami MR and Jandaghi H (2010) Effect of three immunostimulants on some of indicators of broilers’ immune response. Japan Poultry Science Association. 47: 321-325. 11 . Lotfy M (2011) Biological activity of bee propolis in health and disease. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention 7: 22-31. 12 . Lukacinova A, Mojzis J, Benacka R, Keller J, Maguth T, Kurila P, Vasko L, Racz O and Nistiar F (2008) Preventive Effects of Flavonoids on Alloxan-Induced Diabetes Mellitus in Rats. Acta Veterinaria Brno. 77: 175-182. 13 . Madani H, Ahmadi Mahmood Abadi N and Vahdati A (2006) Effects of hydroalcoholic extract of Anethum graveolens (Dill) on plasma glucose and lipid levels in diabetes induced rats. Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders. 2(5): 109-116. 14 . Mohammadzadeh S, Sharriatpanahi M, Hamedi M, Amanzadeh Y, Ebrahimi SES and Ostad SN (2007) Antioxidant power of Iranian propolis extract. Food Chemistry. 103: 729-733. 15 . NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. National Academy press, Washington, DC. 16 . Prayogi HS (2011) The effect of earthworm meal supplementation in the diets of quails growth performance in attempt to replace the use of fish meal. International Journal of Poultry Science. 10(10): 804-806. 17 . Resnawati H (2004) The carcass cutting weight and abdominal fat of broilers fed by earthworm meal. Proceeding of Natinal Seminar “Animal Science and Technology”, August 4-5th, 473-478. 18 . Rezaeipour V, Aghajan Nejad O and Youseftabar Miri M (2014) Growth performance, blood metabolites and jejunum morphology of broiler chickens fed diets containing earthworm (Eisenia foetida) meal as a source of protein. International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research.2(8): 2483-2494. 19 . Sahin A, Baylan M, Sahinler N, Canogullari S and Gul A (2003) The effects of propolis on fattening performance and carcass traits of Japanese quail. Uludag Bee. 12: 42-44. 20 . Sahu S, Chawla R and Uppal B (2005) Comparison of two methods of estimation of low density lipoprotein cholesterol, the direct versus friedewald estimation. Indian Journal of Clinical Biochemistry. 20: 54-61. 21 . SAS Institute Inc. (2002) SAS® User’s Guide: Statistics.Version 9.0 Cary NC USA. 22 . Shalmany SK and Shivazad M (2006) The effect of diet propolis supplementation on ross broiler chicks performance. International Journal of Poultry Science. 5(1): 84-88. 23 . Sun T, Xu Z, Wu CT, Janes M, Prinyawiwatkul W and No HK (2007) Antioxidant activities of different colored Sweet Bell Pepper (Capsicum annum L.). Food Science. 72: 98-102. 24 . Tavassoli S and Emam Djomeh Z (2011) Total phenols, antioxidant potential and antimicrobial activity of methanol extract of rosemary (Rosmarinus officinalis L.). Global Veterinaria.7(4): 337-341. 25 . Yasar S, Namik D, Fatih G, Gokcimen A and Selcuk K (2011) Effects of inclusion of aeriel dried parts of some herbs in broiler diets. Animal and Plant Sciences. 21(3): 465-476. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,602 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 953 |