تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,650 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,157 |
اثر سطوح گوناگون پروبیوتیک کلوستات بر عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دوره پایانی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 17، شماره 2، مهر 1394، صفحه 291-300 اصل مقاله (689.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.53614 | ||
نویسندگان | ||
مهدیه سلطانی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امید علی اسماعیلی پور2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفتـایران | ||
2استادیار، گروه پرورش حیوانات اهلی در مناطق گرمسیر، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفتـایران | ||
چکیده | ||
اثر سطوح پروبیوتیک بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 144 قطعه جوجۀ نر یکروزه سویۀ راس بررسی شد. جوجهها تا 25روزگی با جیرۀ تجاری مطابق با راهنمای راس تغذیه و سپس بهطور تصادفی به چهار تیمار شامل چهار سطح پروبیوتیک (صفر، 05/0، 1/0، و 2/0درصد جیره) با چهار تکرار حاوی نه پرنده اختصاص یافتند. از 25روزگی پرندهها بهمدت هشت ساعت در روز در معرض دمای 2±34 درجۀ سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر سطوح متفاوت پروبیوتیک بر مصرف خوراک معنیدار نبود. پرندگانی که جیرۀ حاوی 05/0 و 1/0درصد پروبیوتیک دریافت کردند، افزایش وزن بیشتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (05/0>P). ضریب تبدیل در پرندگانی که با جیرۀ حاوی 1/0درصد پروبیوتیک تغذیه شدند، بهتر از پرندگان شاهد بود (05/0>P). با افزایش مصرف پروبیوتیک وزن نسبی لاشه و سینه افزایش یافت (05/0P<). اثر سطوح گوناگون پروبیوتیک بر وزن نسبی اندامهای داخلی معنیدار نبود، اما پرندگانی که با جیرۀ حاوی 2/0درصد پروبیوتیک تغذیه شدند، کبد بزرگتری داشتند (05/0P<). با افزایش سطح پروبیوتیک در جیره کلسترول خون کاهش یافت (05/0P<). مصرف سطوح گوناگون پروبیوتیک، فراوانی هتروفیلها، و همچنین نسبت هتروفیل به لنفوسیت را کاهش و میزان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز را افزایش داد (05/0P<). بنابراین در شرایط تنش گرمایی افزودن پروبیوتیک کلوستات به میزان 1/0درصد جیره عملکرد رشد و پاسخ ایمنی پرنده را بهبود میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ تنش گرمایی؛ گلوتاتیون پراکسیداز؛ لنفوسیت؛ هتروفیل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different levels of probiotic (Clostat) on performance and immunity of heat stressed broilers in finisher phase | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahdiyeh Soltani1؛ Mozhgan Mazhari2؛ Omidali Esmaeilipour2 | ||
1M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran | ||
2Assistant Professors, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Effect of probiotic (Clostat) levels on the performance and immune response of heat stressed broilers, was evaluated in a completely randomized design on 144 day-old male Ross broiler chicks with four treatments and four replicates (nine birds each). Experimental diets were consisted in four levels of probiotic (0, 0.05, 0.1 and 0.2). Birds were raised under normal condition till 25 days of age and then were exposed to heat stress (34±2°C for eight hours/day) till the end of trial. The results showed that the effect of probiotic on feed intake was not significant, while birds receiving 0.05 and 0.1 percent probiotic had more body weight gain (P<0.05) compared with control birds. Feed conversion ratio (FCR) was better with 0.1 percent probiotic. Increasing probiotic levels, increased relative weight of carcass, breast meat and liver (P<0.05). Blood cholesterol concentration was decreased by probiotic levels (P<0.01). Heterophil and heterophil to lymphocyte ratio was decreased and glutathione peroxidase increased by probiotic addition. It is concluded that dietary supplementation of 0.1 percent probiotic may improve broiler growth performance and immunity under heat stress condition. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Glutathione peroxidase, heat stress, heterophil, lymphocyte, Probiotic | ||
مراجع | ||
1 . یعقوبفر ا، پوراسلامی ر، خرمی ا و فرودی ف (1388) تأثیر پروبیوتیک بر عملکرد و ترکیبات لاشه جوجههای گوشتی تحت شرایط نرمال و تنش گرمایی. پژوهشهای علوم دامی. ١٩(2): 58-49
2 . Al-Kassie GAM, Al-Jumaa YMF and Jameel YJ (2008) Effect of probiotic (aspergillus niger) and prebiotic (taraxacum officinale) on blood picture and biochemical properties of broiler chicks. International Journal of Poultry Science. 7(12): 1182-1184. 3 . Alkhalf A, Alhaj M and Al-homidan I (2010) Influence of probiotic supplementation on blood parameters and growth performance in broiler chickens. Saudi Journal of Biological Sciences. 17: 219-225. 4 . Awad WA, Bohm J, Razzazi-Fazeli E, Ghareeb K, and Zentek J (2006) Effect of addition of a probiotic microorganism to broiler diets contaminated with deoxynivalenol on performance and histological alterations of intestinal villi of broiler chickens. Poultry Science. 85: 974-979. 5 . Awad WA, Ghareeb AK, Abdel-Raheem S and Bohm J (2009) Effects of dietary inclusion of probiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poultry Science. 88: 49-55. 6 . Capcarova M, Weis J, Hrncar C, Kolesarova A, Petruska P, Anna Kalafova A and Pal G (2011) Effect of probiotic supplementation on selected indices of energy profile and antioxidant status of chickens. Microbiology Biotechnology and Food Sciences.1(2): 225-235. 7 . CLOSTAT, Kemin Industries, Inc., Des Moines, IA. 8 . Fuller R (1989) Probiotic in man and animal. Applied Bacteriology. 66: 365-378. 9 . Kabir SML, Rahman MM, Rahman MB and Ahmed SU (2004) The dynamics of probiotics on growth performance and immune response in broilers. International Journal of Poultry Science. 3(5): 361-364. 10 . Karoglu M and Durdag H (2005) The influence of dietary probiotic (Sacchromyces cerviciae) supplementation and different slaughter age on the performance, slaughter and carcass properties of broiler. International Journal of Poultry Science. 4: 309-316. 11 . Kalavaty R, Abdullah N, Jalaludin S and Ho YW (2003) Effect of lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipids and weight of organs of broiler chicken. British Poultry Science.44: 139-144. 12 . Klaver FAM and Van der Meer R (1993) The assumed assimilation of cholesterol by lactobacilli and bifidobacterium bifidum is due to their bile salt deconjugating activity. Applied Environment Microbiology. 59: 1120-1124. 13 . Mahmoud KZ, Edens FW, Eisen EJ and Havenstein GB (2004) Ascorbic acid decreases heat shock protein 70 and plasma corticosterone response in broilers (Gallus gallus domesticus) subjected to cyclic heat stress. Comparative Biochemistry and Physiology.137: 35-42. 14 . Mikelsaar M and Zilmer M (2009) Lactobacillus fermentum ME-3-an antimicrobial and antioxidative probiotic. In Microbial Ecology in Health and Disease. 21: 1-27. 15 . Mohan B, Kadirvel R, Natarajan A and Bhaskaran M (1996) Effect of probiotic supplementation on growth, nitrogen utilization and serum cholesterol in broilers. British Poultry Science. 37: 395-401. 16 . Mountzouris KC, Tsitrsikos P, Palamidi I, Arvaniti A, Mohnl M, Schatzmayr G and Fegeros K (2010) Effects of probiotic inclusion levels in broiler nutrition on growth performance, nutrient digestibility, plasma immunoglobulins, and cecal microflora composition. Poultry Science. 89: 58-67. 17 . Nienaber JA and Hahn GL(2007) Livestock production system management responses to thermal challenges. International Journal of Biometeorology. 52: 149-157. 18 . Patterson JA and Burkholder KM (2003) Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poultry Science. 82: 627-631. 19 . Rahimi SH and Khaksefidi A (2006) A comparison between the effects of a probiotic (Bioplus2B) and an antibiotic (virginamycin) on the performance of broiler chickens under heat stress condition. Iranian Journal of Veterinary Research. 7)3): 23-28. 20 . Sharifi SD, Dibamehr A, Lotfollahian H and Baurhoo B (2012) Effects of flavomycin and probiotic supplementation to diets containing different sources of fat on growth performance, intestinal morphology, apparent metabolizable energy, and fat digestibility in broiler chickens. Poultry Science. 91: 918-927. 21 . Silva VK, Torre da Silva JD, Gravena RA, Marques RH, Hada FH and Barbosa de Moraes VM (2010) Yeast extract and prebiotic in pre-initial phase diet for broiler chickens raised under different temperatures. Revista Brasileira de Zootecni. 39: 165-174. 22 . Singh SK, Niranjan PS, Singh UB, Koley S and Verma DN (2009) Effects of dietary supplementation of probiotics on broiler chicken. Animal Nutrition and Feed Technology. 9: 85-90. 23 . Sohail MU, Ijaz A, Yousaf MS, Ashraf K, Zaneb H, Aleem M and Rehman H (2010) Alleviation of cyclic heat stress in broilers by dietary supplementation of mannan-oligosaccharide and Lactobacillus-based probiotic: Dynamics of cortisol, thyroid hormones, cholesterol, C-reactive protein, and humoral immunity. Poultry Science. 89: 1934-1938. 24 . Sohail MU, Hume ME, Byrd JA, Nisbet DJ, Ijaz A, Sohail A, Shabbir MZ and Rehman H (2012) Effect of supplementation of prebiotic mannan-oligosaccharides and probiotic mixture on growth performance of broilers subjected to chronic heat stress. Poultry Science. 91: 2235-2240. 25 . Zhang ZY, Jia GQ, Zuo JJ, Zhang Y, Lei J, Ren L and Feng DY (2012) Effects of constant and cyclic heat stress on muscle metabolism and meat quality of broiler breast fillet and thigh meat. Poultry Science.91: 2931-2937. 26 . Zulkifli I, Abdullah N, Mohd Azrin K and Ho YW (2000) Growth Performance and immune response of two commercial broiler strains fed diet containing lactobacillus cultures and oxtytetracyclin under heat stress condition. British Poultry Science. 41: 593-597. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,317 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,084 |