تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,874 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,990 |
مطالعه و تعیین دز مطلوب غیرفعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه و لیوفیلیزه با استفاده از پرتو گاما | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 2، دوره 70، شماره 2، تیر 1394، صفحه 125-130 اصل مقاله (856.73 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2015.53728 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه حیدریه1؛ مهدی سلطانی* 1؛ فرحناز معتمدی سده2؛ سعید رجبی فر2؛ محمدرضا احمدی1؛ غلامرضا شاه حسینی2 | ||
1گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران- ایران | ||
2گروه پژوهشی کشاورزی هستهای، پژوهشکده کشاورزی پزشکی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: ویبریو پاراهمولیتیکوس یکی از عوامل مولد بروز بیماری ویبریوزیس در مزارع تکثیر و پرورش ماهیان و میگوها میباشدکه در صورت بروز شرایط مساعد موجب تلفات قابل توجه مینماید. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر پرتو گاما بر غیرفعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه و لیوفیلیزه میباشد. روشکار: ویالهای حاوی mL 5/0 سوسپانسیون باکتری با رقت 1010*5/1 عدد سلول باکتری در میلی لیتر در حالت کشت تازه با دزهای KGY 1، 5/1، 2، 5/2، 3 و 4 و ویالهای باکتری لیوفیلیزه با دزهای KGY 2، 4، 7 و 8 پرتودهی گردیدند. سپس رفتار رشد باکتریهای پرتودیده مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که حداقل دز مطلوب برای غیرفعال سازی این باکتری به صورت کشت تازه و در حالت لیوفیلیزه با پرتو گاما به ترتیب KGY 4 و 10 برآورد شد. نتیجهگیرینهایی:نتیجه این مطالعه نشان میدهد که غیر فعال سازی ویبریو پاراهمولیتیکوس در شرایط کشت تازه با میزان کمتر از نصف دز مورد نیاز برای غیر فعال سازی یان با پرتوگاما مورد نیاز میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتو گاما؛ میگو؛ ویبریو پاراهمولیتیکوس؛ ویبریوزیس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimum dose of gamma irradiation to inactivate Vibrio paraheamolyticus in fresh and freeze-dried | ||
نویسندگان [English] | ||
Marziye Heidarieh1؛ Mahdi Soltani1؛ Farahnaz Motamedi sedeh2؛ Saeed Rajabifar2؛ Mohammad Reza Ahmadi1؛ Gholamreza Shahhoseini2 | ||
1Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran- Iran | ||
2Agricultural, Medical and Industrial Research Institute (AMIRS-NSTRI), Karaj-Iran | ||
چکیده [English] | ||
BACKGROUND: Vibrio paraheamoloyticus is one the causative agents of vibriosis with high mortality in farmed fish and shrimp and under predisposing conditions. OBJECTIVES: This study was aimed to assess the effect of gamma irradiation on the inactivation of V. paraheamoloyticus under fresh and freeze-dried conditions. METHODS: Vials of 0.5 ml fresh culture of the bacterial suspensions at 1.5*1010 cfu/ml were subjected to 1, 1.5,2, 2.5, 3 and 4 KGy. Also, vials of 0.5 ml freeze-dried culture of the bacterial suspensions at 1.5 x 1010 cfu/ml were subjected to 2, 4, 7 and 8 KGy. The bacterial growth behavior was then evaluated on fresh medium. RESULTS: The obtained results showed that the minimum doses of 4 and 10 KGy were sufficient for the inactivation of fresh and freeze-dried bacteria, respectively. CONCLUSIONS: The result of this study shows that inactivation of V. paraheamolyicus in fresh culture condition requires below half- dosage of gamma ray required for the inactivation of the freeze- dried of bacterial cells. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
gamma ray, Shrimp, Vibrio paraheamolyticus, vibriosis | ||
مراجع | ||
Motamedi-sede, F., Khorasani, A.(2007) Production of Fuot and Mouth Disege Radio- Vacine Via Inactivation of Food and Mouth Virus. Report of Institute of Agricultural, Medical and Industral, Karaj, Iran. p.27. Abdallah, F. B., Bakhrouf, A., Ayed, A., Kallel, H. (2009) Alterations of outer membrane proteins and virulence genes expression in gammairradiated Vibrio parahaemolyticus and Vibrio alginolyticus. Foodborne Pathog Dis. 10: 1171- 1176. Akhondzadeh Basti, A., Ebrahimzadeh Mousavi, H. A., Misaghi, A., Soltani, M., Esmaeili, H. (2007) The study of Vibrio SPP. in cultivated (Paeneus indicus) and marine (Paeneus semisulcatus) shrimp obtained from boushehr a southern province of Iran. J Vet Res (University of Tehran). 62: 307-310. Chen, D., Hanna, P. J. (1994) Immunodetection of specific Vibrio bacteria attaching to tissues of the giant tiger prawn Penaeus monodon. Dis Aquat Org. 20: 159-162. Gomez, R., Takano, M., Sinskey, J. (1973) Characteristics of freeze-dried cells. Crtobiology. 19: 368-374. Gumus, T., Demirci, A.S., Velioglu, H.M., Velioglu, S.D., Yilmaz, I., Sagdic, O. (2008) Application of gamma irradiation for inactivation of three pathogenic bacteria inoculated into meatballs. Radiat Phys Chem. 77: 1093- 1096. Motamedi Sedeh, F., Khorasani, A., Shafaee, K., Fatolahi, H., Arbabi, K. (2008) Preparation of FMD type A87/IRN inactivated vaccine by gamma irradiation and the immune response on guinea pig, Indian J Microbiol. 48: 326-330. Nashi, G., Nithimathachoke, C., Tungmadi, C., Arkariamoran, A., Prathanpipat, P., Ruamthaveesub, P. (1992) Vibrios and its Control in Pond Reared Penaeus monodon Diseases in Asian Aquaculture, Asian Fisheries Society. Kuala Lumpur, Malasia. Nedugova, G.I., Rubtsov, I.V., Samoilenko, I.I. (1984) Effect of gamma radiation on the immunobiological and immunochemical properties of cholera exotoxin. I. Change in the biological activity of nonpurified cholera exotoxin as affected by ionizing radiation. Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol. 2: 47-51. Ruangpan, L., Kitao, T. (1991) Vibrio bacteria isolated from black tiger shrimp, Penaeus monodon fabricius. J Fish Dis. 14: 383-388. Sharifi-Yazdi, M.K., Darghahi, H. (2006) Inactivation of pathogenic bacteria using pulsed UV light and its application in water disinfecion and quality control. Acta Med Iranica. 44: 305-308. Soltani, M., Koholaki, s.h., Kiasumi, M. (2000) Isolation and identification of dominant Vibrio species in farmed prawn of Iran. J Vet Res (University of Tehran). 55: 32-36. Song, H.P., Kima, B., Jung, S., Choe, J.H., Yun, H., Kim, Y.J., Jo, C. (2009) Effect of gamma and electron beam irradiation on the survival of pathogens inoculated into salted, seasoned, and fermented oyster. Food Sci Technol. 42: 1320- 1324. Vassilia, S., Spyros, K., Anthimia, B., Fotis, M., Konstantinos, S. (2009) Effects of gamma radiation on microbiological status, fatty acid composition, and color of vacuum-packaged coldstored fresh pork meat. J Food Prot. 8: 556-563. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,176 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,196 |