تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,502 |
تعداد مقالات | 70,280 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,508,837 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,735,122 |
بررسی تأثیر عصاره گیاهان سماق و جغجغه در مقایسه با اُکسیتتراسایکلین بر عملکرد رشد، فراسنجههای بیوشیمی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 15، دوره 17، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 151-160 اصل مقاله (594.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.54028 | ||
نویسندگان | ||
حسن شیرزادی1؛ فرید شریعتمداری* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3؛ شعبان رحیمی2؛ علی اکبر مسعودی4 | ||
1دانشجوی دکتری گروه پرورش و تولید طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استاد گروه پرورش و تولید طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
4استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
برای ارزیابی تأثیر عصارۀ گیاهان سماق و جغجغه بهعنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیکهای محرک رشد، آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجۀ گوشتی نر یکروزه از سویۀ راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار، و 15 پرنده در هر تکرار در دورۀ سنی صفر تا 28روزگی انجام شد. جیرۀ اصلی بر پایۀ ذرتـسویا و فاقد افزودنی بود (تیمار شاهد) و سه تیمار دیگر بهترتیب با اضافهکردن مقدار 200 میلیگرم از عصارۀ ریشۀ گیاه جغجغه، عصارۀ میوۀ سماق، و آنتیبیوتیک به هر کیلوگرم از جیرۀ اصلی تهیه شدند. میزان افزایش وزن روزانه در دورۀ 7 تا 14روزگی و همچنین کل دورۀ آزمایش (صفر تا 28روزگی) در پرندگانی که با جیرههای حاوی افزودنی تغذیه شدند، در مقایسه با پرندگان شاهد بالاتر بود (05/0P<). کلسترول سرم خون پرندگانی که با جیرۀ حاوی عصارۀ سماق و یا جغجغه تغذیه شدند، از پرندگان شاهد کمتر بود (05/0P<). تغذیۀ جوجهها با جیرههای حاوی عصارههای گیاهی و یا آنتیبیوتیک، تیتر آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل را افزایش داد (05/0P<)، ولی این جیرهها تأثیری بر تیتر آنتیبادی علیه SRBC، ضخامت پوست بدن در پاسخ به چالش با DNCB، و ضخامت پردۀ انگشت پا در پاسخ به تزریق فیتوهماگلوتینین-P نداشتند. وزن نسبی بورس فابریسیوس در پرندگانی که جیرۀ حاوی عصارۀ جغجغه را دریافت کردند از پرندگان شاهد بیشتر بود (05/0P<). با توجه به نتایج بهدستآمده از پژوهش حاضر، عصارۀ ریشۀ گیاه جغجغه و میوۀ سماق میتوانند بهعنوان جایگزینهایی برای اُکسیتتراسایکلین بهعنوان محرک رشد در جیرۀ جوجههای گوشتی استفاده شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ جوجه گوشتی؛ سیستم ایمنی؛ عصاره ریشه جغجغه؛ عصاره میوه سماق | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of R. coriaria L. and P. farcta extracts as compared to oxytetracycline on broiler performance, serum biochemistry, and immune response | ||
نویسندگان [English] | ||
Hassan Shirzadi1؛ Farid Fhariatmadari2؛ Mohammad Amir Karimi-Torshizi3؛ Shaban Rahimi2؛ Ali Akbar Masoudi4 | ||
1Ph.D. Candidate, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares | ||
2Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
4Assistant Professor, Department of Animal Science; Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
A study was carried out to evaluate the effects of R. coriaria L. and P. farcta extracts as alternatives to antibiotic growth promoters in broilers diet. A total of 300 one-day-old male Ross 308 chicks were randomly allocated to four dietary treatments (five pen replicates, 15 birds per pen) for the 0- to 28-d period, and all data were analyzed in a randomized complete design. Dietary treatments included a basal diet (as control diet, without additive) and three similar diets that were supplemented with 200 mg/kg R. coriaria L. extract, P. farcta extract, and oxytetracycline 20 percent, respectively. The results showed that average daily gain was significantly increased (P<0.05) by supplementing diets with all feed additives in 7-14 d period and entire (0-28 d). Broilers fed the diets supplemented with each of extracts had a low serum cholesterol levels as compared to control diet (P<0.05). Moreover, the antibody titer against Newcastle disease virus was significantly increased by supplemented diets (P<0.05). However, adding feed additive to diets had no significant effect on antibody titer against SRBC, skin thickness due to DNCB challenge and toe-web thickness in response to injection of phytohemagglutinin-P. In addition, supplementing diet with P. farcta caused to a significant increase in relative bursa of fabricius weight in contrast with control diet. Based on current results, it can be concluded that R. coriaria and P. farcta extracts can be used as alternatives to oxytetracycline as a growth promoter in broilers diet. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotic, Broiler Chicken, Immune system, P. farcta root extract, R. coriaria fruit extract | ||
مراجع | ||
1 . Abu-Shanab B, Adwan G, Abu-Safiya D, Adwan K and Abu-Shanab M (2005) Antibacterial activity of Rhuscoriaria L. extracts growing in Palestine. Journal of the Islamic University of Gaza. 13(2): 147-153. 2 . Al-Ameri AK (2006) Evaluationof antimicrobial activity of aqueous extract of Prosopis farcta pods. Tikrit Journal of Pharmaceutical Sciences. 2: 78-84. 3 . Ao X, Yoo J, Zhou T, Wang J, Meng Q, Yan L, Cho J and Kim I (2011) Effects of fermented garlic powder supplementation on growth performance, blood profiles and breast meat quality in broilers. Livestock Science. 141(1): 85-89. 4 . Asadollahi A, Sarir H, Omidi A and Torbati MBM (2014) Hepatoprotective potential of Prosopis farcta beans extracts against acetaminophen-induced hepatotoxicity in Wister rats. International Journal of Preventive Medicine. 5(10): 1281-1285. 5 . Dong X, Gao W, Tong J, Jia H, Sa R and Zhang Q (2007) Effect of polysavone (alfalfa extract) on abdominal fat deposition and immunity in broiler chickens. Poultry Science. 86(9): 1955-1959. 6 . Elson CE (1995) Suppression of mevalonate pathway activities by dietary isoprenoids: protective roles in cancer and cardiovascular disease. The Journal of Nutrition. 125(6 Suppl): 1666S-1672S. 7 . Farhadi L, Mohammadi-Motlagh HR, Seyfi P and Mostafaie A (2014) Low Concentrations of Flavonoid-Rich Fraction of Shallot Extract Induce Delayed-Type Hypersensitivity and TH1 Cytokine IFNγ Expression in BALB/c Mice. International Journal of Molecular and Cellular Medicine. 3(1): 16. 8 . Fu X and Liu Z (1997) Micro hemagglutination inhibition (HI) test. Page 97 in Handbook of Poultry Diseases Detection, ed. X.Q. Fu and Z.J. L, Ed. China Agriculture University Press, Beijingm, China. 9 . Gnoni G, Paglialonga G and Siculella L (2009) Quercetin inhibits fatty acid and triacylglycerol synthesis in rat‐liver cells. European Journal of Clinical Investigation. 39(9): 761-768. 10 . Hong JC, Steiner T, Aufy A and Lien TF (2012) Effects of supplemental essential oil on growth performance, lipid metabolites and immunity, intestinal characteristics, microbiota and carcass traits in broilers. Livestock Science. 144(3): 253-262. 11 . Karimi A, Yan F, Coto C, Park J, Min Y, Lu C, Gidden J, Lay J and Waldroup P (2010) Effects of level and source of oregano leaf in starter diets for broiler chicks. Journal of Applied Poultry Research. 19(2): 137-145. 12 . Martin L, Han P, Lewittes J, Kuhlman J, Klasing K and Wikelski M (2006) Phytohemagglutinin‐induced skin swelling in birds: histological support for a classic immunoecological technique. Functional Ecology. 20(2): 290-299. 13 . Matsuki T, Horai R, Sudo K and Iwakura Y (2003) IL-1 plays an important role in lipid metabolism by regulating insulin levels under physiological conditions. Journal of Experimental Medicine. 198(6): 877-888. 14 . Miles R, Butcher G, Henry P and Littell R (2006) Effect of antibiotic growth promoters on broiler performance, intestinal growth parameters, and quantitative morphology. Poultry Science. 85(3): 476-485. 15 . Oh PS, Lee SJ and Lim KT (2006) Hypolipidemic and antioxidative effects of the plant glycoprotein (36 kDa) from Rhus verniciflua stokes fruit in Triton WR-1339-induced hyperlipidemic mice. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 70(2): 447-456. 16 . Rayne S and Mazza G (2007) Biological activities of extracts from sumac (Rhus spp.): a review. Plant Foods for Human Nutrition. 62(4): 165-175. 17 . Scherer T, O'hare J, Diggs-Andrews K, Schweiger M, Cheng B, Lindtner C, Zielinski E, Vempati P, Su K and Dighe S (2011) Brain insulin controls adipose tissue lipolysis and lipogenesis. Cell metabolism. 13(2): 183-194. 18 . Thakare M (2004) Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. Virginia Polytechnic Institute and State Universit, M.Sc. Thesis. 19 . Thompson D, Elgert K, Gross W and Siegel P (1980) Cell-mediated immunity in Marek's disease virus-infected chickens genetically selected for high and low concentrations of plasma corticosterone. American Journal of Veterinary Research. 41(1): 91-96. 20 . Toghyani M, Toghyani M, Gheisari A, Ghalamkari G and Eghbalsaied S (2011) Evaluation of cinnamon and garlic as antibiotic growth promoter substitutions on performance, immune responses, serum biochemical and haematological parameters in broiler chicks. Livestock Science.138(1): 167-173. 21 . Verma J, Johri T, Swain B and Ameena S (2004) Effect of graded levels of aflatoxin, ochratoxin and their combinations on the performance and immune response of broilers. British Poultry Science. 45(4): 512-518. 22 . Wang M, Suo X, Gu J, Zhang W, Fang Q and Wang X (2008) Influence of grape seed proanthocyanidin extract in broiler chickens: effect on chicken coccidiosis and antioxidant status. Poultry Science. 87(11): 2273-2280. 23 . Wegmann TG and Smithies O (1966) A simple hemagglutination system requiring small amounts of red cells and antibodies. Transfusion. 6(1): 67-73. 24 . Xiao C, Bao G and Hu S (2009) Enhancement of immune responses to Newcastle disease vaccine by a supplement of extract of Momordica cochinchinensis (Lour.) Spreng. seeds. Poultry Science. 88(11): 2293-2297. 25 . Yakhkeshi S, Rahimi S and Hemati Matin H (2012) Effects of yarrow (Achillea millefolium L.), antibiotic and probiotic on performance, immune response, serum lipids and microbial population of broilers. Journal of Agricultural Science and Technology. 14(4): 799-810. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,044 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 934 |