تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,516,448 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,777,555 |
مطالعة تأثیرات استفاده از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا در جیرة مرغان تخمگذار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و لیپیدهای سرم | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 45، شماره 4، دی 1393، صفحه 309-316 اصل مقاله (414.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.54344 | ||
نویسندگان | ||
امید وثوق شریفی1؛ سید داود شریفی* 2؛ اکبر یعقوبفر3؛ قدرت الله میرزاده4؛ فیروز عسکری5 | ||
1کارشناس ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
2دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | ||
3استاد بخش تغذیه و فیزیولوژی، مؤسسة تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
4استادیار مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان هرمزگان، بندر عباس | ||
5کارشناس مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان هرمزگان، بندر عباس | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی تأثیرات استفاده از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا در جیرة غذایی مرغهای تخمگذار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و لیپیدهای سرم اجرا شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار شامل جیرههای حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد جلبک، در پنج تکرار و با چهار قطعه مرغ در هر تکرار و در مجموع 100 قطعه مرغ سویههای لاین w-36، به مدت 12 هفته (23 تا 34 هفتگی) انجام گرفت. استفاده از جلبک در سطوح 10 درصد و بیشتر موجب کاهش تخمگذاری و افزایش ضریب تبدیل در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). تودة تخممرغ در پرندگانی که جیرة حاوی سطوح 15 و 20 درصد جلبک را دریافت کردند، کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). ارتفاع سفیدة تخممرغ در پرندگان تغذیهشده با سطوح بیش از 5 درصد جلبک در جیره، کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف جلبک در جیره، ضخامت پوسته و وزن مخصوص تخممرغ را بهطور معناداری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0>P). زردة تخمهای مرغهایی که جیرههای حاوی جلبک دریافت کردند، مالون دی آلدئید کمتر و ید بیشتری در مقایسه با شاهد داشت (05/0>P). استفاده از جلبک در جیره بر مقدار کلسترول زردة تخممرغ تأثیری نداشت، ولی سطوح 15 و 20 درصد جلبک در جیره، کلسترول سرم را کاهش داد (05/0>P). بر اساس نتایج، میتوان از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا تا سطح 5 درصد بدون تأثیر منفی بر عملکرد در جیرة مرغهای تخمگذار استفاده کرد و علاوه بر بهبود ضخامت پوسته و چگالی تخممرغ، محتوای ید در تخممرغ و همچنین مدت زمان انبارداری آن را افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات کیفی تخممرغ؛ گراسیلاریوپسیز پرسیکا؛ مرغان تخمگذار؛ ماندگاری؛ ید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of using Gracilariopsis persica in layer hen diet on performance, egg quality and lipids of blood serum | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Vosogh Sharifi1؛ Seyed Davood Sharifi2؛ Akbar Yaghoubfar3؛ Ghodratolah Mirzadeh4؛ Firouz Askari5 | ||
1. M. Sc. Student, Animal Science Department, Abourihan University College, University of Tehran | ||
2Associate Professor, Animal Science Department, Abourihan University College, University of Tehran | ||
3Professor, Animal Science Institute, Karaj, Iran | ||
4Assistance Professor, Research Center of Hormozgan Jihad Keshavarzi, Bandarabbas, Iran | ||
5Expert, Research Center of Hormozgan Jihad Keshavarzi, Bandarabbas, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effects of using Gracilariopsis persica in layer diet on performance, egg quality and lipids of blood serum of layer hens. One-hundred Hy-line W-36 hens were allocated to five dietary treatments (experimental diets containing 0, 5, 10, 15 and 20 percent seaweed) and five replicates and four birds in each for 12 week period (23-34 week of age). The results showed that in the birds fed diets containing more than 5% seaweed, had lower egg production and higher feed conversion ratio (P<0.05). There was significant decrease in egg mass for more than 10% seaweed in experimental diet (P<0.05). Inclusion of Gracilariopsis persica in diets increased egg shell thickness and egg density compared to control diet (P<0.05). The egg that laid by hens fed on diets containing different levels of Gracilariopsis persica had lower concentration of Malonedialdehyde and higher iodine content than those laid by control birds (P<0.05). Using Gracilariopsis persica in diets had no significant effect on yolk cholesterol, however, its inclusion at 15 or 20% in diet, decreased cholesterol concentration of blood serum (P<0.05). These results demonstrated that Gracilariopsis persica can be include up to five percent in layer diets. It improves eggshell thickness and egg density, and also increases iodine content in yolk and the egg durability. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Gracilariopsis persica, layer hens, egg quality, durability, iodine | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,959 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,326 |