تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,813 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,972 |
تأثیر نانوذرات نقرۀ بیولوژیک بر رشد باکتری های موجود در محلول های نگهدارنده و افزایش عمر گلجایی گل شاخهبریدنی رز رقم ’وایت نااُمی‘ | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 8، دوره 46، شماره 3، آبان 1394، صفحه 429-439 اصل مقاله (574.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.55863 | ||
نویسندگان | ||
موسی سلگی* ؛ منصور قربانپور | ||
استادیار گروه مهندسی باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک | ||
چکیده | ||
در این پژوهش نانوذرات نقرۀ تولیدشده با استفاده از عصارۀ گلبرگهای زعفران در 3 آزمایش جداگانه در جلوگیری از رشد باکتریهای موجود در محلول نگهدارنده با هدف افزایش عمر گلجایی گل شاخهبریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ به کار برده شد. در آزمایش اول تأثیر نسبتهای مختلف نانوذرات نقره و عصارۀ گلبرگهای زعفران (1:20، 1:5 و 1:2) بر جلوگیری از رشد مهمترین باکتریهای آلودۀ سازندۀ محلولهای نگهدارنده شامل Bacillus subtilus، Bacillus cereu، Acinetobacter، Pseudomonads fluorescensوPseudomonas aeruginosa بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد تأثیر نسبتهای بهکاررفته بر میزان رشد باکتریها معنادار است. عصارۀ گلبرگهای زعفران هیچگونه اثر ضد باکتری نداشت و غلظتهای 1:5 و 1:20 بیشترین اثر بازدارندگی رشد را در باکتریهای گرم مثبت نشان دادند. در آزمایشهای دوم و سوم نیز تأثیر نسبتهای مختلف نانوذرات نقره بر عمر گلجایی، وزن تر نسبی و میزان محلول جذبشدۀ نسبی گل شاخهبریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ با کاربرد دو روش دائمی و کوتاهمدت بررسی شد. نتایج نشان داد که نسبتهای کم نانوذرات نقرۀ استفادهشده بهویژه 1:20 بهطور معناداری با افزایش وزن تر نسبی سبب افزایش عمر گلجایی تقریباً دو برابری در مقایسه با شاهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی باکتریایی؛ جذب محلول؛ عمر گلجایی؛ نانوفناوری؛ نانوذرات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of biological silver nanopatricles on bacterial growth in preservative solutions and increasing vase life of rose cut flowers "White Naomi" | ||
نویسندگان [English] | ||
Mousa Solgi؛ Mansour Ghorbanpour | ||
Assistant Professor, Department of Horticultural Engineering, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Arak University, Arak , Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this research, synthesized silver nanoparticles by using saffron petals extracts were applied on inhibition of bacteria growth in preservative solution for extending vase life of rose cut flowers "White Naomi", in three separate experiments. In the first experiment effects of different ratios of silver nanoparticles and saffron petals extract (1:20, 1:5, and 1:2) were investigated on growth inhibition of five important preservative solution's infecting bacteria including Bacillus subtilus, Bacillus cereu, Acinetobacter, Pseudomonads fluorescens and Pseudomonas aeruginosa in completely randomized design with factorial arrangement. Results showed that applied concentrations had significant effect on growth of gram positive bacteria. Saffron petals extract didn't have any antibacterial effects in comparison with synthesized silver nanoparticles. 1:5 and 1:20 ratios showed the highest inhibition of bacterial growth in gram positive ones. In the second and third experiments effects of different concentrations of silver nanoparticles products were evaluated on vase life, relative fresh weight and relative solution uptake of rose cut flowers by two permanent and pulsing methods. Results showed that, low ratios of silver nanoparticles particularly 1:20 significantly increased vase life approximately two times in comparison to control due to increasing relative fresh weight. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
vase life, Nanotechnology, solution uptake, bacterial contamination, nanoparticles | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,922 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,734 |