تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,683,126 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,702 |
کنترل پس از برداشت کپک سبز در پرتقال ارقام یافا و خونی با استفاده از بیکربنات سدیم | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 13، دوره 46، شماره 3، آبان 1394، صفحه 487-495 اصل مقاله (597.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.55868 | ||
نویسندگان | ||
حسن صدرنیا* 1؛ اسماعیل یامپی2؛ محمد حسین آق خانی3 | ||
1استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشجوی سابق کارشناس ارشد انشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشیار دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
ترکیبات سالم مثل بیکربنات سدیم، بیکربنات پتاسیم، اسانسهای گیاهی، بیوکنترلرها ازجمله انواع مخمرها به همراه تیمارهای گرمایی جایگزین خوبی برای سموم شیمیایی مضر برای سلامت انسان و محیط زیستاند. در این بررسی میوههای دو رقم پرتقال محلی استان گلستان، شامل پرتقال یافا و سانگین خونی، پس از مایهزنی با سوسپانسیون کپک سبز (پنیسیلیوم دیجیتاتوم)، با غلظتهای مختلف بیکربنات سدیم (صفر، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) و غلظت 1500 میلیگرم در لیتر همراه با غوطهوری در آب داغ 53 درجۀ سانتیگراد تیمار شدند. میوههای تیمارشده سپس در دمای 8 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±85 انبار شدند. صفاتی مثل درصد پوسیدگی، کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته، نسبت قند به اسید و سفتی بافت در شش مرحله با فاصلۀ زمانی 14روز یکبار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد رقم، تیمار کنترل و زمان بر میزان اسیدیته و مواد جامد محلول اثر معنادار دارند. همچنین فاکتورهای تیمار کنترل و زمان بر مقدار کاهش وزن و درصد پوسیدگی اثر معنادار داشتند. در هر دو رقم پرتقال یافا و خونی مناسبترین نتایج در تیمار کنترل ترکیبی1500میلیگرم در لیتر بیکربنات سدیم با غوطهوری در آب داغ 53 درجۀ سانتیگراد بهمدت سه دقیقه به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیکربنات سدیم؛ پرتقال؛ پنیسیلیوم دیجیتاتوم؛ پوسیدگی؛ عمر انبارمانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Control of postharvest green mold using sodium bicarbonate in Jaffa andBlood orange varieties | ||
نویسندگان [English] | ||
hassan Sadrnia1؛ Esmaeil Yampi2؛ Mohammadhossein Aghkhani3 | ||
1Assistant ProfessorCollege of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran | ||
2Former M.Sc. Student College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran | ||
3Associate Professor, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Among the healthy compounds such as sodium bicarbonate, potassium bicarbonate, vegetable oils, and biocontrol yeasts including heat treatments, as well as a good alternativeto chemical pesticides are considered hazardous. In this study, the effect of different levels of sodium bicarbonate treatment (0, 500 and 1000 mg/l and combination 1500 mg/l sodium bicarbonate with hot water 53 °C) were investigated onwound healing in oranges, c.vJaffa and Sanguinella of Golestan local, inoculated with a suspension of Penicilliumdigitatum.The treated fruits were stored at eight degrees Celsius and relative humidity 85±5%.Variables such as weight loss, firmness, TSS, acidity, maturity index, decay rate were measured once per two weeks in six steps. The ANOVA results showed that acidity value, maturity index,decay rate were significantly influenced by variety and storage duration. Also,the amounts of weight loss and decay rate were significantly affected by period of storage andconcentrations. In both variety of oranges,Jaffa and Sanguinella, the appropriate result was found in combination treatment, using 1500 mg/l sodium bicarbonate and hot water immersion at 53 °C for three minutes. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Decay, orange, penicilliumdigitatum, shelf-life, sodium bicarbonate | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,962 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,712 |