تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,092,994 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,197,270 |
تأثیر جلبک اسپیرولینا (Spirulina sp) بر شاخصهای رشد، بازماندگی و رنگ پذیری ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 69، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 21-27 اصل مقاله (720.5 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.57887 | ||
نویسندگان | ||
محمد سوداگر* 1؛ مجید خالصه2؛ محمد مازندرانی3؛ سیدعباس حسینی1؛ حمیده ذکریائی2 | ||
1دانشیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
آبزیپروری مطلوب وابسته به معیارهای مختلف بوده که در این میان انتخاب غذای مناسب با پتانسیل لازم از اهمیت خاصی برخوردار میباشد .در این طرح آزمایشی اثر چهار جیره آزمایشی، شامل جیره شاهد (فاقد جلبک اسپیرولینا) و سه جیره غذایی حاوی جلبک اسپیرولینا شامل تیمار 1 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 3% درصد وزن غذا)، تیمار 2 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 5% درصد وزن غذا)، تیمار 3 (تیمار تغذیه شده با غذای بیومار مخلوط شده با جلبک اسپیرولینا با نسبت 7% درصد وزن غذا)روی شاخصهای رشد و رنگیشدن ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) مطالعه شده است. تعداد 180 قطعه بچه ماهی 2 ماهه در 12 عدد آکواریوم به طور کاملا تصادفی توزیع و بعد از تیماربندی به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی مورد تغذیه قرار گرفتند. خصوصیات زیست سنجی ماهیان شامل طول کل (سانتیمتر)، وزن (گرم)، نرخ رشد (گرم)، نرخ رشد ویژه هر دو هفته بهمدت 8 هفته اندازهگیری شد. در پایان آزمایش از هر تیمار 6 ماهی برای اندازهگیری خصوصیات مورد مطالعه بهطور تصادفی انتخاب و مقدار کاروتنوئید کل از روش رنگسنجی اندازهگیری شد. مطابق نتایج حاصل از این تحقیق، هر 3 تیماری که با جیره حاوی جلبک اسپیرولینا تغذیه شدند دارای افزایش وزن بودند (05/0>P ). اثر تغذیه با مقادیر مختلف جلبک بر افزایش طول معنیدار نبود (05/0P >). همچنین اثر تغذیه با مقادیر مختلف جلبک بر شاخصهای رنگی شدن مثل شاخص روشنی (L*) و درجه رنگین شدن (a*) معنیدار (05/0>P ) بود. ولی شاخص (b*) معنیدار نبود. (05/0P >) مطالعه حاضر، نشان داد که استفاده از جلبک اسپیرولینا در جیره غذایی اثرات مثبت روی شاخصهای رشد و برخی از شاخص های رنگیشدن ماهی دماسونی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک اسپیرولینا؛ شاخصهای رشد؛ بازماندگی؛ رنگ پذیری؛ ماهی دماسونی (Pseudotropheus demasoni) | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Spirulina Algae on Growth, Survival and Coloration Demasoni Fish (Pseudotropheus demasoni) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Sudagar1؛ Majid Khalese2؛ Mohammad Mazandarani3؛ Seyyed Abbas Hosseini1؛ Hamideh Zakariaee2 | ||
2M.Sc., Department of Aquaculture, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran | ||
3Assistant Professor of Aquaculture, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The successful aquaculture depends on different criteria, among them, selection of suitable food with required potential is of particular importance. In this study, effects of four diet trial including control diet (without Spirulina algae) and three diets containing Spirulina algae were investigated on the growth indices and skin color of Flower horn (Pseudotropheus demasoni). A total number of 180 two-month specimens were randomly allocated to 12 aquaria. They were fed for eight weeks with the experimental diets. The biometric characteristics of the specimens were measured including total length (cm), weight (g), SGR (g) and FCR (g/day). Total carotenoid quantity of the fish was measured spectrophotometrically at the end of the experiment. According to the results, all three treatments that were fed a diet containing spirulina algae showed an increase in weight (P < 0.05). The amounts of algae had no significant effect on length (P > 0.05). Feeding different amounts of algae had significant effects on the color parameters such as L* and a* (P < 0.05). Therefore, the present study showed that the use of spirulina algae in the diet of fish had positive effects on growth and coloration in Demasoni fish. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Spirulina Algae, Growth index, Survival. Coloration, Demasoni Fish (Pseudotropheusdemasoni) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,351 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,799 |