تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,180 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,315 |
اثرات افزودن عصاره گیاه پونه، پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی، برخی از باکتریهای دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
شیلات | ||
مقاله 11، دوره 69، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 115-122 اصل مقاله (541.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.57908 | ||
نویسندگان | ||
رضا نقی ها* 1؛ محمد هوشمند1؛ مهرداد معمار2؛ آریا شفاعی پور3؛ محمد رضا ساعی4 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
2استادیار گروه بافت شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران | ||
3استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
4دانشجوی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش، تعیین تغییرات فلور طبیعی دستگاه گوارش و توان سامانهی ایمنی خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان پس از مصرف پروبیوتیک، پادزیست و عصاره گیاه پونه بود. پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی شامل 5 تیمار و 3 تکرار انجام شد که در هر تکرار 40 قطعه بچهماهی 22 گرمی قزلآلای رنگینکمان قرار داشت. تیمارهای آزمایش شامل: جیرهی پایه و چهار گروه دیگر به ترتیب با جیره پایه حاوی پادزیست فلورفنیکل؛ 5/0 و یا 1 درصد عصاره پونه و 2/0 درصد پروبیوتیک تغذیه شدند. پس از یک دوره 8 هفتهای، گسترش خونی جهت بررسی ایمنی سلولی، محتویات دستگاه گوارش جهت بررسی شمار باکتریهای مفید و مضر، نمونههای بافت کبد و آبششها جهت بررسی تغییرات هیستومورفولوژیک جمعآوری گردید. نتایج نشان داد که افزودن پادزیست باعث افزایش معنی دار درصد لنفوسیت در مقایسه با گروه شاهد گردید. همچنین درصد منوسیتها به طور معناداری در تیمارهای حاوی عصاره افزایش یافت. شمار کل باکتریهای دستگاه گوارش تغییر معنی داری را نشان نداد، اما شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس در تمامی گروههای تغذیه شده با جیره حاوی افزودنی (پادزیست، عصاره و پروبیوتیک) بیشتر از گروه شاهد بود. در گروه دریافت کننده فلورفنیکل، هپاتوسیتها واکوئوله شده و میزان لیپید و گلیکوژن در هپاتوسیتها بیش از حد معمول بود. به نظر میرسد که استفاده از عصاره گیاه پونه، در تغذیه ماهی نه تنها اثر سوئی بر بافت کبد نداشته بلکه ممکن است در بهبود عملکرد کبد و نقش سم زدایی آن مفید بوده و شمار لنفوسیتها و منوسیتها و همچنین شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس موجود در دستگاه گوارش افزایش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ لاکتوباسیلوس؛ پونه؛ پروبیوتیک؛ هیستومورفولوژی؛ فلورفنیکل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Origanum Vulgare, Probiotic and Florfenicol on Cellular Immunity, Some of Digestive Tract Bacteria and Histomorphlogy of the Gill and Liver in Rainbow Trout | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Naghiha1؛ Mohammad Houshmand1؛ Mehrdad Memar2؛ Aria Shafeeipour3؛ Mohammad Reza Saei4 | ||
1Assistant Professor, Department of animal science, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
2Assistant professor, Department of Veterinary Histology, Shahid Chamran Uuniversity, Ahvaz, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Biology, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
4M.Sc., Department of Animal Science, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The purpose of this study was to determine changes in the normal flora of the gastrointestinal tract and blood parameters of rainbow trout after taking probiotics and oregano extract. This study was completely randomized design with 5 treatments and 3 replicates each with 40 fry 22 g of the rainbow trout. Treatments consisted of basal diet, florfenicol, 0.5%, 1% and of oregano extract, 2% Bactocell probiotic. After an 8 week experimental period, blood smear for cellular immunity, content of digestive tract for useful and unusual bacterial counts, the liver and gill for detection of histomrphological changes were collected. The results showed that the number of lymphocytes in antibiotics group was significantly more than that of the control. The percentage of monocyte in extracts treatments increased significantly. Total number of bacteria in the digestive system did not change much, but the numbers of lactic acid bacteria in the treated extract 0.5 and 1% were more than that of the control group. In florfenicol groups, hepatocytes were vacuolated and ratio of lipids and glycogen in hepatocytes were increased. It seems that use of organo extract in fish diet have not bad effects on the liver and gill histology and may show good effects on the liver performance and detoxification roles and increased counts of lymphocytes, monocytes and lactobacillus bacteria in the digestive tract. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Rainbow trout, Origanum vulgare, lactobacillus, Florfenicol, Probiotics, Histomorphlogy | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,703 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,403 |