تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,883 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,444 |
تعیین عوامل موثر بر تمایل دانشجویان نسبت به مصرف محصولات ارگانیک: مقایسه مدل های رفتار برنامه ریزی شده و اعتقادات سلامت | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 15، دوره 46، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 817-831 اصل مقاله (366.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2016.58035 | ||
نویسندگان | ||
آذر هاشمی نژاد* ؛ مسعود یزدان پناه | ||
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین | ||
چکیده | ||
افزایش توجه انسان ها به نهاده های شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش انواع بیماریها و مشکلات زیست محیطی، ارزش و اهمیت تولید و مصرف محصولات ارگانیک را بیش از پیش مشخص می نماید. بر این اساس بررسی تمایل مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک، از اهمیت بالایی در زمینه برنامه ریزی تولید و مصرف برخوردار است. هدف این مقاله تعیین عوامل موثر بر تمایل دانشجویان نسبت به مصرف محصولات ارگانیک و مقایسه مدل های رفتار برنامه ریزی شده و اعتقادات سلامت می باشد. جامعه آماری این تحقیق را دانشجویان دو دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تشکیل داده است که 389 دانشجو از طریق نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. پایایی داخلی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد که برای همه مقیاس ها بین 6/0 تا 9/0 بود. روایی پرسشنامه نیز با نظر تعدادی از متخصصان تایید گردید. به منظور تحلیل داه ها از روش تحلیل مسیر با نرم افزار Amos20 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که مدل های رفتار برنامه ریزی شده و اعتقادات سلامت، قادر به پیش بینی رفتار و تمایلات رفتاری افراد مورد مطالعه در رابطه با مصرف محصولات ارگانیک می باشند. نتایج حاصل از تحلیل مسیر بر اساس مدل رفتار برنامه ریزی شده، نشان داد که متغیرهای هنجارهای اخلاقی، نگرش و هویت خود قادرند 65 درصد از تغییرات تمایل دانشجویان به استفاده از محصولات ارگانیک را تبیین کند و نگرش دانشجویان بیشترین رابطه و تاثیر را بر تمایل آن ها به مصرف محصولات ارگانیک دارد و بر اساس مدل اعتقادات سلامت، منافع، تشویق به عمل و انگیزه سلامت قادرند 37 درصد از تغییرات تمایل دانشجویان به استفاده از محصولات ارگانیک را تبیین کند و انگیزه سلامت بیشترین رابطه و منافع درک شده بیشترین تاثیر را بر تمایل آن ها به مصرف محصولات ارگانیک دارد. لذا مدل رفتار برنامه ریزی شده مدل بهتری برای بررسی عوامل موثر بر تمایل استفاده دانشجویان به استفاده از محصولات ارگانیک می باشد و قدرت پیش بینی کنندگی بالاتری نیز دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
"محصولات ارگانیک"؛ "مدل رفتار برنامه ریزی شده"؛ "مدل اعتقادات سلامت"؛ "دانشجویان" | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Determine Factors That Influenced Students’ Intention Regarding Consumption of Organic Product: Comparison Theory of Planned Behaviour and Health Belief Model | ||
نویسندگان [English] | ||
azar hasheminezhad؛ masoud yazdanpanah | ||
University of Ramin | ||
چکیده [English] | ||
As such, the aim of this article Determine Factors That Influenced Students’ Intention Regarding Consumption of Organic Product: Comparison Theory of Planned Behaviour and Health Belief Model. The population of interest consists of student of two universities in Khouzestan Province, Southwestern Iran. The study sample consisted of 389 students selected through a multistage cluster random sampling from two universities i.e. Khuzestan Ramin Agriculture and Natural Resources University and Ahvaz Jundishapur University of Medical Science. The questionnaire’s validity was confirmed by a panel of faculty members of Tehran University. Reliability was assessed through Cronbach’s Alpha which was found between 0.6 to 0.9. for analysis of data was employed Amos20. Findings revealed that two models is a suitable for predicting intention. Findings wad showed by Theory of Planned Behaviour that Moral norm, Attitudes, Self identity can predict 65% of variances in intention of organic product consumption. And Attitudes has the most effect and relationship. Based on Health Belief Model Findings revealed that Perceived benefits, Cue to Action and General health orientation can predict 37% of variances in intention of organic product consumption. So Theory of Planned Behaviour is a good model for investigating students’ intention Regarding Consumption of Organic Product and has higher predictive power. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
"Organic Product", "Theory of Planned Behaviour", "Health Belief Model", "students" | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,747 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,674 |