تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,139 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,075 |
بررسی روابط بین صفات ریختشناختی میوه و کیفیت آن در رگههای گوجهفرنگی از طریق ضریبهای همبستگی و تجزیة علیت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 8، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 233-245 اصل مقاله (648.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2016.58523 | ||
نویسندگان | ||
جمیله رهایی1؛ معظم حسن پور اصیل* 2؛ حبیب الله سمیع زاده لاهیجی3؛ رسول انسی نژاد4 | ||
1دانشجوی سابق دکتری، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
2استاد، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
3دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
4استادیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، رشت | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی روابط بین صفات مؤثر بر وزن میوه در گوجهفرنگی، همبستگیهای فنوتیپی و ژنوتیپی صفات کمیتی و ریختشناختی (مورفولوژیکی) و کیفیت میوه با استفاده از یازده رگه (لاین)، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیة واریانس نشان داد اختلاف بین رگهها برای همة صفات معنیدار بود. نتایج تجزیة همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی نشان داد صفت وزن میوه همبستگی معنیداری با اغلب صفات داشت. بیشترین مقادیر همبستگی مثبت فنوتیپی و ژنوتیپی بین صفت وزن و قطر میوه به دست آمد. نتایج تجزیة رگرسیون نشان داد صفات قطر میوه و نسبت طول به قطر میوه بیشترین تأثیر را بر وزن میوه در رگههای مختلف گوجهفرنگی داشتند. تجزیة علیت ژنوتیپی نشان داد که طول میوه، شمار برچه و فنول کل به ترتیب بیشترین تأثیر مستقیم و مثبت را روی وزن میوه داشتند و طول میوه بهطور غیرمستقیم با درصد مواد جامد کل، قطر میوه، شمار برچه و ضخامت فرابر (پریکارپ) بر وزن میوه تأثیر داشت. تجزیة علیت فنوتیپی نشان داد که به ترتیب صفات ضخامت فرابر میوه، فنول کل و قطر میوه بیشترین تأثیر مستقیم را روی وزن میوه داشتند و ضخامت فرابر میوه بهطور غیرمستقیم با طول میوه، قطر میوه و شمار برچه بر وزن میوه تأثیر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
بتاکاروتن؛ رگرسیون؛ ظرفیت پاداکسندگی؛ لیکوپن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation the relationship between fruit morphologic characteristics and quality in tomato lines via correlation coefficients and path analysis | ||
نویسندگان [English] | ||
Jamileh Rahaii1؛ Moazam Hassanpour Asil2؛ Habibollah Samizadeh Lahiji3؛ Rasoul Onsinejad4 | ||
1University of Guilan | ||
3University of Guilan | ||
4Rasht Islamic Azad University | ||
چکیده [English] | ||
To investigate the genotypic and phenotypic relationship between characteristics affecting tomato fruit weights, eleven tomato lines were compared in a RCB design with three replications. The ANOVA showed that the difference among lines was significant for all characteristics. There was a significant phenotypic and genotypic correlations between fruit weight and most of the characteristics. The highest amount of phenotypic and genotypic correlations were obtained between fruit diameter and weight. The regression analysis showed the highest effect on the fruit weight was due to the fruit diameter and the fruit length/diameter ratio which controls 92% of its variation. The path analysis on genotypic correlation revealed the fruit length which, number of locules and total phenol had the greatest direct effects on the fruit weight and fruit length which had indirect effect on fruit weight via percentage of total soluble solids, fruit diameter, number of locules, total acidity, fruit length and diameter, number of locules and fruit pericarp thickness. The path analysis of phenotypic correlation showed that the fruit pericarp thickness, total phenol, fruit diameter had the greatest direct effects and fruit pericarp thickness had indirect effect on fruit weight via fruit length and diameter and number of locules, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
antioxidant capacity, beta-carotene, lycopene, Regression | ||
مراجع | ||
Wright, S. (1921). Correlation and causation. Journal of Agricultural Science, 20, 557-587.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,315 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,082 |