تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,484 |
تعداد مقالات | 70,042 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,037,346 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,272,378 |
بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استانهای کشور | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 5، دوره 47، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 51-60 اصل مقاله (622.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijpps.2016.59289 | ||
نویسندگان | ||
زهره هنرجو؛ ابراهیم صداقتی* ؛ حسین علایی؛ پژمان خدایگان | ||
گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان | ||
چکیده | ||
بهمنظور ایجاد یک برنامۀ کلی کنترل و پیشگیری از آلودگی قارچی در مراحل مختلف برداشت، حملونقل و انبارداری، پودهرست یا تعیین مایکوفلور و فراوانی قارچهای گندرو (ساپروفیت) در محصولات کشاورزی مورداستفاده در جیرۀ غذایی پرندگان اهمیت دارد. بیشتر گونههای قارچ آسپرژیلوس در دمای محیط بهخوبی رشد میکنند و در بیشتر مواد غذایی، آلودگی بالقوه به این قارچ و زهرابههای آن وجود دارد. شناسایی گونهها برای پیشگیری از آلودگی زهرابهای (توکسینی) جیرۀ غذایی ضروری است. بدین منظور 49 نمونه از جیرۀ غذایی پرمصرف پرندگان شامل شاهدانه، خرفه، ذرت، سورگوم، کتان، ذرت ایتالیایی، ارزن، گندم، دان مخلوط و سبوس برنج، پیشدان، رشد دانه و پایاندان از فروشگاههای توزیع خوراک پرندگان در استانهای یزد، لرستان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، خراسانرضوی، فارس و کرمان تهیه و میزان آلودگی آنها به قارچ آسپرژیلوس بررسی شد. جداسازی قارچ به روشهای کشت مستقیم و سری رقت روی محیط کشت سیبزمینی دکستروز آگار و کاغذ صافی سترون (استریل) مرطوب انجام شد. در این پژوهش، 175 جدایه از جنس آسپرژیلوس به دست آمد و گونههای Aspergillus japonicus، A. tubingensis، A. flavus، A. fumigatus، A. tamarii، A. ochraceus، A. parasiticus و A. terreus بر پایۀ ویژگیهای ریختشناسی شناسایی شد. نتایج نشان داد که قارچ آسپرژیلوس با هر سه روش مورداستفاده و از همۀ نمونهها جداسازی شد، اما روش کاغذ صافی مرطوب نتایج بسیار بهتری نسبت به دو روش دیگر داشت. گونۀ A. flavus بهعنوان گونۀ غالب شناخته شد و جیرههای غذایی گردآوریشده از نمونههای شهرستان رفسنجان بیشترین درصد آلودگی به آسپرژیلوس را داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
آسپرژیلوس؛ ایران؛ جیرۀ غذایی پرندگان؛ قارچهای زهرابهزا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of Aspergillus contamination of poultry diets in some provinces of Iran | ||
نویسندگان [English] | ||
Zohreh Honarjoo؛ Ebrahim Sedaghati؛ Hossein Alaei؛ Pejman Khodaygan | ||
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Determining the prevalence of saprophyte fungi in agricultural products and processed foods used in the poultry diet is important. These studies lead to an overall control plan and prevention of fungal infection in different stages of harvesting, transportation and storage. Most of Aspergillus species grow at ambient temperature. Some species can produce toxins in the diet of birds; thus, species identification is necessary to evaluate the mycotoxins contamination. For this purpose, 49 samples of poultry diets, including cannabis, purslane, corn, sorghum, cotton, corn, Italian millet, wheat, mixed grains, rice bran, Starter, Growth and Finisher were collected from Yazd, Lorestan, Mazandaran, East Azarbaijan, West Azarbaijan, Ardabil, Khorasan Razavi, Fars and Kerman provinces. Aspergillus contamination was investigated using the direct culture on potato dextrose agar, moist sterile filter paper and serial dilutiom methods.Appoximately,175 isolates of the Aspergillus were isolated. Based on morphological characteristics, A. japonicus, A. tubingensis, A. flavus, A. fumigatus, A. tamarii, A. ochraceus, A. parasiticus and A. terreus wereidentified. The wet filter paper method had higher efficiency in recovery and isolation of Aspergillus species. Aspergillus flavus was determined as the dominant species and Rafsanjan as the most contaminated region. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aspergillus, Iran, mycotoxigenic fungi, poultry diets | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,492 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,286 |