تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,176 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,307 |
اثر برخی محرکهای زیستی بر عملکرد و صفات کیفی میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 5، دوره 19، شماره 3، آذر 1396، صفحه 605-619 اصل مقاله (495.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2017.60467 | ||
نویسندگان | ||
ملیحه اکرمی ابرقویی1؛ عبدالرحمان محمدخانی* 2؛ غلامرضا ربیعی3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکر، ایران | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر برخی محرکهای زیستی بر عملکرد و صفات کیفی میوة زردآلو رقم ’شکرپاره‘، پژوهشی در بهار 1394 در منطقة ابرکوه از توابع استان یزد، اجرا شد. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با اعمال هفت تیمار تغذیهای شامل شاهد (محلولپاشی با آب)، اسید هیومیک یک و دو در هزار، آمینولفورتة سه و شش در هزار و هیومیفورتة نیم و یک در هزار در چهار تکرار که هر تکرار شامل یک درخت هشت ساله انجام گرفت. محرکهای زیستی بهصورت محلولپاشی در دو نوبت، دو هفته بعد از مرحله تمام گل و یک ماه پس از آن اعمال شد. نتایج نشان داد که اثر محرکهای استفادهشده بر بیشتر صفات مورد اندازهگیری، بهجز میزان اسید تیترپذیر (بر حسب اسیدمالیک)، سفتی بافت و شاخص رسیدگی معنادار است. تیمار هیومیک اسید تمام خصوصیات فیزیکی اندازهگیریشده، کل مواد جامد محلول و ویتامین ث را کاهش داد. بیشترین میزان صفات فیزیکی و شیمیایی در تیمار آمینولفورته سه در هزار مشاهده شد و افزایش غلظت آن از سه در هزار به شش در هزار بر صفات مورد بررسی اثر منفی داشت. تیمار هیومیفورته نیز باعث افزایش میزان کارتنوئید و ویتامین ث میوه شد. بنابراین، بهنظر میرسد در بین تیمارها، محرک زیستی آمینولفورته بهترین تیمار باشد و بهمنظور افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوة زردآلو، محلولپاشی بهخصوص با آمینولفورته سه در هزار در زمان مناسب، مفید باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آمینو اسید؛ تغذیه؛ کشاورزی پایدار؛ کیفیت میوه؛ محلولپاشی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of some biostimulators on yield and fruit quality of apricot | ||
نویسندگان [English] | ||
Malihe Akrami Abarghoei1؛ Abdolrahman Mohammadkhani2؛ Gholamreza Rabiei3 | ||
1MSc. Student, Horticultural Dept., College of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord- Iran | ||
3Assistant Prof., Horticultural Department, College of Agriculture, Shahrekord University, Shahrekord- Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to evaluate the effect of some bio-stimulators on yield and fruit quality of apricot cv. ‘Shekar pareh’ management functions were studied in the spring of 2014 in Abarkouh of Yazd province. The experiment was based on randomized complete blocks design with seven nutritional treatments included control (water spraying), humic acid one and two per thousand, aminol forte three and six per thousand and humi forte 0.5 and 1 per thousand in four replications. Bio stimulators were applied just spray twice during the growth period including two weeks after full bloom and a month after it. Results showed that the bio-stimulators effects significantly affected the measured traits except for the titratable acidity (based on malic acid), firmness and maturity index. Humic acid treatment reduced physical properties, total soluble solids and vitamin C. Aminol Forte with three per thousand concentrations increased most of the physical and chemical characteristics, but three per thousand to six per thousand concentrations had the effect of decreasing. Humi forte also increases fruit's carotenoid and vitamin C. Therefore, it seems that between treatments, aminol forte bio-stimulator enhanced yield and improve the quality of apricot fruit. Therefore, it can be recommended to spraing of aminol forte with three per thousand concentrations at the suitable time. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Amino acids, fruit quality, Nutrition, permaculture, spraying | ||
مراجع | ||
بهرامی ص، سلیمانی ع و حبیبی ف (1393) اثر محلولپاشی برگی با اسید هیومیک بر ترکیب معدنی، عملکرد و کیفیت میوة سیب رقم’گرانیاسمیت‘. بهزراعی کشاورزی. 2 (17): 529-517. پلاشی م، بابادایی سامانی ر و رئیسی م (1391) مطالعة اثر کودهای شیمیایی و زیستمحرکهای حاوی آمینواسید بر روی صفات کمّی و کیفی توتفرنگی. مجموعه مقالات سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا. 117-121. پوزشی ر، ذبیحی ح، رمضانیمقدم م، رجبزاده م و مختاری ا (1390) اثر محلولپاشی روی، اسید هیومیک و استیک اسید بر عملکرد، اجزای عملکرد و غلظت عناصر در انگور رقم’پیکانی‘. علوم باغبانی. 25(3): 360-351. تدین مس، معافپوریان غ و مفتونآزاد ن (1393) بررسی اثر ترکیبات آمینواسیدی، فولویک اسید و استروئیدی در انگور دیم رقم ’خلیلی‘. علوم باغبانی. 28(4): 534-524. جعفرپور م، باباداییسامانی ر و هنرور م (1389) میوهکاری در مناطق معتدله. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان). 274 ص. حسنزاده س، حبیبی ف و امیری ما (1394) اثر محلولپاشی کود آمینولفورته بر واکنشهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انار رقم ’نادری‘در شرایط تنش خشکی. علوم باغبانی. 29(3): 465-459. حیدری م و مینایی آ (1393) تأثیر تنش خشکی و اسید هیومیک بر عملکرد گل و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در گیاه دارویی گاو زبان. پژوهشهای تولید گیاهی. 21(1): 231-218. راهب س، گلعین ب و مبلغی م (1390) کاهش تنش خشکی در پرتقال تامسون ناول با استفاده از ترکیبات حاوی اسیدهای آمینه. مجموعه مقالات هفتمین کنگرة علوم باغبانی ایران. دانشگاه صنعتی اصفهان. 312-318. راهداری پ، مظفری ا و پناهی ب (1391) بررسی اثر محلولپاشی آمینواسیدهای آزاد بر برخی ویژگیهای کیفی و کمّی پسته رقم’فندقی‘. زیستشناسی ایران. 25(4): 617-606. رشیدی ن و موسینژاد م (1393) آزمون خاک. جلد اول. انشارات مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی کرمان. 20 ص. رضایی ر (1392) بررسی تأثیر چند محرک زیستی بر خصوصیات کمّی و کیفی دو رقم سیب. مجموعه مقالات اولین همایش ملی الکترونیکی مباحث نوین در علوم باغبانی. انجمن علمی مهندسی علوم باغبانی دانشگاه جهرم. 532-536. زمانی مم، ربیعی و و نجاتیان مع (1391) تأثیر کاربرد پرولین و گلایسین بتایین بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی انگور تحت شرایط تنش خشکی. علوم باغبانی ایران. 43(4): 401-393. طوسی پ و اتابکی آ (1393) اثر محلولپاشی مکملهای آلی بر فتوسنتز جاری و خصوصیات مرفولوژیکی دو رقم کلزا. سومین کنگرة ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم. دانشگاه محقق اردبیلی. 1-4. قاسمی ا و رضایی م (1393) بررسی تأثیر برخی فرآوردههای آلی در تحمل به تنش خشکی در درختان انار رقم’ملس‘اصفهان. همایش ملی انار. دانشگاه فردوسی مشهد. 319-325. کاویانی م و مسعودیان ا (1388) اقلیمشناسی ایران. جلد اول. انتشارات خانة کتاب. اصفهان. 182 ص. کوچکی ع، جامیالاحمدی م، کامکار ب و مهدویدامغانی ع (1380) اصول بومشناسی کشاورزی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.471ص. -میرحاجیان ع (1391) اسید هیومیک چیست؟. ماهنامة تحلیلی، خبری و آموزشی مهندسی کشاورزی. 33(1):16-7. Abd El-Rezak E and Saleh MS (2012) Improve productivity and fruit quality of florida prince peach trees using foliar and soil applications of amino acids. Middle-East Journal of Scientific Research. 12(8):1165-1172. Abd El-Aal FS, Shaheen AM, Ahmed AA and Mahmoud AR (2010) Effect of foliar application of urea and amino acids mixtures as antioxidants on the growth and yield and characteristics of squash. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences. 6: 583-588. Abo Sedera FA, Abd El-Latif AA, Bader LAand Rezak SM (2010) Effect of NPK mineral fertilizer levels and foliar application with humic and amino acids on yield and quality of strawberry. Egypt Journal of Applied Sciences. 25:154-169. Anonymous (2010) Research and development unit of inagropars. Inagropars production. Agro-Biological industries [online].Available at http://www. Inagropars.com/Catologue.pdf. Attila Heged US, Aszl o Abrank O, Em´o´ke B, Anna B, Rita Herm´an, Julia H, Sezai E, Andrzej P and ´Eva Stefanovits BA (2010) Antioxidant and antiradical capacities in apricot (Prunus armeniaca L.) fruits: Variations from genotypes, years and analytical methods. Journal of Food Science. 75(9): 722-730. Crespan G, Zenarola C, Coolugnati G, Beregant F, Gallas F and Tonetti I (2000) Fertilizer procedures and response of vines, preliminary results of an investigation in cabernet sauvignon. Journal of Notiziario-ERSA. 13: 21-30. Drogoudi PD, Vemmos S, Pantelidis G, Petri E, Tzoutzoukou C and Karayiannis I (2008) Physical characters and antioxidant, sugar, and mineral nutrient contents in fruit from 29 apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars and hybrids. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56: 10754-10760. El-Shabasi MS, Mohamed SM and Sanaa AM (2005) Effect of foliar spray with some amino acids on growth, Yield and chemical composition of garlic plants. The sixth arabian conference for horticulture. Faculty of Agriculture Suez Canal University Ismailia Egypt. Fatma KM, Morsey MM and Thanaa SM (2015) Influence of spraying yeast extract and humic acid on fruit maturity stage and storability of "Canino" apricot fruits. International Journal of Chem Tech Research CODEN USA. 8(6): 530-543. Faten S, Abd El-Aal AM, Shaheen AA and Asmaa RM (2010) Effect of foliar application of urea and amino acids mixtures as antioxidants on growth, yield and characteristics of squash. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences. 6(5): 583-588. Ferrara G, Pacifico A, Simeone P and Ferrara E (2008) Preliminary study on the effects of foliar applications of humic acids on "Italia" table grape.In: Proceedings of XXXth O.I.V World Congress of Vine and Wine Budapest. 10-16 JuneBari University, Budapest, Hungary. 79-87. Fathy MA and Gabr AE (2010) Effect of humic acid treatments on "Canino" Apricot Growth, yield and fruit quality. New York Science Journal. 3(12): 109-115. Gawronska H (2008) Bio stimulators in modern agriculture (General aspects). Plant Press Ryko. University of Life Sciences (WULS). 14: 23-89. Hassan HS and Sarrwy EA (2010) Effect of foliar spraying with liquid organic fertilizer, some micronutrients and gibberellins on leaf mineral content, fruit set, yield and fruit quality of "Hollywood" plum trees. Agriculture and Biology Journal of North America. 1(4): 638-643. Mane AV, Karadge BA and Samant JS (2010) Salinity induced changes in photosynthetic pigments and polyphenols of (Cymbopogon Nardus L.) Rendle. Journal of Chemical and Pharmaceutical Research. 2: 338-347. Magda MK, Ayman ES, Arafa HE and Ahmed SE (2012) Effect of humic acid and amino acids on pomegranate trees under deficit irrigation in growth, flowering and fruiting. Journal of Horticultural Science and Ornamental Plants. 4(3): 253-259. Mahmoudi M, Samavat S,Mostafavi M, Khalighi A and Cherati A (2013)Theeffects of proline and humic acid on quantitative properties of kiwifruit. International Research Journal of Applied and Basic Sciences. 6(8): 1117-1119. RaeisiM, Farahani L, Shams S (2013) Effects of chemical fertilizers and bio-stimulants containing amino acid on yield and growth parameters of broad bean (Vicia faba L.). International Journal of Agriculture and Crop Sciences. 5(21): 2618-2621. Sanchez Sanchez A, Sanchez Anderu J, Juarez M, Jorda J and Bermudez D (2002) Humic substances and amino acid improve effectiveness of chelate FeEDDHA in lemon trees. Journal of PlantNutrition. 25(11): 2433-2442. Shahin MF, Genaidy EA and Laila FH (2015) Impact of amino acids, vinasse and humic acid as Soil application on fruit quality and quantity of "Kalamata" olive tree. International Journal of ChemTech Research. 8(11): 75-84. Shehata SM, Abdel-Azem HS, Abou El-Y M and El-Gizawy AM (2011) Effect of foliar spraying with amino acids and seaweed extract on growth chemical constitutes, yield and its quality of celeriac plant. European Journal of Scientific Research. 58(2): 257-265. Shehata SA, Gharib, AA, Mohamed ME, Abdel Gawad KF and Emad AS (2011) Influence of compost, amino and humic acids on the growth, yield and chemical parameters of strawberries. Journal of Medicinal Plants Research. 5(11): 2304-2308. Tarek AS and Hassan ER (2014) Effect of foliar application of bio-stimulants on growth, yield, components, and storability of garlic (Allium sativum L.). Journal of Medicinal Plants Research. 8(2): 271-275. Thomas J, Mandal AK, Raj Kumar R and Chordia A (2009) Role of biologically active amino acid formulations on quality and crop productivity of tea (Camellia sp.). International Journal of Agricultural Research. 4: 228–36. Yang CM, Ming CW, Lu YF, Chang IF and Chou CH (2004) Humic substances affect the activity of chlorophylls. Journal of Chemical Ecology. 30(5): 1057-1065.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 989 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 787 |