تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,441 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,201,804 |
بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد، هضمپذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 275-283 اصل مقاله (602.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61604 | ||
نویسندگان | ||
بتول ادهمی* 1؛ عبدالصمد کرامت امیرکلائی2 | ||
1کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف فسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، هضمپذیری مواد غذایی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیرهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. بدین منظور جیرهای با 20% چربی که 60% از چربی آن از پودر چربی تشکیل شده ساخته شد و فسفولیپید در دو سطح 5 و 15 گرم بر کیلوگرم به جیره اضافه گردید. جیره بدون فسفولیپید به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 135عدد ماهی قزلآلا با وزن اولیه 88/1±45/27 گرم در 9 تانک 300 لیتری به مدت 8 هفته روزانه 2 بار با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای آزمایش فراسنجههای رشد، برخی فراسنجههای پلاسما، هضمپذیری و فعالیت آنزیمی تعیین گردید. نتایج فراسنجههای رشد نشان داد که بین تیمارها و گروه شاهد از لحاظ درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، شاخص کبدی و ضریب چاقی تفاوت معنیداری وجود نداشت درحالیکه شاخص احشایی در گروه شاهد بهطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان تریگلیسیرید در شاهد یافت شد درحالیکه کلسترول بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. قابلیت هضم مواد غذایی، تفاوت معنیداری را بین تیمارها نشان داد. بیشترین هضمپذیری چربی و پروتئین به ترتیب در شاهد و فسفولیپید 15 بود و کمترین آنها در فسفولیپید 5 مشاهده شد. همچنین افزودن فسفولیپید افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم لیپاز داشت و بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در فسفولیپید 15 مشاهده شد. به نظر میرسد فسفولیپید از طریق افزایش هضمپذیری مواد مغذی به بهبود رشد کمک میکند و در سطح 15 گرم بر کیلوگرم جیره موجب بهبود برخی پارامترها در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان میشود | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ فسفولیپید؛ هضمپذیری؛ رشد؛ فعالیت لیپاز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different levels of phospholipid on growth performance, fat digestibility and lipase activity in diet containing fat powder in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Batoul Adhami1؛ Abdolsamad Keramat Amirkolaie2 | ||
1M.Sc. of Animal Sciences and Fisheries, Department of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and natural Resources University, Sari, Iran. | ||
2Assistant prof, Department of fisheries, Faculty of animal science and fisheries, Sari Agricultural and Natural resources University, Sari, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In the present study was evaluated the effect of dietary phospholipid on growth performance, nutrient digestibility and lipase activity in rainbow trout. Diets were prepared with 20% fat base which 60% of the experimental fat diet included fat powder. Phospholipids added in two levels (5 and 15 g/kg diet). Control diet was made without phospholipid and fat powder. 135 rainbow trout in each tank with initial mean weight of 27.45±1.88g were fed with experimental diet twice daily for 8 weeks. At the end of the experiment, growth performance, some plasma factor, nutrient digestibility and lipase activity were studied. Results of growth performance including BWI, CF, SGR, HIS, FCR demonstrated no significant differences between treatments and control group. But visceral somatic index was significantly higher in control group among treatments. Triglyceride value was significantly higher in control diet although, cholesterol didn’t have significant differences. Nutrient digestibility was significantly different among treatments. Fat and protein digestibility were higher in control and phospholipid 15, respectively and the lowest value was observed in the diet phospholipid 5. Supplemental phospholipid increased lipase activity significantly. The most value of lipase activity was observed in phospholipid 15. It seems that phospholipid provides a better growth performance due to increasing nutrient digestion and improves some parameters at level of 15g/kg in diet containing fat powder in rainbow trout. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Rainbow trout, Phospholipid, digestibility, Growth, Lipase activity | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 868 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 638 |