تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,752 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,946 |
ارزیابی عوامل و موانع مؤثر بر مصرف سرانه ماهی در شهر ساری | ||
شیلات | ||
مقاله 7، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 341-350 اصل مقاله (567.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61629 | ||
نویسندگان | ||
سید مهرداد حسینی1؛ افشین عادلی* 2؛ محسن واحدی3 | ||
1دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3استادیار، گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران ، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابیموانع و عوامل مؤثر بر مصرف ماهی در شهر ساری، تحقیقی میدانی با استفاده از پرسشنامۀ محقق ساخته بر روی مصرفکنندگان ساروی صورت گرفت. 266 پاسخدهنده بهطور تصادفی با توجه به نگرش و درکشان از مصرف ماهی در سال 1393 مورد پرسش قرار گرفتند. در ابتدا، تجزیه و تحلیل توصیفی (مثل فراوانی، میانگین و انحراف معیار) بر روی دادهها صورت گرفت. سپس، برای مقاصد تحلیلی از آزمون فریدمن وجهت بررسی فاکتورهای مؤثر بر مصرف ماهی از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که قیمت و بوی ماهی موانع عمده مصرف ماهی بودند و درآمد، شغل و تعداد افراد خانوار با مصرف ماهی رابطۀ معنادار داشتند. همچنین، مشخص شده است که خواص و ارزش غذایی ماهی، مهمترین انگیزۀ مصرف ماهی در خانوارهای ساروی میباشد. نتایج تحقیق نشان داد که در زمینۀ موانع مصرف، باورها در مورد قیمت ماهی بیش از ویژگیهای ذاتی آن اهمیت داشته است. در پایان پیشنهاد شده است که سیاستهایی برای کاهش هزینههای تولید ماهیان پرورشی به منظور کاهش قیمت تمام شدۀ ماهی، توسعۀ محصولات شیلاتی بدون بو مثل فیله و ناگت ماهی و ایجاد کمپینهای تبلیغاتی برای مصرفکنندگان مورد توجه فعالان عرصۀ صنعت شیلات و سلامت اجتماعی قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ساری؛ مصرف سرانه ماهی؛ موانع؛ عوامل مؤثر؛ رگرسیون چندگانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluating factors and barriers affecting on per capita fish consumption in Sari | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyyed Mehrdad Hosseini1؛ Afshin Adeli2؛ Mohsen Vahedi3 | ||
1M.Sc. Fishery group. Faculty of Fisheries and Environmental Sciences. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. Gorgan. Iran | ||
2Assistant Professor. Fishery group. Faculty of Fisheries and Environmental Sciences. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. Gorgan. Iran | ||
3Assistant professor, Biostatistics Group, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
To evaluate the barriers and factors affecting on per capita fish consumption in Sari, a field research was done with the administration of a structured questionnaire to the consumers in Sari. 266 respondents were randomly interviewed with regard to their attitudes and perception about fish consumption in 1393. Initially, descriptive analysis (such as frequency, mean and standard deviation) was performed on the data. Then, Freedman Test was used for analytical purposes and to investigate the factors influencing fish consumption through multiple linear regression analysis. Findings showed that price and fish smell were the main barriers to fish consumption, and income, family size, and occupation were significantly correlated with fish consumption. Also, it was found that the nutritional value of fish was the most important motivation of fish consumption among the consumers. The results showed that, beliefs about fish price more than its inherent characteristics, were significant regarding consumption barriers. Finally, it was suggested that politics for costs reduction of the production of farmed fishes in order to cost reduction of fish, development of fishery products odorless such as fish fillet and nugget as well as organizing commercial campaigns for consumers should be considered by fishery industry and public health activists. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Sari, Per Capita Fish Consumption, Barriers, factors affecting, multiple regression | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,081 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 788 |