تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,490 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,954 |
تأثیر افزودن موننسین با و بدون متافیکس بر فراسنجههای تخمیر شکمبه و الگوی اسیدهای چرب گوشت برههای پرواری فراهانی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 89-99 اصل مقاله (991.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.200821.653425 | ||
نویسندگان | ||
محمد تقی علیپور1؛ آرش آذرفر* 2؛ علی کیانی2؛ مجید خالداری3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر استفاده از موننسین و متافیکس به تنهایی و یا بهصورت مخلوط بر فراسنجههای تخمیر شکمبه و الگوی اسیدهای چرب عضلة راسته برههای نژاد فراهانی اجرا شد. جیرههای آزمایشی شامل جیرة بدون موننسین و متافیکس (شاهد)، 2) جیرة شاهد حاوی 24 میلیگرم در کیلوگرم موننسین (موننسین) ، 3) جیرة شاهد با 4 گرم در کیلوگرم متافیکس (متافیکس) و 4) جیرة شاهد حاوی 24 میلیگرم موننسین و 4 گرم در کیلوگرم متافیکس (موننسین+متافیکس) بود. افزودن موننسین به تنهایی و یا همراه با متافیکس باعث کاهش غلظت استات در شکمبه شد (05/0>P). درحالیکه مکمل سازی جیره با موننسین، متافیکس و یا مخلوط آنها غلظت پروپیونات را در شکمبه افزایش داد (05/0>P). افزودن موننسین و متافیکس و مخلوط آنها باعث افزایش معنیدار در اسیدهای چرب لوریک، مریستیک و مارگاریک و در مقابل کاهش در اسیدهای چرب پالمیتیک، استئاریک و بهینیک عضلة راسته در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی تأثیری بر مقادیر اسیدهای چرب تک اشباع (بهاستثنای اسید نرونیک)، ایکوزاتترانوئیک، آراشیدونیک، ایکوزانونیک و آلفا-لینولئیک عضلة راسته نداشت (05/0<P). افزودن موننسین و متافیکس باعث افزایش معنیدار اسیدهای چرب غیراشباع پالمیتولئیک، دکوزا هگزانوئیک، دکوزا تترانوئیک، ایکوزاپنتانوئیک و اسیدهای چرب خانوادة امگا-3 شد (05/0>P). نتیجه اینکه موننسین و متافیکس هر دو میتوانند برای ایجاد تغییر در فراسنجههای تخمیر شکمبه و ترکیب اسیدهای چرب گوشت برههای پرواری مؤثر باشند، هرچند سازوکار دقیق تأثیر آنها نیاز به تحقیقات بیشتر ضروری است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای دی کربوکسیلیک؛ برههای پرواری؛ ترکیب اسیدهای چرب گوشت؛ فراسنجههای تخمیر شکمبه؛ یونوفر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of of monensin supplementationalone or in combination with Methafix on ruminal fermentation and fatty acids composition of Longissimus Dorsi muscle in Farahani finishing lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Taghi Alipour1؛ Arash Azarfar2؛ Ali Kiani2؛ Majid Khaldari3 | ||
1M. Sc. Student, Department of Animal Science, Lorestan University, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, Lorestan University, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Lorestan University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the effects of dietary inclusion of monensin alone or in combination with Methafix (a commercial product containing malate and fumarate) on rumen fermentation parameters and fatty acids composition of longissimus dorsi muscle (LD) of Farhani finishing lambs. Twenty four male Farhani lambs (4-6 months old, average body weight 35.9 ± 7.4 kg) were used. The lambs were randomly divided into four groups and individually fed with one of the four dietary treatments; control diet (Control), Control plus 24 mg of monensin/kg of DM (Monensin), control plus 4 g of Methafix/kg DM (Metafix) and Control plus 24 mg of monensin and 4 g of Methafix/kg DM (MonMet). Results showed that Monensin and/or MonMet decreased acetate (P<0.05) but increased propionate in comparision with control (P<0.05). Monensin, Metafizx and MonMetall had higher concentrations of lauric, myristic and margaric acids than control (P<0.05). However, palmitic, stearic and behenic acids content of LD were decreased by dietary supplementation with Monensin and metafix (P<0.05). Dietary treatments had no effect on LM concentrations of all mono-unsaturated fatty acids (except for nervonic acid), eicosatetraenoic, arachidonic, eicosaenoic and α-linoleic acids (P>0.05). However, dietary supplementation with M and ME increased LM concentrations of docosahexaenoic, docosatetraenoic, eicosapentaenoic and omega-3 fatty acids in comparison with control (P<0.05). In conclusion, both monensin and metafix seems to be promising agents for manipulation of rumen fermentation and fatty acid composition of meat in fattening Farahani lambs, however for revealing their functional mechanisms further research is needed. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
fatty acids composition, volatile fatty acids, di-carboxylic acids, ionophers fattening lamb | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 640 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,131 |