تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,454 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,927 |
تأثیر عصارۀ آبی اندامهای هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجههای ایمنی زنبورعسل (Apis mellifera) | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 11، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 101-107 اصل مقاله (527.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.133536.653366 | ||
نویسندگان | ||
زهرا گرزین1؛ حسین مروج* 2؛ غلامعلی نهضتی پاقلعه3؛ لیلا تیریزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی عصارۀ اندامهای هوایی گیاه سرخارگل در تغذیۀ زنبورعسل و تأثیر آن بر سامانة ایمنی از جمله سنجش شمار هموسیتها و آنزیم فنل اکسیداز بر پایۀ آزمایش صحرایی در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلنی همسانسازی شده بهطور تصادفی به چهار تیمار و هفت تکرار تقسیم شدند، تیمارها عبارت بودند از: 1- شربت شکر خالص بدون عصاره، 2- شربت شکر غنیشده با 10 سیسی عصاره، 3- شربت شکر غنیشده با 20 سیسی عصاره، 4- شربت شکر غنیشده با 30 سیسی عصاره. نتایج نشان داد آنزیم فنل اکسیداز در ایمنی کوتاهمدت و بلندمدت در زنبورهایی که شربت حاوی 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و در زنبورهایی که شربت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی کوتاهمدت، شمار هموسیتها در زنبورهایی که از شربت حاوی 20 سیسی عصاره استفاده کردند نسبت به دیگر گروهها بیشتر و در زنبورهایی که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی بلندمدت نیز شمار هموسیتها در زنبورهایی که شربت شکر با 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و آنهایی که شریت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پایۀ نتایج بهدستآمده استفاده از این عصاره سمانة ایمنی زنبورعسل را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
زنبورعسل؛ تغذیه؛ سرخارگل؛ سامانة ایمنی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Echinacea purpurea herbal extract on immune parameters in honey bee (Apis mellifera) | ||
نویسندگان [English] | ||
Zahra Gorzin1؛ Hossein Moravej2؛ Gholam Ali Nehzati Paghale3؛ Leyla Tabrizi3 | ||
1M. Sc. Student, University of Agricultural Sciences & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Associate Professor, University of Agricultural Sciences & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Asistance Professor, University of Agricultural Sciences & Natural Resources University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study investigated Echinacea purpurea herbal extract in honey bee nutrition and its effect immune system including measuring total haemocyte counts and phenoloxidase enzyme. 28 colonies were randomly divided into 4 treatments and 7 replicates.1- sugar syup – control, 2- sugar syrup enriched with 10 cc extract 3- sugar syrup enriched with 20 cc extract, 4- sugar syrup enriched with 30 cc extract. This experiment was conducted in the laboratory and Apiaries University of Tehran-Karaj in completely randomized design repeated in time during spring and summer of 2013. The results showed treatments had a significant effect on phenol oxidase enzyme activity in short and long-term immune (p<0.05), the enzyme was higher in bees that get sugar syrup enriched with 30 cc extract and lower in bees that get sugar syrup. In total haemocyte counts treatments had significant effect in short-term (p<0.05), the factor was highest was in bees that get sugar syrup enriched with 20 cc extract and lower in bees that get sugar syrup.too was observed that higher in bees that get sugar syrup enriched with 30 cc extract and lower in bees that get sugar syrup in long immune. The results showed that this extract had a positive effect on the immune system. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Echinacea purpurea, honey bee, Immune system, Nutrition | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 679 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 749 |