تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,976 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,677 |
اثرات پیشتیماری سانتریفوژ بر فراپالایش غشایی محلولهای قلیایی هیومیکی استخراجشده از زغال سنگ | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 48، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 273-283 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.62469 | ||
نویسندگان | ||
احسان سرلکی* 1؛ علی شریف پاقلعه2 | ||
1دانشگاه تهران | ||
2مربی/دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در مقایسه با هیوماتها، فولواتها بهدلیل اندازه و وزن مولکولی پایینشان، نقش مهمتری در کمک به فعالیتهای بیولوژیکی و متابولیکی گیاهان دارند. بنابراین جداسازی فولواتها از ترکیبات هیومیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه برای اولین بار، از یک سامانه فراپالایش غشایی برای جداسازی فولواتهای با وزن مولکولی کمتر از 5 کیلودالتون از محلولهای قلیایی ترکیبات هیومیکی استخراجشده از زغالسنگ استفاده شده است. برای افزایش راندمان جداسازی غشایی، ابتدا میکروذرات نامحلول هیومین از محلولهای قلیایی هیومات/فولوات با یک دستگاه سانتریفوژ جداسازی شدند. سپس، اثرات پیشتیماری سانتریفوژ بر راندمان جداسازی سامانه غشایی ارزیابی شد. در این راستا، شار تراوه فولوات و گرفتگی غشا شامل انواع مقاومتهای گرفتگی (RT و Rf)، درصد گرفتگی غشا (Fouling%)، مکانیسمهای غالب گرفتگی و شاخص بلوکهشدن (i) تعیین گردیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که پیشتیماری سانتریفوژ با حذف و جداسازی میکروذرات نامحلول هیومین و کاهش میانگین اندازه ذرات خوراک بهمقدار 34 درصد، باعث افزایش شار تراوه فولوات به میزان 14/65 درصد میشود. همچنین گرفتگی غشا در این فرآیند به مقدار 11 درصد کاهش مییابد. علاوه بر این، با سانتریفوژ کردن محلول قلیایی هیومیکی، مکانیسم بلوکهشدن میانی بهجای مکانیسم تشکیل کیک در فرآیند برقرار شد. نهایتا برای بررسی دقیق پدیده گرفتگی غشا، از میکروسکوپ الکترونی پویشگر (SEM) استفاده شد که نتایج بدستآمده از ریزنگارههای SEM، نتایج تئوری حاصلشده از مقاومتها و گرفتگی غشا را تایید نمودند. | ||
کلیدواژهها | ||
محلول قلیایی هیومیکی؛ فراپالایش غشایی؛ سانتریفوژ؛ میکروذرات هیومین؛ گرفتگی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Centrifuge Pretreatment on Membrane Ultrafiltration of Coal-Derived Humic Alkaline Extracts | ||
نویسندگان [English] | ||
ehsan sarlaki1؛ Ali sharif paghaleh2 | ||
1university of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
In order to increasing of membrane separation efficiency, humin insoluble miroparticles were separated from soluble humate/fulvate alkaline solutions by using of a centrifuge apparatus. So, effects of centrifuge pretreatment was evaluated on separation efficiency such as permeate flux of fulvate and membrane fouling such as types of fouling resistances (RT and Rf), percentage of membrane fouling (fouling%), predominant mechanisms of fouling and blocking index (i). The results showed that, centrifuge pretreatment by separation of humin insoluble microparticles and decreasing of particle size means of feed at about of 34%, has been couses of increasing of permeate flux of fulvate at about of 65.14%. Also, membrane fouling decreased at about 11%. In addition, by centrifugation of humic alkaline extracts, intermediate blocking mechanism is established in process insteed of cake layer formation mechanism. Finally, in order to precision investigation of fouling phenomena, used from a scaning electron microscop (SEM), which results obtained from SEM micrographs, proofed the theoretical results derived from resistances and membrane fouling. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Humic Alkaline Extract, Membrane Ultrafiltration, Centrifuge, Microparticles of Humin, Fouling | ||
مراجع | ||
Arkell, A., Krawczyk, H., Jonsson, A. S. (2013). Influence of heat pretreatment on ultrafiltration of a solution containing hemicelluloses extracted from wheat bran. Sep. Purf. Technol. 119, 46–50. Cassano, A., Conidi, C., Drioli, E. (2010). Physicochemical parameters of cactus pear (Opuntia ficus-indica) juice clarified by microfiltration and ultrafiltration processes, Desalination. 250, 1101–1104. Fillaudeau, L., Carrere, H. (2002). Yeast cells, beer composition and mean pore diameter impacts on fouling and retention during cross-flow filtration of beer with ceramic membranes. Journal of Membrane Science. 196, 39–57. Garcia, A. C., Santos, L. A., de Souza, L. G. A., Tavares, O. H., Zonta, E., Gomes, E. T. M., Garcia-Mina, J. M., Berbara, R. L. L. (2016). Vermicompost humic acids modulate the accumulation and metabolism of ROS in rice plants. Journal of Plant Physiology. 192 (15): 56-63. Harit, K.V., Bennett, R.J., Marshall, A.D. (2000). Influence of feed properties on membrane fouling in crossflow microfiltration of particulate suspensions. International Dairy Journal. 10, 855-861. Hermia, J. (1982). Constant pressure blocking filtration laws-application to power law non-Newtonian fluid. Transaction of Institute of Chemical Engineers. 60, 183–190. Li, H., Li, Y., Zou, S. (2014). Extracting humic acids from digested sludge by alkaline treatment and ultrafiltration. J Mater Cycles Waste Manag. 16, 93–100. Melo, B. A., Lopes Motta, F., Santana, M. H. A. (2015). Humic acids: Structural properties and multiple functionalities for novel technological developments. Materials Science and Engineering C. 62, 967–974. Mirsaeedghazi, H., Emam-Djomeh, Z., Mousavi, S. M., Aroujalian, A. and Navidbakhsh, M. (2010). Effect of process parameters on the fouling phenomena during microfiltration of pomegranate juice .Iranian Journal of food science and technology researches. 6 (1): 50-57. (in Farsi). Nardi, S., Pizzeghello, D., Bragazza, L., Gerdol, R. (2003). Low-molecular-weight organic acids and hormone-like activity of dissolved organic matter in two forest soils in n Italy. Journal of Chemical Ecology. 29 (7): 1-16. Ng, C. Y., Mohammad, A. W., Ng, L. Y., Jahim, J. M., (2014). Membrane Fouling Mechanisms during Ultrafiltration of Skimmed Coconut Milk, Journal of Food Engineering. 142, 190–200. Noordman, T.R., Kooker, K., Bel, W., Dekker, M., Wesselingh, J.A., (2003). Concentration of aqueous extracts of defatted soy flour by ultrafiltration: effect of suspended particles on the filtration flux. Journal of Food Engineering. 58, 135–141. Nourbakhsh, H., Alemi, A., Emam-Djomeh, Z., Mirsaeedghazi, H. (2014). Effect of processing parameters on fouling resistances during microfiltration of red plum and watermelon juices: a comparative study. J Food Sci Technol. 51 (1):168–172. Pagliero, C., Ochoa, N. A. and Marchese, J. (2011). Orange juice clarification by microfiltration: effect of operational variables on membrane fouling. Latin American applied research. 41 (3): 279-284. Rai, P., Majumdar, G.C., Gupta, S.D., De, S. (2007). Effect of various pretreatment methods on permeate flux and quality during ultrafiltration of mosambi juice. Journal of Food Engineering. 78, 561–568. Said, M., Ahmad, A., Mohammad, A. W., Nor M. T. M., Sheikh Abdullah, S.R. (2014). Blocking mechanism of PES membrane during ultrafiltration of POME. Journal of Industrial and Engineering Chemistry. 21 (25): 182–188. Sonmez, Y. M. (2011). Development and design of fulvic acid process. M.Sc. thesis, Gazi University, Ankara. Sripui, J., Pradistsuwana, C., Kerr, W. L., Pradipasena, P. (2011). Effects of particle size and its distribution on specific cake resistance during rice wine microfiltration. Journal of Food Engineering. 105, 73-78. Thuvander, J., Arkell, A., Jonsson, A. S. (2014). Centrifugation as pretreatment before ultrafiltration of hemicelluloses extracted from wheat bran. Separation and Purification Technology. 138, 1-6. Uysal, B. Z., Sonmez, Y. M., and Uysal, D. (2013). Production of Fulvic Acid via Ethyl Fulvate. In book: Functions of Natural Organic Matter in Changing Environment, pp: 1101-1104. Vladisavljevic, G.T., Vukosavljevic, P., Bukvic, B. (2003). Permeate flux and fouling resistance in ultrafiltration of depectinized apple juice using ceramic membranes. Journal of Food Engineering. 60, 241–247. Vyas, H.K., Bennett, R.J., Marshall, A.D. (2000). Influence of feed properties on membrane fouling in crossflow microfiltration of particulate suspensions. International Dairy Journal. 10, 855–861. Yang, Z. and Jiang, J. (2016). Influence of low molecular weight fractions of humic substances on reducing capacities and distribution of redox functional groups. Environ. Sci. Technol., DOI: 10.1021/acs.est.6b02645, in press, in press. Yousefnezhad, B., Mirsaeedghazi, H., Arabhosseini, A. (2016). Pretreatment of Pomegranate and Red Beet Juices by Centrifugation before Membrane Clarification: A Comparative Study, Journal of Food Processing and Preservation, in press, in press. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 840 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 579 |